OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova

Dodjeljena Zahvalnica OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Od 11. – 13. kolovoza 2023. godine održana je gastronomska manifestacija pod nazivom “Obrtnički dani u Imotskom” na kojoj su prisustvovali predstavnici Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

 

Otvorene prijave za Nagradu EU-a za sigurnost proizvoda

E-mail Ispis PDF

Europska komisija nedavno je otvorila prijave za Nagradu EU-a za sigurnost proizvoda kojom se odaje priznanje i potiče inovativne poslovne inicijative i istraživanja usmjerena na dobrobit potrošača. Nagrada donosi široko priznanje i doprinosi ugledu poslovanja, a nagrađivat će se zasebno MSP-ovi i veća poduzeća.

Ove godine fokus je na poboljšanju sigurnosti tinejdžera što može uključivati:

 • povećanje sigurnosti proizvoda koje obično koriste tinejdžeri (npr. električni uređaji, komunikacijska i medijska oprema, proizvodi za mikromobilnost (bicikli, e-bicikli, električni skuteri i skateboardovi, bicikli s električnim pedalama i sl.), kozmetika i higijenski proizvodi, nakit itd.)
 • povećanje sigurnosti kanala za kupnju koje obično koriste tinejdžeri (npr. kupnja mobitela ili kupnja putem društvenih medija)
 • isticanje i sprečavanje rizika vezanih uz sigurnost proizvoda s kojima se suočavaju tinejdžeri (inicijative za podizanje svijesti)
 • ukoliko inicijativa nije usmjerena isključivo na tinejdžere, ona može biti namijenjena široj publici ako se odnosi na proizvode, kanale za kupnju ili sigurnosne rizike koji su također relevantni za tinejdžere i imaju znatan utjecaj na njihovu sigurnost

Tko može sudjelovati?

Poduzeća:

 • koja su registrirana u jednoj od zemalja Europskoga gospodarskog prostora (članice EU te Island, Lihtenštajn i Norveška)
 • koja prijavljuju inicijativu provedenu u najmanje jednoj zemlji Europskoga gospodarskog prostora i koja je započela najkasnije do 8. ožujka 2023. godine
 • koja posluju u skladu s međunarodno priznatim standardima društveno odgovornog poslovanja povezanima s ljudskim pravima, radom, zaštitom okoliša i poštenim poslovnim praksama
 • koja podnesu inicijativu koja nadilazi zahtjeve utvrđene zakonodavstvom EU-a i pripadajućim standardima, a čiji je cilj povećati sigurnost tinejdžera (npr. dobrovoljno proširenje raspona kontroliranih opasnih kemikalija ili primjena strožih kriterija, dobrovoljne inicijative u područjima koja nisu obuhvaćena zakonodavstvom ili standardima kao što su kampanje za podizanje razine osviještenosti, inovativni modeli suradnje s dionicima, provođenje dodatnih istraživanja relevantnih za sigurnost proizvoda i slično)

Cjeloviti tekst Pravila natjecanja možete pronaći na dnu ove stranice.

Rok za podnošenje prijave: 8. 9. 2023.

Prijave se podnose putem obrasca kojem možete pronaći OVDJE.

Prijave će ocijeniti žiri sastavljen od predstavnika institucija EU-a i stručnjaka za sigurnost proizvoda.

Pobjednicima će nagrade uručiti povjerenik EU-a za pravosuđe na prestižnoj svečanosti dodjele nagrada, koja bi se trebala održati 4. prosinca 2023. u Bruxellesu.

Više informacija o Nagradi za sigurnost proizvoda ili prijavi potražite OVDJE.

 

Dodjela potpore za proizvodnju zagorskih mlinaca i zagorskih štrukli

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora skreće pažnju svojim članovima  kako je Krapinsko-zagorska županija raspisala javni poziv za dodjelu potpora za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca i „Zagorskih štrukli“/“Zagorskih štruklji“ u 2023. godini.

Prijavu mogu podnijeti mikro, mali i srednji subjekti malog gospodarstva i to trgovačka društva (d.o.o. i j.d.o.o.) i obrti sukladno Preporuci Europske Komisije koji proizvode Zagorske mlince ili „Zagorske štrukle“/“Zagorske štruklje“ prema specifikaciji i certificirani su proizvođači i nositelji potvrde o sukladnosti proizvoda sa Specifikacijom proizvoda Zagorski mlinci ili Specifikacijom proizvoda „Zagorski štrukli/Zagorski štruklji“ za razdoblje 2022./2023., izdanom od strane certifikacijskog tijela Bureau Veritas Croatia d.o.o.

