OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Primopredaja donacije podiznih stolova

E-mail Ispis PDF

Prigodnim posjetom obilježena je jedna lijepa suradnja između Srednje škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka i našeg Udruženja obrtnika grada Zaboka kojeg su ovom prilikom predstavljali predsjednik Miro Čaržavec i potpredsjednik Mario Očić.

Da se prisjetimo, u prosincu 2022. godine na Trgu K.Š. Đaskog u Zaboku održano je adventsko druženje u organizaciji Udruženja prilikom kojeg su se sakupljale donacije za nabavku podiznih stolova za potrebe učenika  na stručnim predmetima na nastavi crtanja, slikanja i  tehničkog crtanja. Kao rezultat akcije Udruženje je uputilo školi donaciju za nabavu sedam stolova.

Stolovi su stigli i koriste se u kabinetu Odjela za likovnu umjetnost i dizajn, koji vodi profesorica Anuška Alfirević.

Naš domaćin ravnateljica škole, gospođa Božica Šarić,  zahvalila na ideji i akciji te namjeri da kao Udruženje promoviramo obrtništvo i sva zanimanja koja su potencijalno usmjerena na otvaranje umjetničkih i ostalih obrta te poduzetničkih aktivnosti kod mladih.

Kao dobar domaćin provela nas je po školi čija je vizija da postane  vodeća umjetničko-strukovna škola u regiji koja razvija kreativnost i umjetničke potencijale, poduzetništvo i digitalne kompetencije, te da pruža učenicima kvalitetno i moderno obrazovanje, usmjereno na razvoj kreativnih i talentiranih pojedinaca.

Mi im želimo da se to i ostvari i nadamo se budućim suradnjama.

Ažurirano Petak, 26 Svibanj 2023 11:03
 

JUBILARNA 5. KONFERENCIJA ŽENE I PODUZETNIŠTVO U KZŽ - priopćenje

E-mail Ispis PDF

Žene, upravljajte promjenama i izazovima - prijavite se na "Konferenciju "Žene i poduzetništvo u KZŽ 2023"

Konferencija “Žene i poduzetništvo u Kzž 2023. - upravljanje promjenama i izazovima” održat će se 06. lipnja 2023. godine u Krapini u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Kzž, Bobovje 52G s početkom u 10 sati.  Poštovane obrtnice, poduzetnice, vlasnice OPG-ova, menadžerice,  ravnateljice, direktorice, i sve žene koje se bore za rodnu ravnopravnost, pozivamo Vas na sudjelovanje na Konferenciji “Žene i poduzetništvo u Kzž 2023. - upravljanje promjenama i izazovima” koja će se održati 06. lipnja 2023. godine u Krapini u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Kzž, Bobovje 52G s početkom u 10 sati. Program traje od 10,00 do 15,00 h, sudjelovanje na Konferenciji je besplatno, a prijave se primaju mejlom na   Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili on line prijava na stranici   https://zip.slkonzalting.com/prijava/ zaključno do 01. lipnja ove godine.

Peta godina je od kad smo počeli jače komunicirati izazove s kojima se susreću žene i kada se odlučuju za samostalan posao i kad razvijaju karijere. U društvu se sve više uviđa kako je naglašavanje ove teme itekako potrebno. Evidentno je da su žene još uvijek na marginama gospodarskih tokova, još uvijek postoji dosta zapreka poduzetništvu žena, bilo da se radilo o otežanom pristupu izvorima financija, bilo da se uskraćuju potpore poduzećima u vlasništvu žena, a da ne govorimo o društvenoj podršci. Ubrzanje ekonomskog i društvenog razvoja te podizanje gospodarskih aktivnosti i kod nas, a i u Europskoj uniji nije moguće bez većeg uključivanja žena. Potpore poduzetnicama trebaju biti kontinuirane, financijske, sustavne i društvene, te su neophodne ako želimo dodatno jačanje našeg gospodarstva. Ove godine pripremamo zanimljiv, interaktivan program.

TEME KONFERENCIJE U 2023:

-RADIONICA: Harmonija uspjeha: Žene, poduzetništvo i ravnoteža

-OKRUGLI STOL: Gradimo karijere: Koji su izazovi s kojima se žene susreću? Formula uspjeha?

-BREAK UZ STAND UP: KUD Krapina: "Svekrva i sneha"

-KEY NOTE: Digitalna i stvarna povezanost: Umrežavanje i stvaranje kontakata u digitalnom prostoru

-INSPIRATIVNE PRIČE „Trnjem do uspjeha”

-RADIONICA: Oslobodi svoj potencijal – “Uspjeh počinje u glavi”

-NETWORKING

Sudjelovanje na Konferenciji je besplatno, a prijave se primaju mejlom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili on line prijava na stranici   https://zip.slkonzalting.com/prijava/

Novosti i opširnije o programu možete pratiti na mrežnim stranicama konferencije - link OVDJE.

