OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova

198.000 kuna za tradicijske obrte

E-mail Ispis PDF

U petak 01. srpnja 2022. godine u prostorima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije u Krapini održana je dodjela ugovora za potpore tradicijskim i umjetničkim obrtima, u ukupnom iznosu od 198.000 kuna. Dodjeli su prisustvovali župan Željko Kolar, pročelnica županijskog upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i  komunalnu infrastrukturu Sanja Mihovilić i predsjednik Obrtničke komore KZŽ Darko Varga.

Ažurirano Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 13:42
 

Uspješno održan webinar u organzaciji OKKZŽ

E-mail Ispis PDF

Dana 28.06.2022. uspješno je održan webinar „ MOGUĆNOSTI FINANCIRANJA IZ EU FONDOVA – NATJEČAJI U NAJAVI „ u prezentaciji predstavnika Zagrebačke banke Zagorke Mintas Direktorice Regije Kontinentalna Zagreb i Ivana Bilandžije Starijeg specijalista za EU fondove.

Predsjednik OKKZŽ Darko Varga zahvalio se prisutnima te najavio na jesen održavanje webinara sličnog sadržaja.

Ažurirano Srijeda, 29 Lipanj 2022 09:18
 

Objavljen poziv „Bespovratne potpore za digitalizaciju“

E-mail Ispis PDF

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja objavilo je poziv „Bespovratne potpore za digitalizaciju“ namijenjen mikro, malim i srednjim poduzetnicima.

Pozivom se osiguravaju sredstva za uvođenje digitalnih rješenja u poslovanje kroz ulaganja u digitalne alate i opremu za uvođenje novog načina poslovanja poduzeća, odnosno novih ili značajno poboljšanih proizvodnih postupaka, načina isporuke usluga ili organizacijskih praksi, te jačanje digitalnih vještina.

Za poziv je osigurano ukupno 206 milijuna kuna, uz najniži pojedinačni iznos bespovratne potpore od 150.000 kuna te najviši od 750.000 kuna.

Prihvatljivi prijavitelji su mikro, mala i srednja poduzeća s najmanje 3 zaposlena na puno radno vrijeme u prethodnoj kalendarskoj godini.

Aktivnosti koje će biti prihvatljive za financiranje u sklopu poziva su izrada, razvoj ili nabava digitalnih rješenja i tehnologija u svrhu digitalne transformacije poslovnih procesa ili proizvodnje, implementacija, prilagodba ili integracija digitalnih rješenja i tehnologija, te jačanje digitalnih vještina zaposlenika povezanih s prethodno navedenim aktivnostima.

Poziv se provodi kao otvoreni postupak u modalitetu privremenog poziva na dostavu projektnih prijedloga. To znači da je određen krajnji rok za podnošenje projektnih prijedloga, a po njegovom isteku započinje postupak dodjele kojim se omogućava natjecanje između svih podnesenih projektnih prijedloga na temelju kvalitativnih aspekata.

Razdoblje zaprimanja prijava bit će od 1. srpnja 2022. do 12. kolovoza 2022., a projekte će po zatvaranju poziva evaluirati HAMAG – BICRO, što će rezultirati sastavljanjem bodovne rang-liste i donošenjem odluka o financiranju.

Kompletna dokumentacija i obrasci dostupni su OVDJE.

 

HOK Obrtnik plus: Osigurajte dvije godine nepromijenjenih cijena struje

E-mail Ispis PDF

Hrvatska obrtnička komora nastavlja suradnju s HEP Opskrbom kroz projekt HOK Obrtnik plus kojom osigurava pogodnosti svojim članovima.

Zbog nepovoljnih tržišnih kretanja ponuđena cijena električne energije je znatno viša, ali i dalje najpovoljnija koju je moguće ponuditi u trenutku ugovaranja usluge. Cijene su uvjetovane vrlo nepovoljnim tržišnim kretanjima na razini Europe, ali i svijeta.

Napominjemo, da kroz projekt HOK Obrtnik plus imate zajamčene dvije godine nepromijenjenih cijena bez obzira na tržišna kretanja i očekivani rast cijena do kraja 2022. kao i u 2023. godini. Naime, članice HOK-a sklapaju ugovor na rok od 2 godine i HEP Opskrba jamči ugovorenu cijenu za obje godine, do isteka ugovora. Za članice HOK-a kojima ističe ugovor ili koji prvi puta ulaze u ugovorni odnos HEP Opskrba korigira uvjete svaka 3 mjeseca.

Za sve informacije o uvjetima i pogodnostima te izračune popusta članicama HOK-a na raspolaganju je besplatni info telefon HEP Opskrbe 0800 5255. Upit možete poslati i putem e-maila  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript s imenom i prezimenom, nazivom obrta i OIB-om. Od predstavnika HEP Opskrbe zatražite svoju neobvezujuću ponudu i doznajte sve o pogodnostima koje vam je osigurala Hrvatska obrtnička komora.

Ažurirano Ponedjeljak, 04 Srpanj 2022 11:02
 

HOK Obrtnik plus: Privremeno se ukida popust na gorivo putem Crodux loyalty kartica

E-mail Ispis PDF

Zbog izvanrednih okolnosti privremeno se ukida popust na gorivo koji je članovima Hrvatske obrtničke komore bio osiguran kroz program pogodnosti HOK Obrtnik plus i suradnju s društvom Crodux derivati dva d.o.o

Podsjetimo, Vlada RH je izmjenom Uredbe o utvrđivanju najviših maloprodajnih cijena naftnih derivata ograničila najvišu maloprodajnu cijenu goriva (benzin, dizel, “plavi“ dizel) na svim benzinskim postajama, osim onih koje se nalaze na autocestama. Iz Crodux-a navode kako zbog takvih izvanrednih okolnosti trenutno nisu u mogućnosti odobravati popust na maloprodajne cijene goriva.

Ukidanje popusta stupa na snagu 24. lipnja 2022. godine i odnosi se na sve benzinske postaje.

Korisnicima Crodux loyalty kartice i dalje je dostupan popust na plin u bocama za kućanstvo i viljuškare (propan-butan).

Pozivamo Vas da pratite web stranicu Hrvatske obrtničke komore. Pravovremeno ćemo Vas obavijestiti o svim promjenama vezanim uz ovu privremenu mjeru, nadamo se i o što skorijem povratku na korištenje svih pogodnosti HOK Obrtnik plus programa.

Ažurirano Četvrtak, 23 Lipanj 2022 12:18
 


Stranica 2 od 478

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner

Tko je online

Trenutno aktivnih Gostiju: 15