OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Poziv na webinar "Sve što trebate znati o napojnicama"

E-mail Ispis PDF

Pozivamo vas na besplatni webinar „Sve što trebate znati o napojnicama“ koji će se održati u petak 23. veljače 2024. s početkom u 15 sati.

Naime, od 1. siječnja 2024. primjenjuje se novi model fiskalizacije napojnica kao mogućnost za sve one koji u okviru svojih djelatnosti primaju napojnice (npr. ugostitelji, frizeri, kozmetičari, taksisti itd.). Uvođenje mogućnosti naplate napojnica kartičnim putem ovisi o odluci svakog obrtnika i nije obavezno.

Predavanje će održati predsjednica Sekcije računovođa HOK-a Đurđica Mostarčić koja će govoriti o tome tko može primati napojnice, kako ih pravilno prijaviti Poreznoj upravi, kako se, kada i komu mogu isplatiti i drugim bitnim informacijama koje su relevantne za ovu temu.

Webinar ćete moći pratiti uživo putem  službene FacebookYouTube stranice.

Ažurirano Utorak, 20 Veljača 2024 15:21
 

KZŽ raspisala Natječaje za razvoj poljoprivredne proizvodnje

E-mail Ispis PDF

OKKZŽ skreće pažnju na otvorene Natječaje Krapinsko-zagorske županije, kojima je cilj razvoj poljoprivredne proizvodnje:

NATJEČAJ za potporu za povećanje poljoprivredne proizvodnje na području Krapinsko-zagorske županije u 2024. godini

NATJEČAJ za potporu povećanja ekološke proizvodnje na području Krapinsko-zagorske županije u 2024. godini

NATJEČAJ za potporu za uzgoj zagorskog purana na području Krapinsko-zagorske županije u 2024. godini

NATJEČAJ za potporu za pripremu projektne dokumentacije u 2024. godini

NATJEČAJ za razvoj poljoprivredne proizvodnje i promociju poljoprivrednih proizvoda na području Krapinsko-zagorske županije u 2024. godini

NATJEČAJ za potporu sudjelovanje u sustavu ekološke poljoprivredne proizvodnje na području Krapinsko-zagorske županije u 2024. godini

NATJEČAJ za potporu sudjelovanje u sustavu kvalitete

Natječaji su objavljeni na web stranici Krapinsko-zagorske županije https://kzz.hr/natjecaj/.

Ažurirano Petak, 16 Veljača 2024 10:55
 

Kako se zaštiti od računalnih prijevara

E-mail Ispis PDF

Internet je postao neizostavan dio našeg svakodnevnog života, a sve više građana i poslovnih subjekata prepoznaje njegovu važnost kao platformu za poslovanje i komunikaciju. Zbog toga je postao iznimno privlačan kibernetičkim kriminalcima koji koriste iznimno sofisticirane trikove i obećanja kako bi dobili novac ili vrijedne financijske informacije od svojih žrtava. Posljedice takvih prijevara su ozbiljne, dovode do financijskih gubitaka, gubitka povjerenja, narušavanja ugleda i često izazivaju dugotrajni emocionalni stres kod žrtava i njihovih obitelji.

Kibernetički kriminalitet je u porastu. Tijekom 2023. godine policija je na području Republike Hrvatske otkrila i kazneno prijavila ukupno 1.688 kibernetičkih napada (kaznena djela protiv računalnih sustava, programa i podataka), 9,61 % više u odnosu na  2022. godinu, kada je evidentirano 1.540 kibernetičkih napada.

Najveći broj kibernetičkih napada, oko 90%, predstavljaju različiti oblici računalnih prijevara  čiji je broj također porastao za 10,25 % u odnosu na godinu prije. Međutim materijalna šteta nastala računalnim prijevarama u 2023.godine je u još značajnijem porastu od oko 31% u odnosu na prethodnu godinu.  2023. materijalna šteta iznosi 10.500.000 EUR, a  2022. godine šteta je iznosila 8.000.000 EUR.

PU krapinsko-zagorska je tijekom 2022. i 2023.godine zabilježila ukupno 81 kazneno djelo iz domene kibernetičkog kriminaliteta te je u kaznenim djelima računalne prijevare zabilježena značajna materijalna šteta koja dohvaća gotovo 700.000,00 eura.

Osim spomenutih negativnih trendova povećanja broja kaznenih djela i velikih materijalnih šteta suočavamo se i s ozbiljnim problemom nedostupnosti počinitelja ovih djela, koji se često nalaze izvan granica EU, u zemljama s kojima nemamo optimalnu policijsku suradnju. Zbog toga, otuđena sredstva i sami počinitelji često ostaju izvan dosega pravosudnih tijela.

Ministarstvo unutarnjih poslova provodi projekt „Jačanje kapaciteta policije za suzbijanje kibernetičkog kriminaliteta“ s ciljem povećanja razine kibernetičke sigurnosti na području Hrvatske.

Jedna od mnogobrojnih aktivnosti projekta je edukacija i informiranje građana kroz preventivnu kampanju „Web heroj“ kako bi se povećala otpornost građana i poslovnih subjekata na kibernetičke prijetnje. Kampanju provodi Ravnateljstvo policije u suradnji sa svim policijskim upravama na području Republike Hrvatske, pa tako i Policijskom upravom krapinsko-zagorskom.

Mnogobrojnim  aktivnostima  Kampanje „Web heroj“ nastoji se građane informirati i educirati o modalitetima kibernetičkog kriminaliteta te mogućim oblicima samozaštitnog ponašanja. Posebna pažnja usmjerena je na prevenciju računalnih prijevara uključujući raznovrsne modalitete izvršenja prijevara (prijevare s računima, direktorske prijevare, investicijske prijevare, prijevare pri online kupnji, lažne stranice banaka, krađe identiteta  i dr.).

O načinima izvršenja računalnih prijevara kao i mjerama koje možete poduzeti kako se zaštiti od istih detaljnije se možete upoznati i putem web stranice kampanje https://webheroj.hr/.

 

Održana 13. Obrtnička noć UO Pregrada

E-mail Ispis PDF

U subotu, 10. veljače  2024. godine u  općini Hum na Sutli  održana je „13. Obrtnička  noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić. Na tradicionalnom druženju obrtnika  bilo je   nazočno  110 osoba. Pored obrtnika i umirovljenih obrtnika,   pozivu na svečanost odazvali su se: Pročelnica upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić, Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko -zagorske županije Nenad Kučiš, Podpredsjednik OKKZŽ Dragutin Ulama, Gradonačelnik grada Pregrade Marko Vešligaj, Predsjednik općinskog vijeća  Hum na Sutli  Mario Antonić, te predstavnici komorskog sustava.

Ažurirano Utorak, 20 Veljača 2024 15:29 Više...
 

Održana 2. sjednica Ceha graditeljstva OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 08. veljače 2024. godine održana je 2. sjednica Ceha graditeljstva OKKZŽ mandatno razdoblje 2022. – 2026. na kojoj se jednoglasno usvojio Zapisnik sa 1. konstituirajuće sjednice Ceha graditeljstva OKKZŽ. Članovi Ceha raspravljali su o organiziranom 4. susretu Hrvatske obrtničke komore koji se ove godine održava 1. i 2. ožujka u gradu Sisku ( Hotel Panonija ). U sklopu navedenog susreta dodjeljuju se priznanja obrtnicima građevinarima koji su se posebno istaknuli svojim radom u struci i komorskom sustavu. Članovi Ceha graditeljstva OKKZŽ jednoglasno su donijeli Zaključak da se predlaže predsjednik  Ceha graditeljstva OKKZŽ, član Udruženja obrtnika Zlatar g. Dražen  Maček, vlasnik obrta Građevinski obrt „ MP-GRADNJA „ Jertovec 100 a, Konjščina za dodjelu priznanja.

Ažurirano Petak, 09 Veljača 2024 12:27
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 538

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13