OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

OTKAZIVANJE EDUKACIJE 7.12.2022

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svojim članovima kako se radi nedovoljnog broja prijavljenih otkazuje edukacija  predstavnika ZAGREBAČKE BANKE D.D. na temu

« UVOĐENJE EURA U HRVATSKU – VALUTE, EURO, ZAŠTO, KORISTI I TROŠKOVI », 7.12. 2022. godine.

Ažurirano Srijeda, 07 Prosinac 2022 10:31
 

08.12.2022. dostava zahtjeva za izdavanje certifikata u OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Od 01. siječnja 2023. na snagu stupa obveza vođenja e-građevinskog dnevnika, što znači da građevinski sektor prelazi na nova pravila rada ( digitalizacija ), a za sve sudionike ključna postaje nova platforma za digitalno vođenje procesa gradnje – eGrađevinski dnevnik.

Obrtnici – majstori na gradilištu koji su do sada vodili građevinski dnevnik, na gradilištima se pojavljuju u svojstvu voditelja manje složenih radova temeljem Zakona o poslovima i djelatnostima prostornoga uređenja i gradnje. Kako bi uskladili odredbe Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje te Zakona o gradnji, Hrvatska obrtnička komora je s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja usuglasila da će se u kontekstu Pravilnika o načinu provedbe stručnog nadzora građenja, uvjetima i načinu vođenja građevinskog dnevnika te o sadržaju završnog izvješća nadzornog inženjera voditelje manje složenih radova, obrtnike, izjednačiti s voditeljima radova da na jednak način i s jednakim pravima mogu pristupati e građevinskom dnevniku. Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) izdavat će kartice s vjerodajnicama temeljem kojih će majstori pristupati e-dnevniku. Izdana kartica sadržavat će ime i prezime obrtnika - majstora te jedinstvenu oznaku majstora (primjer: OG6597). Oni će kao i do sada, imati ista prava vezano za vođenje manje složenih radova kao i na način definiran temeljem Zakona o poslovima i djelatnostima u prostornome uređenju i gradnji te Pravilnikom o manje složenim radovima. Iz tog razloga, zahtjev za izdavanjem certifikata – kartice temeljem koje će biti omogućen ulaz u eGrađevinski dnevnik moći će dostaviti sve fizičke osobe koje su položile majstorski ispit iz područja graditeljstva. Zahtjev je potrebno dostaviti osobno, s potpisanim obrascem kojeg možete preuzeti na dnu ovog maila. Prilikom dostave zahtjeva, potrebno je sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu te potvrdu o uplati iznosa za izradu kartice. Cijena u iznosu od 136,00 kn /18,06 EUR-a (uključuje izradu kartice, dostavu i PDV).

Podaci za uplatu su sljedeći:

Agencija za komercijalnu djelatnost

HPB: HR24 23900011100369379

Model: HR 00

Poziv po broj: 4156 - OIB Platitelja

Radi velikog broja zainteresiranih Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa predstavnicima Agencije za komercijalnu djelatnost( AKD) organizira dostavu zahtjeva za sve zainteresirane članove, dana 8. prosinca 2022. godine ( četvrtak ) od 11,00 do 14.00 sati u konferencijskoj dvorani Komore. ( Frana Galovića 7d, Krapina – 1 kat iznad trgovačkog centra LIDL ).

Ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije molimo sve zainteresirane članove, koji uredno podmiruju komorski doprinos, da svoj dolazak  prijave do 07. prosinca 2022. godine putem mail-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Zahtjev se nalazi u privitku.

Ažurirano Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 14:03
 

03.12.2022. održana Obrtnička noć Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice

E-mail Ispis PDF

U subotu 03. prosinca održana je 5. po redu Obrtnička noć Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice u DVD-u Selno, na kojoj su se okupili članovi Udruženja, dobitnici priznanja, gosti iz drugih Udruženja, predstavnici OKKZŽ, županije, općine i drugi.

