OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Vodič dobre higijenske prakse za pekarstvo i HACCP vodič

E-mail Ispis PDF

Sukladno Zakonu o hrani NN 46/07 i Pravilniku o higijeni hrane NN 99/07, bilo je potrebno poslovanje, proizvodnju, pripremu i posluživanje hrane do 1. siječnja 2009. godine uskladiti s odredbama navedenih propisa. Na temelju dugogodišnje suradnje Hrvatske obrtničke komore i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Primorsko goranske županije u edukaciji i primjeni znanja iz ovog područja, nakon Vodiča za ugostiteljstvo, izrađen je i Vodič za pekarstvo. Vodič je pozitivno procijenjen od strane Ministarstva zdravstva i socijalne skrbi, te se smatra nacionalnim vodičem, koji je primjenjiv u sektoru pekarstva.

Subjekti koji su u poslovanju s hranom uspostavili sustave samokontrole temeljene na načelima HACCP sustava iz članka 5. Pravilnika o higijeni hrane (Narodne novine 99/07) i članka 51. Zakona o hrani (Narodne novine 46/07), a u skladu s odredbama ovog Vodiča ispunili zakonske obaveze navedenih odredbi.

Sukladno članku 10. stavku 2 točki d. Pravilnika o službenim kontrolama koje se provode radi verifikacije postupanja u skladu s odredbama propisa o hrani i hrani za životinje, te propisa o zdravlju i zaštiti životinja (Narodne novine 99/07) prilikom službene kontrole odredbe predmetnog vodiča uzimaju se u obzir.

Izradom ovih Vodiča, pekarima je odrađen veliki dio posla i obveza.

Provodeći upute iz Vodiča i vodeći predviđene evidencijske liste realiziraju se propisane zakonske obveze. Ovisno o predznanju, na temelju informacija u Vodiču, poslovanje je moguće i samostalno urediti prema zahtjevima Vodiča.

Predlažemo: prvo proučiti Vodiče, razmotriti zahtjeve u poslovanju, provjeriti možemo li popuniti tražene evidencijske liste, te ako eventualno ima nepoznanica, zatražiti pomoć od obrtničke asocijacije i autora Vodiča. Vodič se u ovom prvom izdanju objavljuje kao Internet izdanje. Kako je ovo prvo izdanje ovakvog vodiča za pekarsku struku, očekujemo da će se kroz implementaciju u praksi pokazati još puno detalja kojima bi se ovaj vodič mogao unaprijediti. Molimo vas da sve konstruktivne i kratko obrazložene sugestije pošaljete na e-mail  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript kako bi sljedeće izdanje bilo kvalitetnije.

Ažurirano Utorak, 25 Listopad 2011 13:39
 

Poziv OOZ Šmarje pri Jelšah

E-mail Ispis PDF

TEMELJEM  SURADNJE OBRTNIČKE KOMORE KRAPINSKO-ZAGORSKE ŽUPANIJE S OOZ ŠMARJE PRI JELŠAH IZ SLOVENIJE, SKREĆEMO PAŽNJU NA POZIV:

DANA 23. LISTOPADA 2011. GODINE U 18,00 SATI U KULTURNOM CENTRU ROGAŠKA SLATINA FRIZERI OBMOČNO-OBRTNO PODJETNIŠKE ZBORNICE ŠMARJE PRI JELŠAH I OOZ SLOVENSKA BISTRICA ORGANIZIRAJU REVIJU FRIZERA POD NAZIVOM «POVEZIVANJE FRIZERSKIH NITI» UZ PREZENTACIJU 20 RENOMIRANIH FRIZERSKIH SALONA UZ GLAZBENU GOŠĆU HELENU BLAGNE POSJETITELJIMA ĆE SE PREDSTAVITI I PLESNI TEATAR «IGEN» IZ CELJA. CIJENA ULAZNICE IZNOSI 15 EURA.

 

Ažurirano Petak, 21 Listopad 2011 09:10
 

Informatičko obrazovanje članova Udruženja obrtnika Bedekovčina

E-mail Ispis PDF

Udruženje obrtnika Bedekovčina u toku 2011. godine prijavilo se  za projekt Ministarstva rada i poduzetništva RH „Informatičko obrazovanje obrtnika „ za 2011.godinu i Udruženju su  odobrena financijska sredstva za financiranje navedenog. Nakon skupljenih prijava, dana 10. listopada krenulo se u realizaciju informatičke obuke obrtnika UO Bedekovčina. Informatičku edukaciju provodi obrt MIKROBIT  INFORMATIKA, iz Krapine. U informatičku edukaciju uključeno je 8 polaznika, obrtnika iz UO Bedekovčina, a edukacija se održava u prostorijama Udruženja obrtnika Bedekovčina, Stjepana Radića 1.

Ažurirano Četvrtak, 20 Listopad 2011 12:12
 

Info točke internet portala www.partnerstvo-razvoj.net

E-mail Ispis PDF

U provedbi projekta Partnerstvo za razvoj, darovnice Lokalna partnerstva za zapošljavanje, Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, financiranog iz IV. komponente Instrumenta pretpristupne pomoći (IPA) čiji je nositelj Hrvatski zavod za zapošljavanje, Područna služba Krapina, partneri  Krapinsko-zagorska županija i ZARA d.o.o., a suradnici Obrtnička komora KZŽ i HGK Županijska komora Krapina razvijen je Internet portal www.partnerstvo-razvoj.net.

Više...
 

POZIV POTPREDSJEDNIKA OOZ ŠMARJE PRI JELŠAH

E-mail Ispis PDF

Šest slovenskih gostionica primilo je 11. listopada natpis, diplomu i reklamnu tablu „Gostilna Slovenije“ - među njima i Gostilna Šempeter iz Bistrice ob Sotli vlasnika Srečka Kunsta, u kojoj se tim povodom održala svečanost na kojoj su bili predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec i potpredsjednik Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a Branko Greblički koji ujedno obnaša dužnost predsjednika Ceha ugostitelja OKKZŽ i upravo dugogodišnjoj suradnji OKKZŽ i OOZ Šmarje pri Jelšah ističemo Važnost ovog događanja.

Ažurirano Petak, 14 Listopad 2011 13:18 Više...
 


Stranica 476 od 512

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 11