OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Pokažimo solidarnost s narodima Turske i Sirije

E-mail Ispis PDF

Velika tragedija koja je zadesila Tursku i Siriju nakon razornih potresa izaziva istinsko suosjećanje uz želju za brzim oporavkom tisuća stradalih i unesrećenih.

Ono što možemo u ovim teškim trenucima je pokazati solidarnost koju je Turska pokazala kada je našu zemlju pogodio razoran potres i među prvima poslala kontejnere, šatore i grijalice u Sisačko-moslavačku županiju.

Hrvatska obrtnička komora poziva sve obrtnike, sve ljude dobre volje, da još jednom pokažu veliko srce i odazovu se apelu Hrvatskog Crvenog križa za pomoć stradalom stanovništvu Turske i Sirije. Sve detalje o humanitarnoj akciji pronađite OVDJE.

Ažurirano Srijeda, 15 Veljača 2023 07:59
 

Obrasci za jednostavnije poslovanje obrta (Obrazac DOH i Obrazac P-PPI)

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora pripremila je kalkulativne obrasce kako bismo vam omogućili jednostavnije ispunjavanje porezne prijave za 2022. godinu.

Obrazac DOH služi za prijavu poreza na dohodak, a jednom godišnje (do kraja veljače tekuće godine za prethodnu godinu - porezno razdoblje), su ga dužne podnijeti fizičke osobe koje su u poreznom razdoblju ostvarile dohodak od samostalne djelatnosti i/ili djelatnosti po osnovi kojih se dohodak utvrđuje i oporezuje kao dohodak od samostalne djelatnosti.
U poreznoj prijavi na Obrascu DOH iskazuju se svi ostvareni oporezivi dohoci, osim onih koji prema posebnim propisima ili međunarodnim ugovorima ne podliježu oporezivanju ili se smatraju konačnim.

Obrazac P-PPI je obvezan prilog godišnjoj poreznoj prijavi samostalnih obrtničkih djelatnosti obveznika poreza na dohodak koji predaju godišnju poreznu prijavu na obrascu DOH. Podaci o ukupnim primicima i izdacima se uzimaju iz obrasca KPI. Obveza se odnosi na sve obveznike, bez obzira jesu li u sustavu PDV-a ili ne.

Obrasce možete preuzeti ovdje na dnu stranice ove stranice.

 

Održana 1. konstituirajuća sjednica Odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 08. veljače 2023. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije, Odbor za društvene djelatnosti OKKZŽ održao je svoju 1. konstituirajuću sjednicu u mandatnom razdoblju 2022. - 2026. godine, na čelu s predsjednicom Davorkom Hohnjec– UO Pregrada i ostalim članovima Odbora Hrvoje Uroić - UO Stubica, Mladen Šerek - UO Krapina, Ivan Petrišić - MUO Klanjec, Božica Blažičević - UO Krapinske Toplice, Mario Očić– UO Zabok, Rikard Majerić– UO Sveti Križ Začretje i Ivan Štahan – UO Zlatar. Sjednici je prisustvovao i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš koji je pozdravio nazočne članove i zaželio im uspješan rad u navedenom mandatnom razdoblju. Za potpredsjednika Odbora u mandatnom razdoblju 2022.-2026. godine izabran je Ivan Štahan iz Udruženja obrtnika Zlatar.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Verifikacija zapisnika sa 7. sjednice Odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ,  Izbor potpredsjednika Odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ mandatno razdoblje 2022. – 2026., Programa rada Odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ, Održavanje ovogodišnjih 19. Sportskih susreta obrtnika OKKZŽ (01.04.2023.) i Pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Četvrtak, 09 Veljača 2023 08:04
 

Završen praktični dio majstorskog ispita za roka Veljača 2023.

E-mail Ispis PDF

 

U Obrtničkoj komori Krapinsko-zagorske županije završen je praktični dio majstorskog ispita za rok Veljača 2023. godine. Ukupno se prijavilo 10 kandidata i kandidatkinja za slijedeća zanimanja:

autoservise = 1 kandidat, bravar = 2 kandidata, kozmetičar = 1 kandidat, kuhar = 3 kandidat, natkonobar = 1 kandidat,  vodoinstalater = 1 kandidat, soboslikar-ličilac = 1 kandidat.

Nakon uspješno završenog praktičnog dijela Majstorskog ispita slijedi pismeni dio ispita stručno-teoretski sadrža, gospodarstvo i pravni propisi, radna pedagogija te završni usmeni ispit i radna pedagogija praktično.

Nastavno, svi kandidati koji žele prijaviti Majstorski ispit za Rok Svibanj 2023. svoje prijave mogu dostaviti u Obrtničku komoru Krapinsko-zagorske županije do 10. veljače 2023. godina na adresi Frana Galovića 7d u Krapini.

Ažurirano Ponedjeljak, 06 Veljača 2023 14:29
 

Uspješno završena cvjećarska radionica „PROLJEĆE PRED VRATIMA“

E-mail Ispis PDF

Območna obrtno-podjetniška zbornica Šmarje pri Jelšah (OOZ Šmarje pri Jelšah) u suradnji s Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ) za svoje članove organizirala je iznimno zanimljivu  cvjećarsku radionicu pod vodstvom g. Simona Ogrizek, dana 5. veljače 2023. godine.

Radionica se je održala u prostorijama OOŽ Šmarje pri Jelšah s početkom od 8,00 sat na adresi Aškerčev trg 4, Šmarje pri Jelšah u Sloveniji.

Dio troškova radionice snose OOZ Šmarje pri Jelšah i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije a dio od 40 EUR snose vlasnice obrta za sebe ili svoje djelatnike (po osobi) ostali koji nisu članovi snosili su trošak od 80 EUR.

Sve prijavljene članice OOZ Šmarje pri Jelšah kao i predstavnice OKKZŽ istaknule su osobito zadovoljstvo sa radionicom te su iskazali interes za ponovnim strukovnim događanjem, uz upućivanje izrazito  značajnih pohvala predavaču dipl. inž. agronomije i hortikulture g. Simonu Ogrizek, koji je upriličio jednako tako odličnu radionicu 2017. godine u Roses designer outlet centru u Svetom Križu Začretje.

Ažurirano Ponedjeljak, 06 Veljača 2023 12:45
 


Stranica 7 od 505

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 16