Na samom početku prisutnima se je obratio predsjednik Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice g. Mirko Blažičević pozdravio prisutne i zaželio im dobrodošlicu. Osvrnuo se na proteklo razdoblje pandemije te aktivnosti koje je provelo Udruženje. Istaknuo je preuređenje prostora, kojim su se dobile dvije prostorije, jedna za potrebe Udruženja, a druga za najam.

Ta investicija  se je isplatila, jer sada Udruženje ima veće prihode i time smo postali samoodrživi.

Spomenute radove izveli su naši obrtnici, te značajno doprinijeli u financijskom dijelu u vidu donacija. Istaknuta je suradnja s Općinom Krapinske Toplice, Turističkom zajednicom i Društvom Naša Djeca, s kojima je i ove godine u sklopu BadlFesta organizairan humanitarni Gastro BadlFest, na koji se odazvalo velik broj Udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske. Prikupljena sredstva donirana su Društvu Naša Djeca za najpotrebitije.

Predsjednik je spomenuo i sudjelovanje Udruženja obrtnika Krapinske Toplice na raznim humanitarnim Gastro druženjima diljem cijele Hrvatske. Tako će se i slijedeći vikend održati Zimska toplička bajka, u organizaciji DND i da je humanitarnog karaktera te će sudjelovati i članovi Udruženja.

Svečanost  su svojim prisustvom uveličali Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije g. Nenad Kučić koji je istaknuo  da je Udruženje obrtnika Krapinske Toplice najmanje Udruženje u našoj županiji, ali da je najaktivnije po raznim aktivnostima koje sprovode.

Načelnica općine Krapinske Toplice gđa. Gordana Jureković je napomenula da općina jako dobro surađuje s Udruženjem, te da se zahvaljuje na humanitarnim akcijama koje provodi Udruženje  i na svim ostalim aktivnostima.

Ispred Ureda župana Krapinsko-zagorske županije, dožupanica gđa. Jasna Petek je istaknula da je naša županija gospodarski orijentirana prema izvozu.

Također je istaknula dobru suradnju županije s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije, te da stopa nezaposlenosti nikad nije bila manja, a da su za to zaslužni obrtnici i poduzetnici naše županije.

Vezano uz pandemiju Covid-19 napomenuto je da su se obrtnici jako brzo prilagodili, nastavili proizvodnju i prilagodili se uvjetima, te da gospodarstvo nije patilo.

Svečanosti su bili prisutni predsjednici i predstavnici Udruženja naše županije kao i  gosti iz prijateljskog Udruženja Siska i predsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije gđa. Ivanka Čačić.

U nastavku su dodijeljena priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije  obrtnicima s dugogodišnjim radom u obrtništvu.

Ove godine deset  godina rada obilježava  Mario Horvatec, vlasnik obrta Horvatec, instalacijski radovi, Božica Nagel, vlasnica obrta Ugostiteljski obrt Kaptol i Mario Nesek, vlasnik obrta Nesec-teraco, keramika, završni radovi i betonski proizvodi. Dvadeset godina rada obilježavaju Andeja Obrež vlasnica obrta Ugostiteljskog obrta i Miljenko Filipčić, vlasnik obrta F&B TOURS obrt za prijevoz.

Dvadesetpet godina rada obilježava Davor Halapir,vlasnik pizzerie  „SERVUS“

-   Božidar Očić,  vlasnik ugostiteljskog obrta „KAPLJICA“

-   Mladen Šoštarko, vlasnik obrta „VODOLIMEX“t

-   Damir Tumpa, vlasnik ugostiteljskog obrta  „SUNCE“

-   Marjan Vdović, vlasnik STOLARIJE „TOMISLAV“

Trideset  godina rada obilježava: Mladen Antolić, vlasnik građevinskog obrta  „MAGRA“

- Alan Kralj , vlasnik obrta SOBOSLIKAR I LIČILAC

-   Darko Matkun, vlasnik obrta „ELEKTROSERVIS“

Za trideset i pet godina rada obrta u nasljeđu priznanje je primio Slavko Žnidarić, vlasnik obrta „ŠESTICA GRILL“

Brončanu plaketu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije ove godine prima  Marko Bogović, vlasnik obrta Bogović obrt za završne radove u građevini.

Također su dodijeljena i slijedeća priznanja:

Zahvalnicu Hrvatske obrtničke komore primio je  g. Josip Ljubić, vlasnik obrta GASTRO JOŽA,  aktivan član Skupštine Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice.

Priznanje Hrvatske obrtničke komore ove godine primio je  g. Branko Jureša, vlasnik obrta Bravarija Jureša.

Povelju Hrvatske obrtničke komore primio je  g. Igor Kerep, vlasnik obrta Završni radovi Kerep. Dugogodišnji  je aktivan član mnogih tijela Udruženja i komore. I ove godine Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice dodijelilo je priznanje Jakob Badl koje se dodjeljuje kolegi obrtniku koji se posebno ističe ili se isticao svojim radom i postignućima, promociji obrtništva te sudjelovanju i pomoći u radu matičnog udruženja.

Navedeno priznanje dodijeljeno je  g. Josipu Vdoviću, koji se za svog aktivnog rada u obrtništvu posebno isticao kvalitetom i prepoznatljivim radom svog obrta „Stolarija Zemljić“, kojeg danas vodi njegov sin.

Stolarija Zemljić posluje od 1927. godine i to je najstariji obrt u Krapinskim Toplicama, a treći najstariji obrt u Krapinsko-zagorskoj županiji.

U donacijama za preuređenje službenih prostorija u Udruženju sudjelovali su:

Hrvatska obrtnička komora, obti: Alumont, Al, PVC stolarija i nekretnine; Kerep obrt za završne radove;, Vodo-limex-obrt za građevinarstvo; i Elektroservis.

Zahvalnice za donaciju su primili: Igor Kerep, Mladen Šoštarko i Darko Matkun.

Ažurirano Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 14:09
 

Upozorenje - pojava lažnih poruka (phishing) ​​U posljednjih nekoliko dana zabilježen je povećan bro

E-mail Ispis PDF

​​U posljednjih nekoliko dana zabilježen je povećan broj lažnih poruka kojima se građani obavještavaju da im je stigao povrat poreza kroz sustav ePorezna.

Lažni mailovi imaju naslov ''Vaš zahtjev za automatski povrat poreza je odobren'' te se pretvaraju da dolaze iz sustava ePorezna dok im je stvarna domena ​​ Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

U mailu se također navodi da dolaze od Financijske uprave Republike Hrvatske što ne postoji.

Molimo da građani ne otvaraju navedene poveznice te da ne upisuju osobne podatke na lažnim web stranicama/portalima.

Ispravna stranica/domena Porezne uprave je: https://www.porezna-uprava.hr/

Molimo da navedene mailove izbrišete, te s oprezom postupate prema sumnjivim linkovima, osobito onima s dozom hitnosti.

Za izbjegavanje budućih neugodnosti i/ili mogućih kompromitacija savjetuje se:

• izbjegavati ustupanje svojih lozinki i računa e-pošte drugim osobama ili servisima

• promjena svih postojećih lozinki novima te korištenje drugačije jače lozinke za svaki pojedini internetski servis

• uvijek biti na oprezu kome šaljete povjerljive poruke i/ili podatke

• biti oprezan pri otvaranju privitaka od vama nepoznatog pošiljatelja

 

Održana sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar i svečana dodjela Jubilarnih Priznanja OKKZZ

E-mail Ispis PDF

U petak, 2. 12. 2022. održana je sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Zlatar na kojoj je donijeta Izmjena Financijskog plana  za 2022. godinu, te Plan rada i Financijski plan za 2023. godinu.

Nakon radnog dijela organizirana je   svečana dodjela Priznanja Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije za uspješno vođenje obrta obrtnicima i obrtima koji su 2022. godini  navršili 20, 25, 30 i  35 godina rada.

Prisutnima se obratila predsjednica Udruženja obrtnika Zlatar, Višnja Loparić  sa pozdravnom riječju, te se svima  zahvalila na dolasku i u kratkim crtama izvijestila o radu  i planovima Udruženja. Ujedno, je obavijestila prisutne o kontinuiranom rastu broja obrta, tako da  do 30. 11.  ove godine  na području Udruženja djeluje 442 obrt, 11 obrta više nego prije godinu dana. Iskoristila je i priliku da svima prisutnima i njihovim obiteljima zaželi sretne i blagoslovljene Božićne blagdane i uspješnu i sretnu novu 2023. godinu.

Svečanu dodjelu Priznanja svojim dolaskom su uveličali predsjednik Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije Nenad Kučiš,  gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek, načelnica općine Zlatar Bistrice, Vesna Mikulec, načelnica  Mača Mladenka Mikulec Šimunec i pročelnica općine Lobor Ivanka Martinuš.

Prisutnima se pozdravnom riječju obratila u svoje ime i u ime svojih kolegica načelnice općine Mača i Zlatar Bistrice i pročelnice općine Lobor, gradonačelnica Grada Zlatara Jasenka Auguštan Pentek , te je istakla potrebu za suradnjom između Udruženja i Jedinica lokalne samouprave i iskoristila je priliku da čestita svim dobitnicima priznanja. U nastavku se obratio  predsjednik Obrtničke komore Krapinsko zagorske županije, Nenad Kučiš te je u kratkim crtama izvijestio prisutne o planovima i novostima vezano za obrtnike i obrtništvo naše  županiji i na kraju čestitao je  dobitnicima priznanja na dugogodišnjem  uspješnom radu u obrtu.

Priznanja za uspješno vođenje obrta koji su u ovoj 2022. godine navršili 20 godina rada uručena su Moniki Galina, vlasnici obrta Frizerski salon „Moni“ iz Budinščine, Dariu Mikulcu, vlasniku obrta Prerada i prodaja plastike „MIKI-PLAST“ iz Zlatar Bistrice, Ivici Plancutiću, vlasnik obrta „GKB – mont“ ostali završni radovi u građevinarstvu iz Lobora, Darku Sokseru, vlasnik obrta Transporti „SOKSER“ prijevoz tereta, putnika i usluge građevinskim strojevima iz Hraščine-Trgovišće, Dubravki i Mariu Škrlecu, vlasnicima  obrta Škrlec, obrt za uzgoj pilića iz Zlatar Bistrice

Priznanja za uspješno vođenje obrta koji su u ovoj 2022. godine navršili 25 godina rada uručena su Vesni Rihtarić, vlasnici obrta Victoria, obrt za ugostiteljstvo iz Zlatara, Robertu Kruheku, vlasniku obrta Autoprijevoznik Robert Kruhek iz Konjščine, Mladenu Krušelju, vlasniku obrta Proizvodnja i trgovina „Sano Zlatar“ iz Zlatara, Branku Levaku, vlasnik obrta Transport iz Lobora, Željku Ščapcu, vlasniku  obrta Volan, obrt za prijevoz, posredovanje i ugostiteljstvo iz Mača.

Priznanja za uspješno vođenje obrta koji su u ovoj 2022. godine navršili 30 godina rada uručena su Silvii Ani Sviben, vlasnici obrta Cvjećarsko-trgovačka radnja „Trag prirode“ iz Zlatara, Ivici Korade, vlasnik obrta „Transport Korade“ iz Lobora.

Priznanja za uspješno vođenje obrta koji su u ovoj 2022. godine navršili 30 godina rada uručena su Snježani Risek-Burina, vlasnici obrt Caffe-bar „K Iveku“ iz Novog Golubovca, Damiru Mikulcu, vlasniku obrta „Mikulec“ alati i plastika iz Zlatar Bistrice, Damiru Ščapcu, vlasniku obrta Autoprijevoznik Damir Ščapec iz Mača.

Udruženje obrtnika Zlatar uručilo je Zahvalnicu obrtnici Marini Benčić, vlasnici obrta TREND LINE, obrt za zastupstvo, usluge i prodaju  iz Mača za organizaciju  seminara i uspješnu suradnju.

Ažurirano Ponedjeljak, 05 Prosinac 2022 14:11
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 492

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 1