OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Cehovi Ceh prijevoznika OKKZŽ uputila prijedloge mjerodavnim institucijama KZŽ

OKKZŽ uputila prijedloge mjerodavnim institucijama KZŽ

E-mail Ispis

Dana 10. studenoga 2011. godine Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije je temeljem inicijative Ceha prijevoznika i Sekcije putničkog prijevoza uputila prijedlog rješenja u svezi ishitrene i neorganizirano donesene Odluke o zatvaranju za prometa cestovnog mosta na dionici državne ceste D1 u Mokricama, donesene od nadležnih institucija. Sukladno činjenici kako zatvaranje za promet cestovnog mosta na navedenoj dionici predstavlja značajan gubitak za obrtničke djelatnosti, te kako je ovim postupkom ugroženo poslovanje velikog dijela obrtnika naše Županije u ime članstva Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije pozdravljano je donošenje Odluke o hitnom postavljanju pontonskog mosta. Nastavno navedenom mjerodavnim institucijama Krapinsko-zagorske županije Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije uputila je inicijativu za donošenje slijedećih rješenja:

 

 

1. Budući se radi o dugotrajnoj rekonstrukciji cestovnog mosta na dionici državne ceste D1 u Mokricama smatramo da je obavezno potrebno što hitnije osposobiti pontonski most za prometovanje, logično za sve sudionike prometa pritom osobito skrećemo pažnju na obavezno omogućavanje prometa vozilima bruto težine do 40  tona. Ističemo kako novonastali troškovi i poteškoće u poslovanju cjelokupnog gospodarstva (obrtnika i poduzetnika) na nivou Županije i RH za velik broj gospodarskih djelatnosti navedenih razina predstavlja značaj i opravdan razlog da se uvaži naš prijedlog.

2. Temeljem gore navedenom rješenju, te u vremenu dok se ne izgradi pontonski most za sve sudionike prometa  pokrećemo inicijativu da se omogući promet u pravcu Veliko Trgovišće-Gubaševo za prijevoznike-vlasnike vozila velike nosivosti do 40 tona s područja Krapinsko-zagorske županije, koji nisu u tranzitu, a sjedišta obrta su im vezana za navedeni pravac. Budući dijelovi jedinog ponuđenog pravca kroz Sveti Križ Začretje-Zabok predstavljaju veliku opasnost za sigurnost odvijanja prometa navedenih vozila velike nosivosti i ovaj prijedlog smatramo opravdavajućim. Kao primjer ističemo obrtnike prijevozničke djelatnosti sa sjedištem u Zaboku, Pregradi, Humu na Sutli, Desiniću, Klanjcu i sl. Nastavno, prilikom registracije prijevoznici snose troškove osiguranja i cestarine  na sveukupnu prosječnu nosivost  25 tona, čime su im davanja velika, stoga je ovo jedan od bitnih činjenica za prihvaćanje navedenog rješenja.

Temeljem činjenice kako su navedeni prijedlozi rješenja više nego opravdani s gledišta sigurnosnog prometovanja i gospodarskog aspekta ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije ističemo kako se iskreno nadamo da će ista biti i uvažena od strane mjerodavnih  institucija Krapinsko-zagorske županije!

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner