OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Poziv na 1. Susret računovođa HOK-a – računovodstvena terapija

E-mail Ispis PDF

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore organizira 1. Susret računovođa HOK-a – računovodstvena terapija koji će se održati 16. prosinca 2023. u hotelu Well, Terme Tuhelj.

Termin održavanja: 16. prosinca 2023.

Dolazak sudionika moguć je od 15. prosinca 2023. od 14:00 sati

Smještaj je organiziran u hotelu Well, Terme Tuhelj

16. prosinca 2023. ( subota)  u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima održavat će se predavanja i okrugli stolovi na aktualne teme.

Prijave za smještaj sudionika vrše se putem poveznice: https://bit.ly/49Ay4dY

Prijavu smještaja putem poveznice moguće je izvršiti do najkasnije do 1. prosinca 2023. godine. Nakon navedenog datuma, hotel neće biti u mogućnosti jamčiti smještaj.

Sve detalje o prijavi za smještaj i cijenama možete pronaći u dokumentu koji se nalazi na dnu ove stranice.

 

Majstori ljepote: U ožujku 2024. događanje koje će okupiti nekoliko stotina frizera i kozmetičara

E-mail Ispis PDF

Ceh frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore (HOK), u suradnji sa Zagrebačkim velesajmom, će sljedeće godine na jednom mjestu okupiti vodeće hrvatske frizere i kozmetičara pod kapom višednevnog stručnog događanja pod nazivom "Majstori ljepote - Dani frizera i kozmetičara HOK-a". Ova beauty manifestacija će se održati od 8. do 10. ožujka 2024. godine, kao sastavni dio jubilarnog 25. sajma BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024., te će pružiti uvide u najnovije trendove i izazove koji oblikuju ovu industriju. U sklopu višednevnog događanja će se održati državno natjecanje frizera i kozmetičara, ali i natjecanja za učenike strukovnih škola  te niz zanimljivih panela i rasprava – programi koje će privući najbolje domaće talente iz frizerskog i kozmetičkog svijeta, pružajući im priliku da pokažu svoje vještine i kreativnost.

BEAUTY&HAIR EXPO ZAGREB 2024., sajam u okviru kojeg će se predstaviti „Majstori ljepote“, pozicionirao se kao najutjecajnije regionalno događanje posvećeno ljepoti, koje ove godine obilježava 25. rođendan. Mjesto je to okupljanja najpoznatijih domaćih, ali i svjetskih proizvođača i distributera kozmetičkih i frizerskih brendova te se  pozicionirao se kao centralna međunarodna platforma za stručnjake iz kozmetičke i frizerske industriju. Događaj je jednako namijenjen profesionalcima, ali i široj publici koja će imati priliku doživjeti širok spektar proizvoda i usluga u ovom dinamičnom sektoru, sve na jednom mjestu. U sklopu ovog događanja održat će se i „Estetica po tvojoj mjeri“, konferencija koja na jednom mjestu u panel raspravama i predavanjima okuplja najzvučnija imena estetske medicine, plastične kirurgije, kozmetologije, nutricionizma, endokrinologije i psihologije, uz osobe iz javnog života, koje će iznijeti svoje  poglede na estetske promjene i trendove.

„Ovo događanje će biti od velike važnosti za hrvatsku industriju ljepote. Želja Ceha frizera i kozmetičara Hrvatske obrtničke komore je staviti naglasak na naša izrazita domaća znanja i vještine, čime smo se vodili i pri osmišljavanju naziva – „Majstori ljepote“. Velik broj naših frizera i kozmetičara će pokazati da to zaista i jesu, a  kroz natjecanja strukovnih škola imat ćemo priliku vidjeti kako rade i novi naraštaji koji su budućnost naše industrije ljepote. Bit će to nezaobilazno mjesto u ožujku za sve one koji dijele ovakve poslovne i privatne interese, a kolege frizere i kozmetičare pozivam da se prijave za sudjelovanje u što je moguće većem broju i iskoriste ovu vrijednu platformu kako bi pokazali svoje talente“, poziva predsjednica Ceha frizera i kozmetičara HOK-a Martina Gregur.

Informacije o događanju pratite na hok.hr, a upite postavite putem e-mail adrese  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Ažurirano Četvrtak, 16 Studeni 2023 08:56
 

NIKAD VEĆI BROJ: DODIJELJENE 194 UČENIČKE STIPENDIJE KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE

E-mail Ispis PDF

U sportskoj dvorani Zabok u subotu 11. studenog 2023. održana je svečanost dodjele stipendija Krapinsko-zagorske županije učenicima srednjih škola za školsku godinu 2023./2024.

Ove je godine rekordan broj učenika dobio stipendiju, njih 194, a prema riječima župana Željka Kolara, za Krapinsko-zagorsku županiju ovo je jedan od najvažnijih dana u godini jer se na taj način pokazuje koliko je važno obrazovanje.

“Obrazovanje je na prvom mjestu. Bez tih mladih ljudi nemamo šanse biti u korak s razvijenim zemljama. Kada, uz danas dodijeljene učeničke stipendije, zbrojimo i one studentske koje tek trebamo dodijeliti  te učeničke za deficitarna zanimanja iz prošlih godina koje se nastavljaju, mi ćemo u ovoj školskoj godini stipendirati oko 550 učenika i studenata, za što izdvajamo oko 400 tisuća eura. Mislim da je to snažan signal i poruka mladim ljudima da nam je stalo do njih i da je ovo jedna konkretna pomoć roditeljima u školovanju njihove djece, ako uzmemo u obzir da je školski prijevoz besplatan”, rekao je župan Kolar te najavio povećanje samog iznosa stipendija.

Župan je istaknuo da će se u narednom periodu povećati iznos stipendija. “Podići ćemo iznose stipendija za studente i deficitarna zanimanja za 13 eura, odnosno za 100 kuna. Tako će studenti primati po 1000 kuna, a za deficitarna zanimanja stipendija će iznositi 900 kuna. Uz to, od polugodišta podići ćemo i stipendije za ostale učenike. Nažalost, svjedoci smo porasta troškova i velike inflacije. Nećemo povećavati broj stipendija jer ovakav broj stipendija ne daje ni jedna županija u Hrvatskoj, bez obzira što su neke i triput veće od naše, ali ćemo sada povisiti ukupan iznos za pojedinačne stipendije”, poručio je župan Kolar.

Zamjenica župana Jasna Petek objasnila je kriterije prema kojima učenici ostvaruju pravo na županijsku stipendiju. “Prema javnom natječaju stipendije smo dodijelili u tri kategorije, a pristiglo je 319 zahtjeva. Prva kategorija se odnosi na stipendije za nadarene učenike i učenice, gdje nije dovoljan samo odličan uspjeh od 4,70 i više, već tu treba biti i nadarenost, ali i uspjeh na državnim ili međudržavnim natjecanjima. Kategorija B se dodjeljuje po socijalnom kriteriju, po osobitostima kućanstva, dok je treća kategorija usmjerena na deficitarna zanimanja temeljem preporuka partnerstva za tržište rada koje čine članice i članovi Gospodarske i Obrtničke komore, Zavoda za zapošljavanje i naših srednjih škola. Svi obrađeni zahtjevi se obrađuju temeljem pravilnika i prema redoslijednoj listi odlučuje se koji učenici u učenice dobivaju stipendije”, objasnila je zamjenica župana Jasna Petek.

Svečanosti dodjele stipendija prisustvovao je i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Nenad Kučiš koji je izrazio zadovoljstvo činjenicom da je dodijeljeno mnogo stipendija i za obrtnička zanimanja. “Županija kontinuirano daje stipendije svim učenicima koji su upisali obrtnička zanimanja. To je doista hvalevrijedno i moram reći da se vidi da je prepoznato da obrtništvo ima budućnost. Djeca i roditelji shvatili su da je to nešto dobro i kvalitetno te da mogu računati na to da će imati sigurnu i stabilnu budućnost u tim poslovima”, rekao je predsjednik Obrtničke komore KZŽ Nenad Kučiš.

Na svečanosti su bile i ravnateljica Gimnazije AG Matoš Bibijana Šlogar, ravnateljica SŠ Bedekovčina Vera Hrvoj, ravnateljica SŠ Oroslavje Natalija Mučnjak, ravnateljica SŠ Konjščina Milojka Rataić, ravnateljica ŠUDIGO Božića Šarić, ravnatelj SŠ Krapina Ivica Rozjjan te profesorica Srednje škole Pregrada Ksenija Šaić, a u glazbenom dijelu programa nastupila je Gloria Svečnjak, učenica 2. razreda Gimnazije AG Matoš.

Ažurirano Ponedjeljak, 13 Studeni 2023 08:13
 

Jedinstveni obrazac banaka za utvrđivanje kreditne sposobnosti poduzetnika

E-mail Ispis PDF

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore pokrenula je prijedlog izrade jedinstvenog obrasca svih banaka za utvrđivanje kreditne sposobnosti. Nakon provedene analize postojećih obrazaca u praksi, Sekcija je napravila JEDINSTVENI OBRAZAC BANAKA te po prvi puta uvela nova rješenja za utvrđivanje kreditne sposobnosti posebno za obrtnike i neprofitne organizacije.

„Izuzetno sam zahvalna na dobro volji i suradnji predstavnika svih poslovnih banaka u Hrvatskoj, Hrvatske udruge banaka i Hrvatske narodne banke. Uloženo je jako puno truda i vremena u analizu postojećih obrazaca, kreiranje jedinstvenog obrasca, koordinaciju velikog broja računovodstvenih servisa u cijeloj Hrvatskoj, ali sve se isplatilo! Osim što će ovaj jedinstveni obrazac administrativno rasteretiti poslovanje svih poduzetnika, stvoreni su napokon i preduvjeti da se programski riješi popunjavanje obrasca. Do sada je to bilo nemoguće u cijelosti riješiti, budući da je svaka banka zahtijevala drugu vrstu podataka za analizu.“

JOB obrazac već je pripremljen u skladu sa izmjenama koje nas očekuju od 1. 1. 2024. godine te svakako pozivamo sve računovodstvene servise i računovođe da što prije započnu s korištenjem istog.

„Osim što će primjena JOB obrasca omogućiti bržu dostavu podataka poslovnim bankama, veseli nas što će po prvi puta biti omogućeno obrtnicima da dostavljaju podatke iz svog poslovanja na njima prilagođen način, a ne kao do sada na obrascima za trgovačka društva“, zaključio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dalibor Kratohvil.

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore nastojat će primjenu istog obrasca dogovoriti i sa svim leasing kućama, kako bi se poduzetništvo u Hrvatskoj dodatno administrativno rasteretilo.

Obrazac možete preuzeti na www.hok.hr

Ažurirano Petak, 10 Studeni 2023 14:47
 

Poziv na edukacije za modul eGrađevinski dnevnik

E-mail Ispis PDF

Poziv na edukacije za modul eGrađevinski dnevnik

Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine provodi edukacije korisnika Informacijskog sustava prostornog uređenja (ISPU).

Po dvije edukacije konferencijskog tipa (100-200 ljudi) za modul eGrađevinski dnevnik održat će se u:

Grad

Lokacija održavanja

Predavaona

Datum održavanja

Vrijeme održavanja

Poveznica za prijavu

Varaždin

Geotehnički fakultet,
Hallerova aleja 7

Aula Magna

17.11.2023.

9:00-12:00

https://ispu-edukacije.info/aktivne-edukacije/e-gradevinski-dnevnik/g6t1-s001

13:00-16:00

https://ispu-edukacije.info/aktivne-edukacije/e-gradevinski-dnevnik/g6t1-s002

Zagreb

Hrvatsko katoličko
sveučilište,
Ilica 242

Aula Magna

23.11.2023.

9:00-12:00

https://ispu-edukacije.info/aktivne-edukacije/e-gradevinski-dnevnik/g6t1-c001

24.11.2023.

9:00-12:00

https://ispu-edukacije.info/aktivne-edukacije/e-gradevinski-dnevnik/g6t1-c002

Split

Fakultet elektrotehnike,
strojarstva i
brodogradnje,
Ruđera Boškovića 32

A100

28.11.2023.

9:00-12:00

https://ispu-edukacije.info/aktivne-edukacije/e-gradevinski-dnevnik/g6t1-j001

13:00-16:00

https://ispu-edukacije.info/aktivne-edukacije/e-gradevinski-dnevnik/g6t1-j002

Rijeka

Građevinski fakultet,
Radmile Matejčić 3

G-003

1.12.2023.

9:00-12:00

https://ispu-edukacije.info/aktivne-edukacije/e-gradevinski-dnevnik/g6t1-z001

13:00-16:00

https://ispu-edukacije.info/aktivne-edukacije/e-gradevinski-dnevnik/g6t1-z002

Osijek

Fakultet agrobiotehničkih
znanosti, Vladimira
Preloga 1

Aula Magna

4.12.2023.

9:00-12:00

https://ispu-edukacije.info/aktivne-edukacije/e-gradevinski-dnevnik/g6t1-i001

13:00-16:00

https://ispu-edukacije.info/aktivne-edukacije/e-gradevinski-dnevnik/g6t1-i002

 

U krajnje desnom redu tablice s rasporedom edukacija, nalaze se linkovi za prijavu za svaku lokaciju posebno.

Za prijavu na ISPU edukaciju potrebno je registrirati se, odnosno kreirati korisnički račun putem sljedećeg linka: https://ispu-edukacije.info/

Upute za prijavu na ISPU edukaciju možete preuzeti na linku koji se nalazi na dnu ove stranice.

Za sva pitanja, slobodno nas kontaktirajte na e-mail:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i/ili broj: 01 48 06 619.

Attachments:
Download this file (Upute za prijavu.pdf)Upute za prijavu.pdf[ ]170 Kb
Ažurirano Petak, 10 Studeni 2023 12:03
 


Stranica 3 od 529

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 69