OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Novosti OKKZŽ Uspješno realiziran 4. Humanitarni obrtnički lonec

Uspješno realiziran 4. Humanitarni obrtnički lonec

E-mail Ispis PDF

Tokom dana, župan Željko Kolar je obišao sve štandove i osobno pozdravio članove svake ekipe.

Svojim prisustvom manifestaciju su podržali i saborski zastupnik i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović, načelnik Stubičkih Toplica Josip Beljak, gradonačelnik Oroslavja Viktor Šimunić, potpredsjednik HOK-e i predsjednik Obrtničke komore Zagreb Antun Trojnar, predsjednik Udruženja obrtnika grada Zagreba Ivica Zanetti, direktor Radija Stubice Mladen Kukas te predstavnici ostalih medija.

Ekipe sastavljene od obrtnika, poduzetnika, članova udruge i jedna ekipa lovaca pripremali su autohtona jela svoga kraja koja su se ponudila posjetiteljima u zamjenu za donacije.

Posjetiteljima su ponuđene razne delicije kao što su: istarski fuži s tartufima, fritaja, kotlovina, gulaš, razni specijaliteti s roštilja, kobasice, šunka u kruhu, žabe, dalmatinski pršut, odojak, kolači i dr.

Prikupljeno je dovoljno sredstava te će se narednom razdoblju kupiti planirana invalidska kolica i ostala ortopedska pomagala koja će si odabrati Gordana iz Stubičkih Toplica za koju je humanitarna akcija organizirana kako bi joj se olakšao svakodnevni život.
Gordana je također posjetila manifestaciju i s nestrpljenjem očekuje nova kolica.

Divan nastup priredila je Dječja folklorna skupina KUD-a Matija Gubec koja se predstavila s dječjim igrama, pjesmama i plesovima, a sve pod voditeljstvom Snježane Benko i Mateje Jožinec.

Sudionike i posjetitelje zabavljali su Tamburaški sastav 5 za 5 i DJ te je bilo omogućeno praćenje nogometne utakmice Hrvatska-Španjolska.

Ova naša manifestacija nema samo humanitarnu svrhu. Cilj projekta je i promocija obrtništva, suradnje, gastronomske ponude karakteristične za određene regije u Hrvatskoj i šire kao i obogaćivanje turističke i kulturne ponude našeg kraja. Svake godine nastojimo svoje goste upoznati sa znamenitostima u našoj blizini. Ove godine posjetili su Gupčevu lipu gdje su ih dočekali vlasnici Birtije pod lipom sa domaćom „strepom“ i vinom te su se obišli Spomenik Seljačkoj buni i Matiji Gupcu kao i  Spomen park Rudolfa Perešina pilota Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Iskreno vjerujemo u dobrobit cjelokupnog projekta te priznavanje i uvažavanje obrtnika kao važnog dionika u svakodnevnom i društvenom životu lokalne zajednice.

Od srca se zahvaljujemo svim ekipama na sudjelovanju: Udruženju obrtnika Buzet, Območno obrtno-podjetniškoj zbornici Koper, Udruženju obrtnika Sisak, Udruženju obrtnika Vrbovsko, Udruženju obrtnika Garešnica, Udruženju obrtnika Novi Vinodolski, Udruženju obrtnika Petrinja, Glina i Topusko, Udruženju obrtnika  grada Karlovca, Udruženju obrtnika Imotski, Udruženju obrtnika Zlatar, Udruženju obrtnika grada Zaboka, Udruženju obrtnika općine Krapinske Toplice, Udruženju obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, Udruženju obrtnika grada Krapine i općina, Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, Udruženju obrtnika Bedekovčina, Udruženju obrtnika grada Zagreba, Udruženju obrtnika Kaštela, Obrtu Karbun iz Buzeta, Lovačkom društvu Srndać Nespeš , Udruzi kajkavaca Kaj vu srcu Grubišno Polje, Udruženju obrtnika Osijek kao i Dječjoj folklornoj skupini KUD-a Matija Gubec na nastupu.

Na financijskoj i organizacijskoj pomoći pri realizaciji projekta zahvaljujemo gradonačelniku Donje Stubice Nikoli Gospočiću. Zahvaljujemo i Krapinsko-zagorskoj županiji, Hrvatskoj obrtničkoj komori, Obrtničkoj komori KZŽ, Općini Stubičke Toplice, Metalisu d.o.o., UO grada Zagreba, na donacijama Robiju Novaku vlasniku obrta Mini pekara Donja Stubica, Tomislavu Špancu vl. obrta Španmes, Željku Novaku vl. obrta Ugostiteljstvo i trgovina Novak, Darku Grdenu vl. Obrta Lojzekova hiža, lovcima iz Zlatar Bistrice, Gornje Stubice i Nespeša te posebno svim našim članovima koji su, zajedno sa svojim obiteljima, aktivno sudjelovali u cjelokupnoj organizaciji.

Bez njihove pomoći ova manifestacije ne bi uspjela.

Ažurirano Četvrtak, 20 Lipanj 2024 13:28  

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner