OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Održana 22. Obrtnička noć MUO Klanjec

E-mail Ispis PDF

Nakon dvije pandemijske godine, u subotu 4. veljače 2023. u restoranu Zelenjak – Ventek održana je tradicionalna i to 22. po redu Obrtnička noć Međuopćinskog udruženja obrtnika Klanjec.  Svečanom sjednicom na Obrtničkoj noći ujedno je obilježena i 50. godišnjica djelovanja ovog vrijednog i za svakog obrtnika u klanječkom kraju važnog obrtničkog udruženja. Uz obrtnike i članove njihovih obitelji, svečanosti su prisustvovali i župan Željko Kolar, gradonačelnik Grada Klanjca Zlatko Brlek, načelnik Općine Kumrovec Robert Šplajt, predsjednik OKKZŽ Nenad Kučiš, predsjednici i predstavnici Udruženja obrtnika iz KZŽ i Grada Zagreba te poslovni partneri i prijatelji Udruženja.

Bila je to prilika da se u prisjećanju na trenutke osnivanja Udruženja, koje je za ovu prigodu pripremila voditeljica programa Snježana Horvatin, sadašnje članove podsjeti na događaj u maloj sobici gostionice obitelji Sever u Mihanović Dolu u kojoj su se u zimi 1937. godine sastali Tomislav Gadža, Josip Borošak, Vjekoslav Novosel, Dragutin Ulama, Drago Štefan, Stjepan Poslek (Braco), Ivan Vukina, Vlado Stanković i Milan Taboršak,  inicijatori osnivanja ovog Udruženja. Od prvih osnivača i članova pa sve do ove 2023., Međuopćinsko udruženje obrtnika Klanjec gradili su iznimni ljudi. Od prvog njegova predsjednika Josipa Borošaka i njegovih najbližih suradnika s tajnikom Tomislavom Gadžom koji su, unatoč brojnim poteškoćama i zaprekama sredinom sedamdesetih godina prošlog stoljeća ostali ustrajni u svojoj namjeri da pomognu domaćem obrtništvu i u čijem će se mandatu , 1973. osnovati na daleko poznata i po mnogočemu posebna i inovativna Obrtnička zadruga „Zenit“, koja će pak 80-tih godina brojiti više od dvije tisuće zadrugara i biti najjača i najbrojnija u Hrvatskoj. Velike zasluge pripadaju i ostalim predsjednicima koji su, svaki na svoj način, ostavili velikog traga u ovoj obrtničkoj organizaciji – Božidar dr. Kovačić, Milan Taboršak, Dragutin Pavlinić, dugogodišnji tajnik, ali i predsjednik Tomislav Gadža, Danijel Greblički, jedina predsjednica Milena Broz, predsjednik s najdužim mandatom, od 1998. pa sve do 2018. godine, Mladen Županić i Dragutin Dado Ulama. Njihove desne ruke bili su tijekom ovih pet desetljeća i tajnici Dubravko Lunko, Brankica Greblički, a od 2002. do nedavno Gordana Novosel. Svoj veliki obol dali su, naravno, i svi brojni, uvijek predani i aktivni, članovi upravnih odbora, predsjednici cehovskih sekcija i drugi dužnosnici.
Zgrada Udruženja na trgu u Klanjcu, kako je danas svi zovu, bez obrtničke inicijative završila bi poput mnogih zapuštenih, a važnih povijesnih građevina, Klanječka pelnica u njezinom podrumu postala je zahvaljujući Udruženju mjesto dragih susreta, ali i mjesto na koje se goste vodi kada ih se želi impresionirati obrtničkim umijećem. Zajednički projekt prezentacije obrtničkih zanimanja učenicima osnovnih škola s Obrtničkom komorom županije proširio se iz našeg kraja cijelim Zagorjem, jednako kao i sportski susreti obrtnika koje je ovo Udruženje započelo još 1999. Razmjena poslovnih iskustava, pravodobna informiranost, osobito o brojnim i gotovo svakodnevnim izmjenama u zakonodavstvu, ali i druženja u opuštenim trenucima susreta naših obrtnika, poput obrtničkih izleta koje ovo Udruženje organizira još od 1984. godine, tijekom prošlih pedeset godina bila su itekako važna svakom našem obrtniku. A sve to na lijepi je način objedinjeno i u monografiji koju je Udruženje objavilo 2013. godine.

Predsjednik Udruženja Kruno Krčelić podnio je izvještaj o radu za proteklu godinu i naglasio da je došlo do povećanja broja obrtnika  u odnosu na prethodnu te izvijestio prisutne o izvedenim radovima, ali isto tako i o planiranim radovima u 2023, a obrtnicima klanječkog kraja obratili su se i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Nenad Kučiš te župan Željko Kolar.

Uslijedila je dodjela priznanja Međuopćinskog udruženja obrtnika zaslužnim članovima. Diplome za višegodišnje aktivno sudjelovanje u radu Udruženja, ostvarene rezultate i promicanje obrtničke struke dodijeljene su Tomislavu Mihaliću, Ani Preglej, Darku Mihaliću, Vjekoslavu Brglesu i Ivanu Buriću. Povelju Počasni Obrtnik za dugogodišnje promicanje ugleda obrtnika i obrtništva te rad kroz više mandata u tijelima Udruženja dodijeljene su Mladenu Županiću, Branku Grebličkom i Dani Cindriću,  a Povelja počasnog obrtnika, koja zbog pandemije nije nikada uručena pok. Željku Borošaku, u ovoj je svečanoj prigodi predana njegovoj obitelji.

Od strane Obrtničke komore KZŽ dodijeljene su jubilarne diplome za 20, 25, 30, 35 i 40 godina uspješnog vođenje obrta za 2020., 2021, i 2022. godinu brojnim članovima MUO Klanjec.
Hrvatska obrtnička komora dodijelila je Želimiru Kristofiću zahvalnicu za izniman doprinos poticanju i unapređenju rada obrtničkih asocijacija, Dani Cindriću priznanje za izniman doprinos poticanju  i unapređenju rada obrtničkih asocijacija te Danijelu Kodrnji povelju za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.

Kako je Obrtnička noć već više od dva desetljeća spoj obrtničke svečanosti, ali i druželjubivosti, godišnji susret obrtnika nastavljen je u ugodnoj atmosferi uz večeru i glazbeni program Igora Siročića, Marka Poslončeca i Krune Horvata.

Ažurirano Srijeda, 08 Ožujak 2023 10:28
 

Održana 2. sjednica Odbora za financije i Nadzornog odbora OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 7. ožujka 2023. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije, Odbor za financije i Nadzorni odbor OKKZŽ održali su svoju 2 sjednicu u mandatnom razdoblju 2022. -2026. Na sjednicama  je raspravljan slijedeći Dnevni red: . Verifikacija zapisnika sa 1. sjednice Nadzornog odbora OKKZŽ – mandatno razdoblje 2022.-2026. god., Razmatranje Nacrta prijedloga Godišnjeg financijskog izvješća i Bilješki OKKZŽ za 2022. god., Aktivnosti OKKZŽ u  2022. godini,  Upitnik o funkcioniranju sustava financijskog upravljanja i kontrola za 2022. godinu, Pitanja i prijedlozi - postignuća HOK-a u 2022. godini.

Ažurirano Srijeda, 08 Ožujak 2023 10:02
 

Održana 1. konstituirajuća sjednica Ceha uslužnog obrta OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 7. ožujka 2023. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije, Ceh uslužnog obrta OKKZŽ održao je svoju 1. konstituirajuću sjednicu u mandatnom razdoblju 2022. - 2026. godine, na čelu s predsjednikom Slavkom Petrincem – MUO Klanjec i ostalim članovima Stanko Čičko - UO Stubica, Milan Frljužec – UO Krapina, Darko Matkun – UO Krapinske Toplice, Dragutin Jurčec – UO Bedekovčina, Nikola Gajšak – UO Pregrada i Mario Posavec – UO Zabok. Za potpredsjednika Ceha  u mandatnom razdoblju 2022.-2026. godine izabran je Milan Frljužec iz UO Krapina.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Verifikacija zapisnika sa 2. elektroničke sjednice Ceha uslužnog obrta  OKKZŽ u mandatnom razdoblju 2018. - 2022., Aktivnosti OKKZŽ u 2022. godini; Izbor potpredsjednika  Ceha uslužnog obrta OKKZŽ mandatno razdoblje 2022. - 2026., Program rada Ceha uslužnog obrta  OKKZŽ za 2023. godinu i Pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Petak, 17 Ožujak 2023 08:35
 

Održana 1. konstituirajuća sjednica Ceha tekstilaca OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 03. ožujka 2023. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije, Ceh tekstilaca OKKZŽ održao je svoju 1. konstituirajuću sjednicu u mandatnom razdoblju 2022. - 2026. godine, na čelu s predsjednicom Tatjanom Vidović – UO Krapina i ostalim članovima Ceha Jasna Bogović Pavlina - UO StubicaJasmina Gorički Očić – UO Zabok i Mirjana Hanžek – UO Sveti Križ Začretje. Za potpredsjednicu Ceha  u mandatnom razdoblju 2022.-2026. godine izabrana Jasna Bogović Pavlina iz UO Stubica.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Verifikacija zapisnika sa 3. elektroničke sjednice Ceha tekstilaca  OKKZŽ u mandatnom razdoblju 2018. - 2022., Aktivnosti OKKZŽ u 2022. godini; Izbor potpredsjednice Ceha tekstilaca OKKZŽ mandatno razdoblje 2022. - 2026., Program rada Ceha tekstilaca  OKKZŽ za 2023. godinu i Pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Utorak, 14 Ožujak 2023 14:03
 

Odgađa se najavljeno predavanje „Zakon o gospodarenju otpadom i Zaštiti na radu“, 9.03.2023.

E-mail Ispis PDF

U ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije skrećemo pažnju članstvu kako se odgađa najavljeno predavanje za 9.03.2023. godine „OBVEZE OBRTNIŠTVA SUKLADNO ZAKONU O GOSPODARENJU OTPADOM i ZAŠTITA NA RADU U OBRTNIŠTVU“.

O novom terminu predavanja u organizaciji Hrvatske obrtničke komore i predstavnika Državnog inspektorata RH pravovremeno ćemo vas obavijestiti.

Ažurirano Petak, 03 Ožujak 2023 09:08
 


Stranica 4 od 505

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12