OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Potpore za očuvanje radnih mjesta

E-mail Ispis PDF

Potpore za očuvanje radnih mjesta

 Hrvatski sabor je na sjednici 30. srpnja 2009. godine donio Zakon o potpori za očuvanje radnih mjesta (Narodne novine br. 94/09.), a dana 02. srpnja 2010. godine Zakon o izmjenama Zakona o potpori za očuvanje radnih mjesta (Narodne novine br.88/10.).

Korisnici potpore mogu biti trgovačka društva i fizičke osobe - za sve radnike obuhvaćene skraćivanjem radnog vremena ili za radnike obuhvaćene skraćivanjem radnog vremena pojedine organizacijske jedinice u kojima se skraćuje radno vrijeme.

Ažurirano Srijeda, 04 Kolovoz 2010 06:37 Više...
 

Poziv za potpore stručnom osposobljavanju i zapošljavanju

E-mail Ispis PDF

JAVNI  POZIV MINISTARSTVA OBITELJI, BRANITELJA I MEĐUGENERACIJSKE SOLIDARNOSTI 

Ministarstvo obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti (MOBMS) objavilo  05. srpnja 2010.  slijedeći Javni poziv:

Mjeru potpore za proširenje postojeće djelatnosti Programa stručnog osposobljavanja i zapošljavanja nezaposlenih hrvatskih branitelja i djece smrtno stradalih, zatočenih ili nestalih hrvatskih branitelja. Za potporu se mogu kandidirati OBRTI, obiteljska poljoprivredna gospodarstva u sustavu PDV-a, a mala trgovačka društva do 50 zaposlenih u 100% privatnom vlasništvu državljana RH i druge pravne osobe do 50 zaposlenih  u 100% privatnom vlasništvu čije je sjedište u RH, uz uvjet da su izmirene obveze prema državi (porezi, doprinosi i svi drugi oblici dugovanja). U obzir se uzimaju poslodavci koji otvaraju radna mjesta i oni koji su već zaposlili osobe iz ciljne skupine nakon 16. travnja 2009. godine. Novčana potpora iznosi 45.000,00 kuna po zaposlenoj osobi iz ciljne skupine. Ukupan iznos isplaćen poduzetniku ne može prelaziti 135.000,00 kuna, a može se ostvariti jednokratno (zapošljavanjem tri osobe u istoj godini).

Javni poziv ostaje otvoren do 10. kolovoza 2010. godine, a svi zahtjevi bit će riješeni do kraja 2010. godine.

Za sve detaljnije informacije obratite na adresu MOBMS-a www.mobms.hr .

Ažurirano Srijeda, 04 Kolovoz 2010 09:34
 

Predstavnici OKKZŽ na predavanju zagorskim gospodarstvenicima

E-mail Ispis PDF

GOSPODARSKI ASPEKTI SKOROG ULASKA HRVATSKE U ČLANSTVO EU 

Predavanje zagorskim gospodarstvenicimaGospodarski aspekti skorog ulaska Republike Hrvatske u članstvo Europske unije bila je tematska okosnica predavanja namijenjenog prvenstveno zagorskim gospodarstvenicima, održanog jučer u HGK Županijskoj komori u Krapini, u organizaciji Županijskog savjeta za europske integracije. Predstavnici Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije također su prisustvovali ovom predavanju.

Ažurirano Srijeda, 04 Kolovoz 2010 07:44 Više...
 

Izmjene Zakona o cestovnom prometu

E-mail Ispis PDF

ZAKON O IZMJENAMA I DOPUNAMA ZAKONA O PRIJEVOZU U CESTOVNOM PROMETU 

Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o prijevozu u cestovnom prometu objavljen je 23. srpnja (NN 91/2010), stupa na snagu 1. kolovoza, a najznačajnije novine odnose se na obavljanje autotaksi prijevoza, ispit o stručnoj osposobljenosti za obavljanje javnog cestovnog prijevoza, obavljanje agencijske djelatnosti u cestovnom prometu i registar prijevoznika.

 

Ažurirano Srijeda, 04 Kolovoz 2010 09:32 Više...
 

Prezentacija turizma KZŽ u HGK

E-mail Ispis PDF

KRAPINSKO-ZAGORSKA ŽUPANIJA TURISTIČKA DESTINACIJA KONTINENTALNOG TURIZMA 

Prezentacija turzima KZŽ u HGK ZagrebDana 30. lipnja, u Zagrebu u Velikoj vijećnici Hrvatske gospodarske komore održano je javno predstavljanje turističke ponude i turističkih proizvoda Krapinsko-zagorske županije uz prezentaciju mini brošura «Bajka na dlanu», image brošure «Zagorje – Bajka na dlanu» i brošure «Zagorje – Agroturizam». Slijedom mnogobrojnih aktivnosti kojima Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i njezini članovi doprinose očuvanju, razvoju i promidžbi kulturno-turističkih vrijednosti Krapinsko-zagorske županije, ovom važnom događanju prisustvovao je i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Dragutin Ranogajec. Organizatori ove prezentacije Hrvatska gospodarska komora-Županijska komora Krapina, Krapinsko-zagorska županija i Turistička zajednica Krapinsko-zagorske županije, aktivni su partneri Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije u mnogobrojnim zajedničkim Projektima, te ovom prilikom ističemo važnost ovog događanja. Uz prezentaciju kulturno-povijesnih i turističkih atraktivnosti prisutni su upoznati i sa manifestacijom Krapinsko-zagorske županije «Babičini kolači» čija je knjiga također bila prezentirala. Uz kolače spravljene po tradicionalnoj zagorskoj recepturi prisutni su imali priliku kušati vrhunska vina vinara Tomislava Bolfana vlasnika vinarije Vinski Vrh.

Ažurirano Srijeda, 04 Kolovoz 2010 07:34
 


Stranica 527 od 529

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 9