Partner Konferencije je Krapinsko – zagorska županija, suorganizatori su Poduzetnički centar KZŽ, HGK Županijska komora Krapina, Obrtnička komora KZŽ, i Poduzetnički klub žena KZŽ, međunarodni partneri su: iz Austrije Slo. Kor. Tur Avstrijska koroška, iz Slovenije MPI Vrelec Rogaška Slatina i iz Bosne i Hercegovine Udruga poduzetniceIN. Medijski partneri portal Sjever.hr, ZIP portal, Radio Stubica te portal zeneimediji.hr, a organizator tvrtka SL KRAPINA KONZALTING. Konferencija Žene i poduzetništvo sufinancirana je sredstvima Saveza Alpe Jadran.

 

 

Poziv "Energetska obnova višestambenih zgrada oštećenih u potresima"

E-mail Ispis PDF

U okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti objavljen je poziv „Energetska obnova višestambenih zgrada oštećenih u potresima“ (NPOO.C6.1.R1-I2.01).

Nadležno tijelo za navedeni poziv je: Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine.

Cilj Poziva je provođenje integralne energetske obnove, dubinske obnove i sveobuhvatne obnove višestambenih zgrada oštećenih u potresima koje će rezultirati uštedom godišnje potrebne toplinske energije za grijanje (QH,nd) (kWh/god) od najmanje 50% u odnosu na stanje prije obnove na razini svakog projektnog prijedloga.

Zgrade oštećene u potresu koje su upisane u Registar kulturnih dobara RH (kao pojedinačno zaštićeno nepokretno kulturno dobro ili kao dio kulturno-povijesne cjeline) trebaju ostvariti uštede primarne energije (Eprim) na godišnjoj razini od najmanje 30% u odnosu na potrošnju energije prije obnove zgrade.

Provedbom ovih mjera se, uz ispunjavanje zahtjeva važećih propisa, pored energetske uštede osigurava i smanjenje emisije CO2, što će doprinijeti dekarbonizaciji zgrada.

Na razini investicije C6.1. R1-I2 Obnova zgrada oštećenih u potresu s energetskom obnovom potrebno je ostvariti uštede primarne energije (Eprim) na godišnjoj razini od najmanje 30%, čemu ovaj Poziv također doprinosi.

Ažurirano Četvrtak, 25 Svibanj 2023 10:53 Više...
 

Hrvatska obrtnička komora (HOK) pozdravlja porezno rasterećenje i povećanje plaća

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora (HOK) pozdravlja namjeru Vlade vezanu uz ukidanje prireza i  preuzimanje dijela troška prvog mirovinskog stupa jer će na taj način direktno utjecati na visinu neto plaće većine zaposlenih u Hrvatskoj odnosno povećanje najnižih plaća radnika. Pravo jedinica lokalne samouprave da same definiraju stopu poreza na dohodak vidimo kao priliku da i same doprinesu rasterećivanju svojih građana odnosno jačanju njihovog standarda te ne sumnjamo da će svaka od jedinice lokalne samouprave učiniti to u najvećoj mogućoj mjeri.

Također, uvaženi su HOK-ovi prijedlozi povećanja praga za nabavku sitnog inventara te su fiksirani rokovi za plaćanje po godišnjem obračunu, kojima će se značajno smanjiti administracija i pojednostaviti poslovanje kako obrtnika, tako i ostalih poduzetnika.

Vezano uz najavljeni novi zaokruženi prag za ulazak u sustav PDV-a u visini 40.000 EUR, i dalje ističemo prijedlog HOK-a da se prag za ulazak u sustav PDV-a treba povisiti barem na 50.000 EUR, a sukladno i dogovoru članica EU-a oko povećanja praga na 85.000 EUR od 2025. godine.

Hrvatska obrtnička komora i njezin Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika pozdravlja novi porezni tretman napojnica koji uključuje iznos neoporezivog dijela napojnice od 3.360 EUR, kao i mogućnost kartične naplate iste. Na taj način otvara se mogućnost za posljedično značajno povećanje primitaka zaposlenih u ugostiteljstvu i povećanje konkurentnosti hrvatskih ugostitelja, ali i osigurava se dodatna motivacija za zapošljavanje u ugostiteljskom sektoru i pratećim uslugama, što je od izuzetne važnosti s obzirom na udio turizma i ugostiteljstva u ukupnom gospodarstvu i BDP-u.

 

 

Hrvatska obrtnička komora organizira i sufinancira nastup članova HOK-e na 53.MOS-u Celje

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora organizirat će i sufinancirati s 50% cijene standardno uređenog izložbenog prostora kolektivan nastup članova HOK-a na 55. Međunarodnom obrtničkom i poduzetničkom sajmu u Celju 2023. koji će se održati od 13. do 17. rujna 2023. godine na prostoru Celjskog sajma u gradu Celju.

Međunarodni sajam u Celju je izložba s oko 1000 izlagača iz 34 države diljem svijeta. Sajam svake godine privlači velik broj posjetitelja, a procjenjuje se da će ih ove godine biti oko 80.000 iz više od 40 država. Ovo je idealna prilika za obrtnike i poduzetnike da kvalitetno prezentiraju svoje proizvode i usluge te uspostave direktan kontakt s potencijalnim kupcima. Sajam pruža izvrsnu platformu za provjeru kvalitete proizvoda i usluga, s fokusom na izvoz i stvaranje novih poslovnih kontakata za buduće poslovanje.

Ažurirano Srijeda, 24 Svibanj 2023 07:34 Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 512

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9