Prijavitelj mora imati sjedište na području Krapinsko-zagorske županije, biti registriran najmanje godinu dana do trenutka podnošenja prijave, imati najmanje jednog zaposlenog u prethodnoj poslovnoj godini, imati podmirene obveze po osnovi davanja o kojima službenu evidenciju vodi Porezna uprava te ne smije biti u blokadi.

Proizvođači Zagorskih mlinaca ili „Zagorskih štrukli/Zagorskih štruklji“ dokazuju da svoj proizvod stavljaju na tržište dostavom Evidencijskih listova otpreme Zagorskih mlinaca ili „Zagorskih štrukli/Zagorskih štruklji“.

Namjena potpore odnosi se na kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata za proizvodnju Zagorskih mlinaca ili „Zagorskih štrukli“/“Zagorskih štruklji“, kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata za skladištenje sirovina i proizvoda, kupnju strojeva, opreme i alata za proizvodnju te kupnju gospodarskog motornog vozila za prijevoz tereta najveće dopuštene mase do 12.000 kg za namjenu dovoza/odvoza sirovina i distribuciju proizvoda. Potpora je namijenjena i marketinškim aktivnostima i ulaganju za izlazak na nova tržišta te za edukaciju i stručno osposobljavanje vlasnika i zaposlenika.

Proračunom Krapinsko-zagorske županije za dodjelu potpore osiguran je iznos od 40 tisuća eura. Rok za podnošenje prijava za dodjelu bespovratne potpore je 25. kolovoza 2023., a prijava se podnosi putem odgovarajućeg obrasca uz koji se prilaže propisana dokumentacija. Prijava se podnosi isključivo putem pošte i to preporučeno u zatvorenoj omotnici. Detaljne upute zajedno s obrascima možete preuzeti na web stranici Krapinsko-zagorske županije OVDJE.

Ažurirano Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2023 11:32
 

Javni poziv za podnošenje ponuda za zakup poslovnog prostora

E-mail Ispis PDF

U tijeku je Javni poziv za podnošenje ponuda za zakup poslovnog prostora u Zagrebu i drugim gradovima diljem Hrvatske. Rok za podnošenje ponuda je 14. rujna 2023. do 12:00 sati. Popis poslovnih prostora može se pogledati ovdje: Popis poslovnih prostora

Ažurirano Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2023 11:33 Više...
 

Poziv na poslovni skup i poslovne razgovore obrtnika i poduzetnika u Celju, 14. rujna 2023. godine

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora poziva obrtnike i poduzetnike da se prijave za sudjelovanje na Poslovnim razgovorima obrtnika i poduzetnika koji će se održati 14. rujna 2023. godine u Celju, Slovenija. Ovi razgovori će biti dio 55. Međunarodnog obrtničkog i poduzetničkog sajma u Celju, najvažnijeg sajma malog i srednjeg poduzetništva u regiji.

Poslovni razgovori će uključivati obrtnike i poduzetnike iz sektora kao što su proizvodnja energije iz obnovljivih izvora, pametna tehnologija, robotika, obrada metala, prerada plastičnih masa, izrada alata i strojnih dijelova, automobilska industrija, građevinarstvo, logistika i transport te elektro-industrija.

Obrtno-podjetniška zbornica Slovenije je glavni organizator ovog poslovnog susreta, a osim hrvatskih obrtnika, pozvani su i poduzetnici iz Slovenije, Austrije, Italije, Njemačke, Bosne i Hercegovine, Turske i Srbije.

Organizacija samog poslovnog susreta (priprema materijala, najam prostora, domjenak) bit će pokrivena od strane Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije, dok će sudionici sami snositi troškove putovanja i smještaja (hotelskog smještaja).

Prijavljeni sudionici razgovora moći će preuzeti besplatnu ulaznicu za sajam na glavnoj blagajni ulaza sajma Celje te se uputiti do poslovnog centra gdje će se održati poslovni razgovori. Svaki prijavljeni sudionik će dobiti svoju akreditaciju, materijale, informacije i pomoć od djelatnika Obrtno-podjetniške zbornice Slovenije.

Radni jezik na poslovnim susretima je engleski jezik.

Zainteresirani poduzetnici se mogu prijaviti izravno putem Internet stranice poslovnih razgovora u Celju. Na toj stranici mogu pregledati popis prijavljenih sudionika, program razgovora te uređivati profil svoje tvrtke u listi prijavljenih poduzetnika za poslovne razgovore.

Program razgovora i plan sajma su dostupni na engleskom jeziku putem sljedeće poveznice.

Rok za prijavu sudjelovanja na razgovorima je do 11. rujna 2023. godine.

Ažurirano Ponedjeljak, 14 Kolovoz 2023 11:34 Više...
 


Stranica 10 od 529

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 8