OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ PODSJETNIK - HOK KALKULATOR povrata novaca u razdoblju 1.1.-14.1.2023.

PODSJETNIK - HOK KALKULATOR povrata novaca u razdoblju 1.1.-14.1.2023.

E-mail Ispis PDF

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore izradila je kalkulator koji će obrtnicima pomoći u razdoblju 1.1.-14.1.2023. pri povratu eura.

Naime, u navedenom razdoblju dvojnog optjecaja, potrošači će moći istodobno koristiti euro i kunu kao zakonsko sredstvo plaćanja, dok će se od obrtnika očekivati da vrše povrat u gotovom novcu eura, osim ako nije u objektivnoj mogućnosti kada mu je dozvoljeno izvršiti povrat u gotovom novcu kune i gotovom novcu eura.

U kalkulator je potrebno unijeti iznos računa u valuti euro te iznos primljenih novčanica (u valuti kuna i euro). Kalkulator automatski preračunava, uz primjenu fiksnog tečaja konverzije, koliko je potrebno vratiti novaca u valuti euro, kako bi se obrtnicima olakšalo poslovanje u navedenom razdoblju.

Također, kalkulator predviđa i nemogućnost povrata samo u valuti euro (kada obrtnik nije u objektivnoj mogućnosti ostatak novaca vratiti u gotovom novcu eura). U takvim situacijama, potrebno je u kalkulator unijeti koliko od potrebnog iznosa za povrat eura trgovac ima, a kalkulator će tada izračunati i koliki je dodatni iznos potrebno vratiti u kunama.

Kalkulator možete pronaći na dnu ove stranice.

Obrtnici se i dalje za sva pitanja vezano uz uvođenje eura kao službene valute mogu obratiti na email adresu  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Ažurirano Petak, 30 Prosinac 2022 08:54  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner