OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Održana konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice

E-mail Ispis PDF

Konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice za mandatno razdoblje 2022.-2026. godine održana je 09. lipnja 2022. godine

Konstituiran je novi saziv Skupštine od 15 članova koje su birali  Cehovi Udruženja.

U Skupštinu Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice  za mandatno razdoblje 2022.-2026. izabrani su: Darko Matkun, Sanja Horvat, Anita Filija, Božica Blažičević, Dario Filipaj, Vjekoslav Filipaj, Damir Tumpa,  Marko Bogović, Jurica Tumpa, Mirko Blažičević, Igor Kerep,  Miljenko Filipčić, Mladen Šoštarko, Mladen Antolić i Josip Ljubić.

Jednoglasnom odlukom za predsjednika Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice u mandatnom 2022.- 2026. godine izabran je Mirko Blažičević, iz Krapinskih Toplica, Selno 113.
Vlasnik je obrta ALUMONT, Selno 113, Krapinske Toplice. Obrt ALUMONT izrađuje i montira visokokvalitetnu ALU i PVC stolariju te broji mnoge zadovoljne klijente diljem zemlje i inozemstva.
U komorskom sustavu djeluje od 2006. do 2014.  godine kao član Skupštine Udruženja obrtnika općine  Krapinske Toplice.  Za predsjednika Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice  izabran je u mandatima od 2015. do 2022.
U mandatnom razdoblju 2018.-2022. godine član je Odbora za sajmove pri OKKZŽ te predsjednik Odbora za sajmove OKKZŽ od 2018.-2022.godine.
Predstavnik OKKZŽ u Skupštini HOK-e od 2018.-2022.god. i  član Upravnog odbora OKKZŽ od 2015.-2022.
G. Blažičević inicijator je i organizator mnogih uspješnih  humanitarnih akcija, ali se i uvijek odaziva na sve humanitarne događaje u organizaciji drugih institucija. Također, već više godina promovira diljem države svoje matično udruženje i komoru te kraj iz kojeg dolazi.

Upravni odbor ima sedam članova, a čine ga predsjednici cehova. U Upravni odbor imenovani su: Darko Matkun, Sanja Horvat, Anita Filija, Božica Blažičević, Igor Kerep, Miljenko Filipčić i Damir Tumpa.
Po prijedlogu predsjednika za potpredsjednika Udruženja imenovan je Darko Matkun.
Nadzorni odbor ima tri člana koji su također imenovani na ovoj sjednici, a to su Dario Filipaj, Vjekoslav Filipaj i Jurica Tumpa.
Na ovoj sjednici Skupštine izabran je Mirko Blažičević kao predstavnik Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.
Na samom kraju predsjednik se zahvalio na dosadašnjoj suradnji kolegama i povjerenju za sljedeći mandat .
Gost sjednice bio je predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga  koji je čestitao  predsjedniku Mirku Blažičeviću na novom mandatu, te ostalim članovima Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti u tijela na sljedeće četiri godine, te je pohvalio rad i aktivnosti Udruženja.

Ažurirano Petak, 10 Lipanj 2022 17:52
 

Natječaji KZŽ

E-mail Ispis PDF

U ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije skrećemo pažnju na sljedeće raspisane Natječaje Krapinsko-zagorske županije: Natječaj za potporu za povećanje poljoprivredne proizvodnje i Natječaj za potporu za zaštitu višegodišnjih nasada od padalina za 2022. Više na www.kzz.hr

Ažurirano Srijeda, 08 Lipanj 2022 13:34
 

Javni poziv za sajamsku izložbu "100% zagorsko" u Rijeci

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju na J A V N I   P O Z I V za 9. Sajamsku izložbu Krapinsko-zagorske županije „100% ZAGORSKO u RIJECI“ koja će se održati u petak i subotu, 26. i 27. kolovoza 2022. godine u gradu Rijeci na Korzu.

Sajamska izložba „100 % ZAGOSKO u Rijeci“  značajna je sajamska manifestacija za sve one koji žele biti konkurentniji na tržištu, održati postojeće poslovne kontakte i privući nove korisnike svojih proizvoda i usluga.

Ovisno o situaciji sa COVID-19 ove godine na manifestaciji 100 % ZAGORSKO u Rijeci biti će ograničen broj izlagača. Izlagači su dužni osigurati si vlastiti prijevoz kao i noćenje dok Krapinsko-zagorska županija osigurava sve potrebne tehničke uvjete za izlaganje i prodaju proizvoda na Sajmu (izlagačko mjesto i struju), a kako je broj izlagačkih mjesta ograničen županija zadržava mogućnost odabira prijavljenih izlagača. Prednost će imati izlagači koji su na županijskim i nacionalnim ocjenjivanjima osvojili prva mjesta, certificirani proizvođači te koji su se u dosadašnjoj suradnji sa Krapinsko-zagorskom županijom strogo pridržavali uputa i ugovornih obveza dobivenih od strane organizatora manifestacije.

Raznovrsna ponuda ovog jedinstvenog sajma svakako je izvrsna prigoda za dolazak brojnih posjetitelja i izravan susret izlagača s  potencijalnim kupcima i korisnicima. Sajmovi za to i postoje, te Vas pozivamo da si sudjelovanjem na sajmu „100 % ZAGORSKO u Rijeci“  osigurate brojne prednosti koje donosi direktan kontakt s kupcem.

Pozivaju se svi zainteresirani poljoprivredni proizvođači, obrti i tvrtke koji imaju sjedište te vrše proizvodnju na području Krapinsko-zagorske županije da svoje prijave za sudjelovanje na ovoj sajamskoj izložbi dostave najkasnije do 24. lipnja 2022. godine .

Prijavnica mora biti vlastoručno potpisana od osobe ovlaštene za zastupanje. Prijave se dostavljaju putem pošte na adresu Upravni odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i komunalnu infrastrukturu, Magistratska 1, 49000 Krapina ili na e-mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Prijave pristigle nakon roka neće se razmatrati.

Za sva dodatna pitanja stojimo na raspolaganju pozivom na broj telefona 049/329-084; Ivanka Kuščar.

Ažurirano Utorak, 07 Lipanj 2022 13:02
 

Održana konferencija Žene i poduzetništvo u KZŽ

E-mail Ispis PDF

U ponedjeljak 06. lipnja 2022. godine u  Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini održana je  4. Konferencija Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji.

Konferenciju je organizirala tvrtka SL Krapina KONZALTING u partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom te su okupljene na samom početku pozdravili župan Željko Kolar, zamjenica župana Jasna Petek i direktorica tvrtke SL KRAPINA KONZALTING Snježana Leljak.  Prisutnie su pozdravili i prisutni predstavnici suorganizatora predsjednik Hrvatske gospodarske komore Županijske komore Krapina Josip Grilec i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga te prigodnim porukama predstavnice  međunarodnih partnera: predsjednica Udruženja “Poduzetnice IN” Bosna i Hercegovina Adisa Tufo i direkorica MPI Vrelec Branka Aralica.

Ciljevi konferencije Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji su: poticanje na poduzetništvo žena i umrežavanje poduzetnica; motivacija za pokretanje i razvoj poduzetništva; prezentacija inspirativnih priča i projekata; logistika za promociju i razvoj poduzetničkih aktivnosti žena (naglasak na teme financiranja, edukacije i umrežavanja poduzetnica); razmjena iskustava i kreiranje novih tržišnih suradnji i prilika; provedba kontinuiranih edukacija kao najboljeg ulaganja u poduzetništvo; angažiranje i poticanje na veću poslovnu aktivnost žena na poslovima upravljanja; poticanje konkurentnosti i izvrsnosti među poduzetnicama; smanjenje marginaliziranog položaja žena u poslovnom svijetu.

Ažurirano Utorak, 07 Lipanj 2022 12:53
 

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za sufinanciranje

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo turizma i sporta objavilo je Javni poziv za sufinanciranje projekata iz programa Konkurentnost turističkog gospodarstva u 2022. godini. Ukupna planirana vrijednost javnog poziva je 13.000.000,00 kuna.

Program se sastoji od dvije Mjere:

Mjera A – povećanje standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata: A1-Hotela, A2-Kampova, A3-OPG,

Mjera B – pomoć ugostiteljskom sektoru na području Sisačko-moslavačke županije.

Cilj programa je povećanje konkurentnosti i održivosti turističkog gospodarstva, Program treba doprinijeti i ostvarenju sljedećih strateških ciljeva turističkog razvoja:

 • povećanju standarda, kvalitete i dodatne ponude ugostiteljskih objekata za smještaj,
 • razvoju turizma na turistički nerazvijenim područjima,
 • razvoju dodatnih sadržaja u destinaciji i produljenju sezone,
 • zelenoj i digitalnoj tranziciji poduzetnika u sektoru turizma,
 • razvoju  novih inovativnih turističkih proizvoda i usluga,
 • oporavku turističkog sektora na području Sisačko-moslavačke županije.

Prihvatljivi prijavitelji - subjekti malog gospodarstva (trgovačka društva izvan javnog sektora, obrti i zadruge), registrirani za ugostiteljske i/ili turističke djelatnosti, OPG – obiteljska poljoprivredna gospodarstva koja pružaju ili će pružati  gostiteljske i/ili turističke usluge na obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu.

Prihvatljivi troškovi:

 • priprema zemljišta, trošak gradnje, obnove, rekonstrukcije, uređenje pripadajuće parcele,
 • trošak održavanja i/ili preuređenja, modernizacije objekta, infrastrukture i parcele,
 • nabava, montaža i stavljanje u funkciju opreme, strojeva, uređaja, alata,
 • troškovi vezani za mjere energetske učinkovitosti,
 • troškovi informatičko-komunikacijskih i audio/video rješenja koji su izravno vezani za određenu aktivnost projekta.
 • Intenzitet potpore i način isplate
 • Intenzitet potpore je udio sredstava s kojima Ministarstvo sudjeluje u financiranju predloženog projekta i može dosegnuti do najviše 60% ukupno opravdanih/prihvatljivih troškova Projekta, s izuzetkom potpore za Mjeru B kod koje intenzitet potpore može biti do 100 % prihvatljivih troškova.

Ministarstvo sredstva za odobrene potpore isplaćuje na žiro račun korisnika u dva dijela:

 • 70 % iznosa odobrene potpore po zaključenju Ugovora
 • ostatak iznosa po dostavljenom i prihvaćenom privremenom izvješću s računima o utrošku sredstava za avansno isplaćeni dio te dokazima o plaćanju (bankovni izvadak po računu), poštujući ugovorene rokove

Bespovratne potpore temeljem ovog Programa smatraju se potporom male vrijednosti.

Način podnošenja prijave: prijave se obvezno podnose online sa svim potrebnim skeniranim ili učitanim prilozima, putem Prijavnog obrasca KTG/2022  koji je dostupan na mrežnim stranicama Ministarstva turizma i sporta u rubrici Javni pozivi: https://mint.gov.hr/javni-pozivi-11414/11414

(Isključivo prijavitelji s područja Sisačko-moslavačke županije koji nisu u mogućnosti prijavu podnijeti online, mogu ju poslati poštom.)

Prijavitelj po predmetnom Javnom pozivu može podnijeti jednu prijavu.

Više informacija o ovom natječaju saznajte na službenim stranicama Ministarstva turizma i sporta.

 

 


Stranica 3 od 478

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 13