OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica Održana konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Stubica

Održana konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Stubica

E-mail Ispis

26. svibnja 2022. godine održana je 15. sjednica saziva 2018.-2022. te 1. konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Stubica za mandatno razdoblje 2022.-2026.

Na sjednicama su predočeni izvještaj o radu za mandatno razdoblje 2018.-2022., informacija o provedenim izborima unutar cehova te su konstituirana tijela za mandatno razdoblje 2022.-2026.

Unutar Udruženja djeluje osam cehova koji su birali svoje predstavnike u Skupštinu te Upravni odbor. Izbori su započeli 1. travnja 2022. godine, a završili održavanjem konstituirajuće sjednice 26. svibnja 2022.g.

U Skupštinu Udruženja obrtnika Stubica za mandatno razdoblje 2022.-2026. izabrani su: Darko Hanžek, Jasna Bogović Pavlina, Renata Stepan, Nedjeljko Kucelj, Zdravko Košec, Marija Vrban, Margareta Pavrlišak, Brankica Šćuric, Zvjezdana Dekan, Marko Čmarec, Darko Grden, Željko Novak, Davor Lisak, Damir Berša, Marko Horvatek, Nenad Žukina, Miroslav Štagar, Bernard Andraka, Danijel Lešković, Stanko Čičko, Dubravko Koščević, Martina Jantol Županić i Krunoslav Rusan.

Na 17. sjednici Upravnog odbora donesena je odluka u prijedlogu kandidata za predsjednika Udruženja obrtnika Stubica kao ovlaštenog predlagača. Predložen je Nenad Kučiš.

Vlasnik je obrta Kamen Kučiš trgovina i usluge osnovanog 23.06.2003. godine. Na početku, sjedište obrta bilo je u Brestovcu Orehovečkom, a 2009., nakon izgrađenog poslovnog objekta, seli u Oroslavje. Obrt se bavi preradom i obradom kamena; izradom stepenica, zidnih i podnih obloga od kamena, teraca, mramora, granita, rezanjem, oblikovanjem i obradom kamena, izradom prozorskih klupica i nadgrobnih spomenika. Obrt zapošljava šest djelatnika.

U komorskom sustavu djeluje od 2010. godine kao član Skupštine i Upravnog odbora Udruženja obrtnika Stubica. Predsjednik je istog Udruženja od 2015. godine do danas.

U mandatnom razdoblju 2010.-2014. godine član je Ceha graditeljstva pri OKKZŽ, predsjednik Odbora za gospodarstvo OKKZŽ od 2014.-2018. Predstavnik OKKZŽ u Skupštini HOK-e od 2015.-2018. Od 2015. do 2022. član Upravnog odbora i Skupštine OKKZŽ.

U predsjedničkom mandatu u Udruženju obrtnika Stubica zalaže se za pokretanje brojnih aktivnosti, suradnju s jedinicama lokalnih samouprava i drugih institucija važnih za unaprjeđenje obrtništva te za suradnju s ostalim udruženjima s područja cijele RH što iznimnim zalaganjem i upornošću uspijeva postići. Inicijator je organiziranja humanitarnih akcija i akcija potrebitima u kojima, uz članove Udruženja, uvijek aktivno sudjeluje. Tijekom svog mandata ističe se kao uspješan i častan obrtnik koji je dao izniman doprinos u promidžbi obrtništva te razvoju i unaprjeđenju rada Udruženja.

Nastavno na predstavljanje kandidata članovi Skupštine su za predsjednika Udruženja obrtnika Stubica imenovali Nenada Kučiša.

Po prijedlogu predsjednika za potpredsjednice Udruženja imenovane su Zvjezdana Dekan i Renata Stepan.

Upravni odbor ima devet članova, a čine ga predsjednici cehova te jedan član po prijedlogu predsjednika. U Upravni odbor imenovani su: Nedjeljko Kucelj, Zdravko Košec, Marija Vrban, Brankica Šćuric, Zvjezdana Dekan, Darko Grden, Marko Horvatek, Stanko Čičko i Dubravko Koščević.

Nadzorni odbor ima tri člana koji su također imenovani na ovoj sjednici, a to su Jadranka Horvat Kucelj, Davorka Pavlović i Daniel Ivanić.

Na ovoj sjednici Skupštine izabrano je i pet predstavnika Udruženja obrtnika Stubica u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

Na samom kraju sjednice predsjednik se zahvalio na dosadašnjoj suradnji kolegama i povjerenju za sljedeći mandat ističući važnost održavanja sjednica cehova i dolaska na iste te pozvao sve da se još aktivnije uključe u rad Udruženja posebno na organizaciji predstojeće humanitarne akcije 2. Humanitarni obrtnički lonec koje će se održati u lipnju.

Nakon toga predao je riječ gostu sjednice predsjedniku Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije gospodinu Vargi koji je čestitao novoizabranim članovima tijela Udruženja. Pohvalio je rad i aktivnosti Udruženja obrtnika Stubica, istaknuo dobru suradnju i organiziranost među članovima te zaključno pozvao prisutne na Hodočašće obrtnika KZŽ Majci Božjoj Gorskoj u Lobor.

 

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner