OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Bedekovčina
Bedekovčina

Advent u Ljubljani 17.12.2022.

E-mail Ispis

Poštovani obrtnici

Udruženje obrtnika Bedekovčina organizira Advent u Ljubljanu dana 17.12.2022. godine,

zainteresirani neka se jave u Udruženje na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

 

Poziv na edukaciju 7.12.2022.

E-mail Ispis

Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji sa predstavnicima ZAGREBAČKE BANKE D.D., organizira besplatnu edukaciju za sve zainteresirane članove, dana 7. prosinca 2022. godine ( srijeda ) u 18,00 sati u konferencijskoj dvorani Komore, ( Frana Galovića 7d, Krapina – 1 kat iznad trgovačkog centra LIDL )

T E M A   E D U K A C I J E

« UVOĐENJE EURA U HRVATSKU – VALUTE, EURO, ZAŠTO, KORISTI I TROŠKOVI »

Predavanje će održati Hrvoje Dolenec, direktor makroekonomskih i tržišnih analiza Zagrebačke banke d.d., a nakon predmetne edukacije predstavnici Zagrebačke banke d.d. prezentirat će informacije o predopskrbi eura s fokusom na mikropoduzetnike. Ispred Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije molimo sve zainteresirane članice i članove, koji uredno podmiruju komorski doprinos, da svoje sudjelovanje prijave do 05. prosinca 2022. godine putem mail-a: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Očekivano trajanje edukacije je od 18,00 do 19,00 sati.

Prijavnica se nalazi  u privitku.

Attachments:
Prijavni obrazac.doc [ ] 87 Kb
 

HAMAG - BICRO potpore

E-mail Ispis

 

Općina Bedekovčina u suradnji sa HAMAG – BICRO Ispostava Krapinsko- zagorske županije organizira informativni događaj na temu  HAMAG-BICRO potpore – investicijski zajmovi NPOO i ESIF obrtna sredstva. Cilj Financijskog instrumenta je poticanje gospodarskih i investicijskih aktivnosti mikro, malih i srednjih poduzetnika kroz povećanje dostupnosti zajmova i povoljnije uvjete financiranja, uz kamatnu stopu od 0,8%. Događaj je namijenjen mikro, malim i srednjim gospodarskim subjektima, a- održat će se  dana 24. studenog u 17,00 sati u prostorijama Općine Bedekovčina. Molimo sve zainteresirane da se prijave na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili poziv na broj telefona 049/213-963.

 

Novo izdanje izvorne hrvatske norme HRN 1112:2022., Komplet prve pomoći za motorna vozila kategorije

E-mail Ispis

Novo izdanje izvorne hrvatske norme HRN 1112:2022, Komplet prve pomoći za motorna vozila kategorije M i N  (First aid kit for M and N category motor vehicles), dostupno je od 1. studenoga 2022. godine.

Ova norma zamijenila je normu HRN 1112:2001, Pribor za prvu pomoć – Kutija za pribor prve pomoći.

Tekst hrvatske norme HRN 1112:2022 pripremio je tehnički odbor HZN/TO 580Pribor za prvu pomoć Hrvatskoga zavoda za norme.

Norma određuje oblik, mjere, materijal, sadržaj, metode ispitivanja i označivanje kutije za pribor prve pomoći za motorna vozila.

Za dodatne obavijesti o radu odbora HZN/TO 580 zainteresirane stranke mogu se obratiti tajnici tehničkog odbora Boženi Mesek, višoj stručnoj savjetnici za normizaciju u području zdravlja, okoliša i medicinske opreme putem elektronske pošte:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

Detaljnije informacije o hrvatskim normama koje su izradili i prihvatili tehnički odbori Hrvatskoga zavoda za norme mogu se pronaći u katalogu hrvatskih norma te repozitoriju HRN4You.

Za besplatan uvid u sadržaj norma stranke mogu najaviti svoj dolazak u normoteku, a za kupnju navedene norme ili bilo kojega normativnog dokumenta zainteresirane stranke mogu poslati popunjeni obrazac za ponudu na e-adresu:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

Obveza vođenja eGrađevinskog dnevnika - dostava zahtjeva za izdavanje certifikata obrtnicima majstor

E-mail Ispis

Od 1. siječnja 2023. na snagu stupa obveza vođenja e-građevinskog dnevnika, što znači da građevinski sektor prelazi na nova pravila rada (digitalizacija), a za sve sudionike ključna postaje nova platforma za digitalno vođenje procesa gradnje – eGrađevinski dnevnik.

Obrtnici – majstori na gradilištu koji su do sada vodili građevinski dnevnik, na gradilištima se pojavljuju u svojstvu voditelja manje složenih radova temeljem Zakona o poslovima i djelatnostima prostornoga uređenja i gradnje. Kako bi uskladili odredbe Zakona o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje te Zakona o gradnji, Hrvatska obrtnička komora je s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja usuglasila da će se u kontekstu Pravilnika o načinu provedbe stručnog nadzora građenja, uvjetima i načinu vođenja građevinskog dnevnika te o sadržaju završnog izvješća nadzornog inženjera voditelje manje složenih radova, obrtnike, izjednačiti s voditeljima radova da na jednak način i s jednakim pravima mogu pristupati e građevinskom dnevniku.

Agencija za komercijalnu djelatnost (AKD) izdavat će kartice s vjerodajnicama temeljem kojih će majstori pristupati e-dnevniku. Izdana kartica sadržavat će ime i prezime obrtnika - majstora te jedinstvenu oznaku majstora (primjer: OG6597). Oni će kao i do sada, imati ista prava vezano za vođenje manje složenih radova kao i na način definiran temeljem Zakona o poslovima i djelatnostima u prostornome uređenju i gradnji te Pravilnikom o manje složenim radovima. Iz tog razloga, zahtjev za izdavanjem certifikata – kartice temeljem koje će biti omogućen ulaz u eGrađevinski dnevnik moći će dostaviti sve fizičke osobe koje su položile majstorski ispit iz područja graditeljstva.

Preuzimanje kartice bit će organizirano u dogovoru s AKD-om. Zahtjev je potrebno dostaviti osobno, s potpisanim obrascem kojeg možete preuzeti na dnu ovog maila. Prilikom dostave zahtjeva, potrebno je sa sobom ponijeti osobnu iskaznicu te potvrdu o uplati iznosa za izradu kartice. Cijena izrade kartice iznosi 79 kuna + PDV, a podatke za uplatu bit će dostupni uskoro.

Dostava zahtjeva organizirat će se u prostorijama područnih obrtničkih komora, osobno, zajedno s mobilnim timovima AKD-a i to u na sljedećim lokacijama i u navedenim terminima:

 1. Obrtnička komora Zagreb, Ilica 49 (Galerija), 10000 Zagreb –

21. 11. 2022. godine od 10:00 sati,

 1. Obrtnička komora Osječko-baranjske županije, Svilajska 35/II. kat, 31000 Osijek –

21. 11. 2022. godine od 10:00 sati,

 1. Obrtnička komora Splitsko-dalmatinske županije, Ruđera Boškovića 28-30, 21000 Split –

22. 11. 2022. godine od 11:00 sati,

 1. Obrtnička komora Zadarske županije, Široka ulica 1, 23000 Zadar –

24. 11. 2022. godine od 11:00 sati

 1. Obrtnička komora Primorsko-goranske županije, Vukovarska 21, 51000 Rijeka –

25. 11. 2022. godine od 10:00 sati,

 1. Obrtnička komora Istarske županije, Mletačka 12/I. kat, 52100 Pula –

28. 11. 2022. godine od 11:00 sati,

 1. Obrtnička komora Šibensko-kninske županije, Mandalinskih žrtava 16c, 22000 Šibenik –

29. 11. 2022. godine od 11:00 sati i

 1. Obrtnička komora Dubrovačko-neretvanske županije, Vukovarska 16, 20000 Dubrovnik –

1. 12. 2022. godine od 11:00 sati.

Kartice će biti dostavljene preporučenom poštom na adrese obrtnika. Preuzimanje kartice može biti i osobno u prostoru Agencije za komercijalnu djelatnost u Zagrebu (Savska cesta 28). Također, izvan navedenih termina, zahtjev za izdavanje kartice moguće je dostaviti osobno također na adresi Agencije za komercijalnu djelatnost u Zagrebu (Savska cesta 28).

Kod predaje zahtjeva za izradu kartice s certifikatom obrtnik mora biti prisutan, bilo to u uredima AKD-a ili u POK-u.

Nakon dostave kartica, u prosincu ove godine, s Ministarstvom graditeljstva i prostornoga uređenja bit će organizirano nekoliko online edukacija o načinu ulaska i unošenja podataka u eGrađevinski dnevnik, o čemu ćete bit pravovremeno obaviješteni.

Za sva pitanja stojimo vam na raspolaganju putem maila:  Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili na brojeve telefona 01/4806-619 i 01/4806-626.

 


Stranica 9 od 59

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner