OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Natječaj za izradu idejnog i izvedbenog rješenja vizualnog identiteta najvišeg priznanja HOK -e

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora raspisala je natječaj za izradu idejnog i izvedbenog rješenja vizualnog identiteta najvišeg priznanja Komore naziva „Zlatne ruke“.

Ovo priznanje dodjeljuje se svake godine uglednim i časnim članovima za izuzetna poslovna dostignuća u obrtu i zasluge u razvoju i promicanju obrtništva i malog poduzetništva, kao i drugim fizičkim i pravnim osobama, koji su svojim djelovanjem dali značajan doprinos razvoju obrtništva Hrvatske. Priznanje „Zlatne ruke“ simbolizira vještinu, kreativnost i vrijedan rad obrtnika koji su svojom dugogodišnjom aktivnošću pridonijeli razvoju i ugledu obrta i obrtničkih institucija te očuvanju obrtničke tradicije.

Ponude za izradu novog idejnog i vizualnog rješenja priznanja statua i plaketa „Zlatne ruke“ mogu se dostaviti do 31. ožujka 2023. godine.

Pravilnik nagradnog natječaja i kontakte za dodatna pitanja o uvjetima ili tehničkim detaljima možete pronaći u privitku.

Ažurirano Četvrtak, 02 Ožujak 2023 09:07
 

Održana 12. Obrtnička noć UO Pregrada, Hum na Sutli ,Desinić

E-mail Ispis PDF

U subotu, 25. veljače  2023. godine u  restoranu „AS“ u Pregradi,  održana je „12. Obrtnička  noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić.

Na tradicionalnom druženju obrtnika  bilo je   nazočno  140 osoba. Pored obrtnika,  pozivu na svečanost odazvali su se Predsjednik Skupštine KZŽ Zlatko Šorša, Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko -zagorske županije Nenad Kučiš,  Načelnik općine Hum na Sutli  Zvonko Jutriša, Potpredsjednica gradskog vijeća grada Pregrade Davorka Filipčić te predstavnici komorskog sustava.

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio Predsjednik udruženja obrtnika Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili  Potpredsjednica gradskog vijeća grada Pregrade Davorka Filipčić, Predsjednik OKKZŽ  Nenad Kučiš i Predsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije Zlatko Šorša.

Odlukom Upravnog odbora Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, dodijeljena su priznanja obrtnicima koji  su u 2021. i 2022.  godini navršili  10 i 15 godina rada u obrtu. Priznanja je  uručio predsjednik Udruženja, Josip Grofelnik  a primili su ih slijedeći obrtnici:

Za 15 godina rada u obrtu u 2021. godini: Mladen Čuček, Andreja Šoštar, Tomislava Javorić, Jadranka Lugarić, Nenad Čuček, Roman Lupinski, Ivan Drašković i Miljenko Tepeš.

Za 10 godina u obrtu u 2022. godini: Kristina Kolar, Dunja Pavlić Majerić, Tanja Crnić, Slavek Ban, Dario Cajhen i Marko Jurički

Za 15 godina rada u obrtu u 2022. godini: Nikola Gajšak, Davorka Bedeniković, Jože Mijošek i Anđelko Iivić. „Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju  20,25,30,35 i 50  godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu  a primili su ih:

Za 20 godina: Štefan Ptiček,; za 25 godina: Frido Kolarec, Marija Špiljak, Gordan Javorić i Ivo Barić; za 30 godina: Davorka Hohnjec, Velimir Petrak, Diana Tepeš, Josip Mikša, Dubravko Gorup i obrti u nasljeđu: METRU BROD vl. Tatjana Špiljak Jarnjak i Obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu GOLUBIĆ, vl. Dijana Stefanović ;  za 35 godina: Muhamed Alibegović, Darko Žolek, Stanislav Večerić te obrti u nasljeđu: Instalaterstvo Miro, vl. Miroslav Vrhovski i ANTONIĆ strojna obrada metala, vl. Oliver Antonić.

Za 50  godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno ZO za proizvodnju, trgovinu, usluge i ugostiteljstvo GROFELNIK, vl. Josip i Anita Grofelnik.

Za glazbeni dio programa zaslužan je  bio  glazbeni sastav  „OPTIMISITI“ iz Desinića, a poslije službenog dijela svečanosti, u opuštenijoj atmosferi uz pjesmu i ples, ovogodišnje druženje obrtnika potrajalo je, kao i obično,  do ranih jutarnjih sati.

Ažurirano Srijeda, 01 Ožujak 2023 14:35
 

Nužno je nastaviti s mjerom ograničenih cijena energije te razmotriti dodatne mjere za plin

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora podržava način na koji Vlada Republike Hrvatske odgovara na izazove kriza koje pogađaju obrtništvo i gospodarstvo posljednjih godina. No i dalje se suočavamo s nizom faktora koji negativno utječu na gospodarsku stabilnost te raste zabrinutost obrtnika za nastavak poslovanja, posebice nakon isteka važenja mjera za ublažavanje energetske krize.

Naime, proteklih mjesec dana Hrvatska obrtnička komora zaprima brojne pritužbe članova koji su početkom 2023. godine zaprimili višestruko povećane račune za plin za studeni i prosinac 2022. godine. Najviše su pogođeni obrtnici s područja Slavonskog Broda koji su tijekom proljeća 2022. zbog prestanka rada dotadašnjeg opskrbljivača potpali pod Zajamčenu opskrbu HEP Plina čija je cijena regulirana od strane HERA-e, a kojima su računi u siječnju uvećani za gotovo 600% u odnosu na prethodna razdoblja. Ovako veliko povećanje ulaznih troškova obrtnici ne mogu podnijeti te najavljuju zatvaranje obrta i otpuštanje radnika.

Vlada RH je do sada učinila mnogo, posebice kroz mjeru ograničenih cijena električne energije za malo gospodarstvo. Hrvatska obrtnička komora smatra kako je nužno nastaviti s tom mjerom i nakon 31. ožujka 2023. Također, predlažemo razmotriti dodatne mjere za plin, po istom modelu kao i za električnu energiju, budući su se subvencije za smanjenje troškova plina za mikro, male i srednje poduzetnike pokazale nedostatnim da bi ublažile troškovni udar na poslovanje.

Hrvatska obrtnička komora također, sa svoje strane, traži rješenje situacije kroz pogodnosti koje ugovorno osigurava s partnerima iz raznih gospodarskih grana te pregovore s distributerima i opskrbljivačima energentima. No, zbog dugotrajnog nastavka krizne situacije u području energetike mogućnosti takvog ublažavanja negativnih utjecaja na poslovanje sve su manje.

U cilju očuvanja pozitivnih trendova u obrtništvu, uključivo i zadržavanje razine zapošljavanja radnika u obrtničkim djelatnostima, smatramo nužnim proširiti mjere pomoći kao neophodnog jamca poslovne stabilnosti i opstanka za veliku većinu obrtnika.

 

Održana 1. konstituirajuća sjednica Ceha graditeljstva OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 27. veljače 2023. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije, Ceh graditeljstva  OKKZŽ održao je svoju 1. konstituirajuću sjednicu u mandatnom razdoblju 2022. - 2026. godine, na čelu s predsjednikom Draženom Mačekom– UO Zlatara i ostalim članovima Ceha Marko Horvatek - UO Stubica, Dubravko Gašpar - MUO Klanjec, Igor Kerep - UO Krapinske Toplice, Mario Ivanjko – UO Pregrada, Vlado Franc – UO Bedekovčina. Sjednici je prisustvovao i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš koji je pozdravio nazočne članove i zaželio im uspješan rad u navedenom mandatnom razdoblju. Za potpredsjednika Ceha u mandatnom razdoblju 2022.-2026. godine izabran je Igor Kerep iz Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Verifikacija zapisnika sa 3. sjednice Ceha graditeljstva OKKZŽ u mandatnom razdoblju 2018. -2022., Aktivnosti OKKZŽ u 2022. godini; Izbor potpredsjednika Ceha graditeljstva OKKZŽ mandatno razdoblje 2022. -2026., Program rada Ceha graditeljstva OKKZŽ za 2023. godinu i Pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Utorak, 14 Ožujak 2023 13:57
 

Poziv OKKZŽ na predavanje: Zakon o gospodarenju otpadom i Zaštita na radu

E-mail Ispis PDF

Nastavno obvezi praćenja zakonskih odredbi vezanih za Zakon o gospodarenju otpadom i obveza obrtništva vezanih za Zaštitu na radu, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Državnim inspektoratom RH, Središnji ured Zagreb organizira dana 9. ožujka 2023. godine ( četvrtak ) u 11,00 sati u konferencijskoj dvorani Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županija, Frana Galovića 7d, Krapina (novi prostor Komore iznad Lidla)

Predavanje na slijedeće teme:

OBVEZE OBRTNIŠTVA SUKLADNO ZAKONU O GOSPODARENJU OTPADOM

predavač mr. sig. Miljenka Kliček dipl. ing. kem., Voditeljica Službe za nadzor zaštite okoliša i vodopravnu inspekciju, Državnog inspektorata, Područni ured Varaždin

ZAŠTITA NA RADU U OBRTNIŠTVU

predavač Srećko Tot, dipl. ing. rud., Inspektor zaštite na radu Državnog inspektorata, Područni ured Varaždin, Ispostava Čakovec

PITANJA

U ime Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije pozivamo sve zainteresirane članice i članove, koji uredno podmiruju komorski doprinos, da svoje sudjelovanje prijave putem prijavnog obrasca do 03. ožujka 2023. godine (petak) putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Ažurirano Četvrtak, 23 Veljača 2023 13:44
 


Stranica 5 od 505

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 19