OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ DODIJELJENE ŽUPANIJSKE POTPORE ZA PROIZVODNJU ZAGORSKIH MLINACA I ŠTRUKLI

DODIJELJENE ŽUPANIJSKE POTPORE ZA PROIZVODNJU ZAGORSKIH MLINACA I ŠTRUKLI

E-mail Ispis PDF

U restoranu Villa Zelenjak-Ventek u Risvici u ponedjeljak 23. listopada 2023. uručeni su ugovori o dodjeli županijskih potpora certificiranim proizvođačima zagorskih mlinaca i štrukli.

Krapinsko-zagorska županija raspisala je 26. srpnja 2023. javni poziv za dodjelu potpora za poticanje proizvodnje Zagorskih mlinaca i „Zagorskih štrukli“/“Zagorskih štruklji“ na koji su se mogla javiti trgovačka društva i obrti koji proizvode mlince i štrukle prema specifikaciji i certificirani su proizvođači. Na javni poziv pristiglo je pet prijava, od čega dvije nisu zadovoljile administrativne kriterije, a trima korisnicima dodijeljene su potpore u iznosu od 27.598,64 eura, odnosno 207.941,95 kn.

Ugovore je korisnicima uručio župan Željko Kolar.

Županija ima osam certificiranih proizvođača zagorskih mlinaca i četiri proizvođača koji su certificirani za proizvodnju zagorskih štrukli.  Prema javnom pozivu prihvatljive su bile aktivnosti za kupnju, izgradnju, uređenje ili proširenje objekata za proizvodnju i skladištenje, za kupnju strojeva, opreme i alata za proizvodnju, vozila za dovoz, odvoz sirovina i distribuciju proizvoda te za provođenje marketinških aktivnosti, edukaciju i stručno osposobljavanje.

Potporu za poticanje proizvodnje zagorskih mlinaca primio je Centar Škudar d.o.o., dok su društvo ZNK Horvat te obrt za ugostiteljstvo i turizam „ Zelenjak Ventek „ primili potporu za poticanje proizvodnje zagorskih štrukli.

Dora Greblički Kos, vlasnica Obrta za ugostiteljstvo i turizam „Zelenjak-Ventek“ istaknula je kako su oni certificirani proizvođač već tri godine i za zagorske štrukle i za mlince, a proizvode plasiraju u restoranu s označenom oznakom izvornosti koju gosti sve više prepoznaju, osobito strani gosti.

Ažurirano Utorak, 24 Listopad 2023 10:21  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner