OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

JAVNI POZIV za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu Krapinsko-zagorske županije

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svojem članstvu na raspisani JAVNI POZIV za dodjelu bespovratnih potpora u turizmu Krapinsko-zagorske županije u 2024. godini.

https://kzz.hr/natjecaj/javni-poziv-za-dodjelu-bespovratnih-potpora-u-turizmu-u-2024-godini/

Ažurirano Srijeda, 10 Travanj 2024 11:30
 

Početak prezentacija srednjoškolskih programa u Krapinsko-zagorskoj županiji

E-mail Ispis PDF

U ponedjeljak, 08. travnja 2024. godine započeo je novi ciklus predstavljanja srednjoškolskih zanimanja i programa za učenike 7. i  8. razreda i njihove roditelje.

Organizatori su Krapinsko zagorska županija s partnerima Hrvatskim zavodom za zapošljavanje Područnim uredom Krapina, Obrtničkom komorom Krapinsko zagorske županije, Hrvatskom  gospodarskom komorom Županijskom komorom Krapina i srednje škole Krapinsko-zagorske županije

Ove prezentacije održat će se u svim osnovnim školama u KZŽ, a na taj način učenicima i roditeljima na jednom mjestu nude se mnoge informacije važne za odabir prvog zanimanja.

Prvo predstavljanje održano je u Osnovnoj školi Bedekovčina na kojem su prisustvovali:  župan KZŽ Željko Kolar, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, športa i tehničku kulturu KZŽ Mirjana Smičić Slovenec, načelnik općine Bedekovčina Darko Ban, predsjednik Obrtničke komore Krapinsko -zagorske županije Nenad Kučiš, predsjednik Udruženja obrtnika Bedekovčina Zlatko Ban,  predstavnica HZZ PU Krapina  Melita Horvat Peh te predstavnici SŠ KZŽ. Svi govornici  istaknuli su važnost nastavka održavanja ciljanih prezentacija kako bi roditelji i učenici sedmih i osmih razreda Osnovnih škola  KZŽ što lakše donijeli odluku o izboru budućeg zanimanja te o potrebama na tržištu rada.

Na prezentaciji je učenicima i roditeljima ponuđeno niz informacija za dobar odabir pravog zanimanja, prikazani su  filmovi za promociju deficitarnih zanimanja.

Učenici i roditelji dobili su informaciju o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja te im je predstavljen program obrazovanja srednjih škola KZŽ, a na info-pultovima SŠ KZŽ su se mogli detaljnije informirati o željenom zanimanju te dobiti promotivne materijale i letke.

Prezentacija obuhvaća teme:

  1. Kako odabrati pravo zanimanje? – predstavnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina
  2. Prikazivanje promo filma o  deficitarnim zanimanjima u KZŽ
  3. Informacije o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja – Udruženja obrtnika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.
  4. Predstavljanje zanimanja/programa obrazovanja za koja se moguće školovati u  KZŽ – Predstavnici srednjih  škola s područja Krapinsko-zagorske županije (Gimnazije A. G. Matoš, Srednje škole Bedekovčina, Srednje škole Krapina, Srednje škole Konjščina, Srednje škole Oroslavje, Srednje škole Pregrada, Srednje škole Zabok, Srednje škole Zlatar, Škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću Zabok)
  5. Predstavljanje poslodavaca i njihovih potreba za zaposlenicima
Attachments:
Download this file (Letak OSˇ 2024.pdf)Letak OSˇ 2024.pdf[ ]426 Kb
Ažurirano Utorak, 09 Travanj 2024 13:43
 

MINGOR: Dan izbora je neradni, no moguć je rad uz uvećanu plaću

E-mail Ispis PDF

Temeljem traženja i upita Hrvatske obrtničke komore, Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja je dalo tumačenje vezano uz rad na dan izbora 17. travnja 2024. godine.

Slijedom odgovora MINGOR-a, propisan je neradni dan za dan izbora, ali rad na taj dan je dopušten i nije kažnjiv. Radnici koji neće taj dan raditi imaju pravo na naknadu plaće, a oni koji će raditi imaju pravo na povećanu plaću.

Obrazloženje MINGOR-a nalazi se na dnu stranice.

Attachments:
Download this file (Rad na dan izbora_neradni dan.pdf)Rad na dan izbora_neradni dan.pdf[ ]97 Kb
 

Raspisani Javni pozivi za dodjelu potpora KZŽ

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko -zagorske županije skreće pažnju članstvo o raspisivanju JAVNOG POZIVA za dodjelu potpora za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca Krapinsko-zagorske županije u 2024. godini i za dodjelu potpora za poticanje proizvodnje „Zagorskih štrukli“/“Zagorskih štruklji“ Krapinsko-zagorske županije u 2024. godini

Javni pozivi su objavljeni na web stranici Krapinsko-zagorske županije

https://kzz.hr/natjecaj/javni-poziv-dodjela-potpora-poticanje-proizvodnje-zagorskih-strukli-2024/

https://kzz.hr/natjecaj/javni-poziv-poticanje-proizvodnje-zagorskih-mlinaca-2024/

Ažurirano Četvrtak, 04 Travanj 2024 09:04
 

Oglas za zasnivanje radnog odnosa Udruženje obrtnika grada Zaboka

E-mail Ispis PDF

OGLAS

Za dostavu prijava za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu:

Tajnik Udruženja obrtnika grada Zaboka ( m/ž),Broj izvršitelja: 1,Mjesto rada: Zabok

 

Ažurirano Utorak, 02 Travanj 2024 12:04 Više...
 


Stranica 9 od 554

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 22