OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

Konferencija " Demistifikacija digitalne i zelenr transformacije "

E-mail Ispis PDF

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije skreće pažnju svojim članovima kako Poduzetnički centar Krapinsko-zagorske županije i Best Advisory organizira konferenciju „Demistifikacija digitalne i zelene transformacije“ koja će se održati 24. ožujka 2023. godine od 10:00 do 14:00 satiu dvorani „Zagorje“ Poslovno-tehnološkog inkubatora Krapinsko-zagorske županije u Krapini, Bobovje 52G.


Što su digitalna i zelena transformacija? Pojmovi koji se često spominju, ali se još češće smatraju nepoznanicama. Glavni cilj konferencije je demistificiranje tih pojmova, ali i predstavljanje njihove primjene i provedbe, uz prikaz primjera dobre prakse u Krapinsko-zagorskoj županiji, ali i na razini Republike Hrvatske. Konferencija je namijenjena svim zainteresiranim poduzetnicima i obrtnicima koji razmišljaju o primjeni digitalne i zelene transformacije u svojem poslovanju.

Sudjelovanje na konferenciji je besplatno, ali radi ograničenog kapaciteta obvezna je prijava – prijave su otvorene do 21. ožujka u 12:00 sati ili do popunjenja kapaciteta.
Prijaviti se možete putem sljedeće poveznice ili klikom na dnevni red konferencije.

Ažurirano Petak, 24 Ožujak 2023 09:02
 

Održana 1. konstituirajuća sjednica Odbora za gospodarstvo OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 9. ožujka 2023. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije, Odbor za gospodarstvo OKKZŽ održao je svoju 1. konstituirajuću sjednicu u mandatnom razdoblju 2022. - 2026. godine, na čelu s predsjednikom Davorom Pleškom– UO Zabok i ostalim članovima Martina Jantol Županić - UO Stubica i Anita Grofelnik– UO Pregrada. Za potpredsjednicu Odbora  u mandatnom razdoblju 2022.-2026. godine izabrana je Martina Jantol Županić UO Stubica.

Sjednici su prisustvovali predsjednik OKKZŽ Nenad Kučiš i tajnica OKKZŽ Renata Vranić.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Verifikacija zapisnika sa 2. elektroničke sjednice Odbora za gospodarstvo OKKZŽ u mandatnom razdoblju 2018. - 2022., Aktivnosti OKKZŽ u 2022. godini; Izbor potpredsjednika Odbora za gospodarstvo OKKZŽ mandatno razdoblje 2022. - 2026., Program rada Odbora za gospodarstvo OKKZŽ za 2023. godinu i Pitanja i prijedlozi.

Ažurirano Četvrtak, 16 Ožujak 2023 14:38
 

Hrvatska obrtnička komora pozdravlja nastavak mjera Vlade RH

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora izražava zadovoljstvo prezentiranim četvrtim paketom mjera Vlade Republike Hrvatske za zaštitu građana, ustanova i poduzeća od udara rastućih cijena energenata. „Izrazito smo zadovoljni nastavkom mjere koja limitira cijenu električne energije kojom se obrtnicima i poduzetnicima s potrošnjom do 250.000 kwh električna energija obračunava po jedinstvenoj tarifi od 0,062 eura/kWh. Po našim podacima u tu kategoriju ulazi velika većina obrtnika“, istaknuo je predsjednik HOK-a Dalibor Kratohvil. „Vlada je ponovno pokazala da je svjesna težine situacije. Obrtnici i poduzetnici moći će na dulji rok planirati svoje poslovanje i investicije, pripremati se za nadolazeću turističku sezonu te zadržati zapošljivost“, napominje predsjednik HOK-a.

Ažurirano Petak, 17 Ožujak 2023 08:32 Više...
 

Anketni upitnik - istraživanje stavova žena i muškaraca u pogledu usklađenosti s GDPR-om

E-mail Ispis PDF

Agencija za zaštitu osobnih podataka, u okviru EU projekta Awareness Raising Campaign for SME II kojeg implementira u suradnji s talijanskim nadzornim tijelom za zaštitu podataka Garante Privacy, Fakultetom organizacije i informatike iz Varaždina, Sveučilištem Vrije u Bruxellesu i Sveučilištem u Firenci, provodi istraživanje stavova žena i muškaraca u pogledu usklađenosti s GDPR-om, u kontekstu poštivanja rodne ravnopravnosti i jednakosti između žena i muškaraca.

Ažurirano Petak, 17 Ožujak 2023 08:32 Više...
 

Novi ciklus predstavljanja deficitarnih srednjoškolskih zanimanja

E-mail Ispis PDF

U ponedjeljak, 13. ožujka 2023. godine započeo je novi ciklus predstavljanja deficitarnih zanimanja roditeljima i učenicima sedmih i osmih razreda osnovnih škola Krapinsko-zagorske županije.

Međuopćinsko udruženje obrtnika Klanjec je davne 2005. godine pokrenulo prvu prezentaciju obrtničkih zanimanja, temeljem koje je Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije (OKKZŽ)  u suradnji s HZZ-PU Krapina od 2016. zajednički a kasnije u suradnji sa KZŽ, HGK ŽK Krapina i SŠ KZŽ provodila ovaj hvalevrijedan projekt prezentacije deficitarnih i ostalih srednjoškolskih zanimanja U 32 Osnovne škole KZŽ.

Nakon tri godine opravdane stanke ciklus su ponovo ove godine pokrenuli organizatori Krapinsko - zagorska županija, Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina, Obrtnička komora KZŽ i Hrvatska gospodarska komora ŽK Krapina. Prvo predstavljanje održano je u Osnovnoj školi Augusta Cesarca u Krapini, kojem su prisustvovali: zamjenica župana KZŽ Jasna Petek, predstojnik HZZ PU Krapina Goran Vukmanić, predsjednik OKKZŽ Nenad Kučiš,  predsjednik HGK ŽK Anđelko Švaljek, tajnica OKKZŽ Renata Vranić te predstavnici SŠ KZŽ. Svi govornici  istaknuli su važnost nastavka održavanja ciljanih prezentacija kako bi roditelji i učenici sedmih i osmih razreda 32 OŠ KZŽ što lakše donijeli odluku o izboru budućeg zanimanja te o potrebama na tržištu rada.

Predsjednik Obrtničke komore KZŽ Nenad Kučiš naglasio je kako iskustvo govori da učenici koji upišu deficitarna obrtnička zanimanja nakon završetka škole ne čekaju svoje radno mjesto, već ono čeka njih.

Predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić slaže se sa navedenim te je dodao da iako u Krapinsko - zagorskoj županiji nedostaje svih kadrova, u posljednjih dvadesetak godina deficitarna zanimanja su uglavnom obrtnička zbog čega je njihov cilj promovirati ih.

Na prezentaciji je učenicima i roditeljima ponuđeno niz informacija za dobar odabir pravog zanimanja, prikazani su  filmovi za promociju deficitarnih zanimanja: kuhar, konobar, slastičar, keramičar i vodoinstalater.

https://youtu.be/WEIlJQwy1yY

https://www.youtube.com/watch?v=DEaEhH-bIA4

https://www.youtube.com/watch?v=BJAY7cwbojg

https://www.youtube.com/watch?v=atXPZLSE5N8

Učenici i roditelji dobili su informaciju o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja te im je predstavljen program obrazovanja srednjih škola KZŽ, a na info-pultovima SŠ KZŽ su se mogli detaljnije informirati o željenom zanimanju te dobiti promotivne materijale i letke „Odaberi pr(a)vo zanimanje“.

Zaključno navedenom, prezentacije se nadalje provode u svim Osnovnim školama Krapinsko-zagorske županije, sukladno privitku ovog teksta, u kojima će ispred OKKZŽ sukladno teritorijalnom ustroju u prezentacijama sudjelovati slijedeća Udruženja obrtnika OKKZŽ:

1. UDRUŽENJE OBRTNIKA BEDEKOVČINA, 2. UDRUŽENJE OBRTNIKA GRADOVA DONJA STUBICA, OROSLAVJE I OPĆINA MARIJA BISTRICA, GORNJA STUBICA, STUBIČKE TOPLICE, 3. MEĐUOPĆINSKO UDRUŽENJE OBRTNIKA KLANJEC, 4. UDRUŽENJE OBRTNIKA GRADA KRAPINE I OPĆINA ĐURMANEC, JESENJE, PETROVSKO I RADOBOJ, 5. UDRUŽENJE OBRTNIKA OPĆINE KRAPINSKE TOPLICE, 6. UDRUŽENJE OBRTNIKA PREGRADA, HUM NA SUTLI, DESINIĆ, 7. UDRUŽENJE OBRTNIKA SVETI KRIŽ ZAČRETJE, 8. UDRUŽENJE OBRTNIKA GRADA ZABOKA, 9. UDRUŽENJE OBRTNIKA ZLATAR

Ažurirano Ponedjeljak, 20 Ožujak 2023 09:36
 


Stranica 2 od 505

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 12