OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Krapina
Krapina
 

Održana konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Krapina

E-mail Ispis

02. lipnja 2022. godine održana je 10. sjednica saziva 2018.-2022. te 1. konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Krapina za mandatno razdoblje 2022.-2026.

Na sjednicama su predočeni izvještaj o radu za mandatno razdoblje 2018.-2022., informacija o provedenim izborima unutar cehova te su konstituirana tijela za mandatno razdoblje 2022.-2026.

Unutar Udruženja djeluje sedam cehova koji su birali svoje predstavnike u Skupštinu te Upravni odbor. Izbori su započeli 25. travnja 2022. godine, a završili održavanjem konstituirajuće sjednice 02. lipnja 2022.g.

U Skupštinu Udruženja obrtnika Krapina za mandatno razdoblje 2022.-2026. izabrani su: Valentina Presečki, Mladen Ptičar, Damir Čuček, Matija Poslončec, Nenad Klasić, Tomislav Horvat, Milan Frljužec, Zoran Ranogajec, Nikola Štrok, Mijo Cvilko, Ivan Vrhovec, Nikolina Vugrinec, Mario Kiseljak, Željko Šalković, Branko Šimunić, Mladen Šerek, Karolina Tušek, Karlo Kuhar i Matija Bajsić.

Na 24. sjednici

Upravnog odbora donesena je odluka o prijedlogu kandidata za predsjednika Udruženja obrtnika Krapina kao ovlaštenog predlagača. Predložen je Mario Petek.

Vlasnik je obrta Auto Mario, obrt za auto mehaniku, usluge, trgovinu i prijevoz iz Đurmanca 102,  kojeg je osnovao prije 15 godina. Dugogodišnji je član tijela Udruženja obrtnika Krapina, Upr

avnog odbora i Skupštine.

Predsjednik ceha uslužnih djelatnosti od 2010. - 2022. g., član Skupštine UO Krapina od 2010-2022, član Upravnog odbora UO Krapina od 2010. - 2022. godine.

Član je Skupštine OKKZŽ mandatno razdoblje od 2014 - 2018, potpredsjednik OKKZŽ od 2021, člana odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ od 2014-2018, Predsjednik odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ od 2018-2022, član ceha uslužnog obrta OKKZŽ od 2014-2022.

2015. godine proširuje svoju djelatnost na niskogradnju, danas zapošljava sedam djelatnika. Djelatnost obrta orijentirana je na hrvatsko tržište. Glavno tržište poslovanja je Krapinsko-zagorska županija te Grad Zagreb.

Dobitnik je brončane plakete za postignute uspjehe i doprinos razvoju obrtništva na području OKKZŽ.

Svojim radom u Udruženju doprinijeti će redovitom praćenju prijedloga zakona, pravilnika i drugih propisa koji imaju utjecaja na obrtništvo. Zajednički sa Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije davati će prijedloge i mišljenja kojima će se nastojati olakšati poslovanje svih obrtnika. Isto tako aktivno će sudjelovati sa prijedlozima i komentarima prema Hrvatskoj obrtničkoj komori.

Nastaviti će voditi računa o informiranju obrtnika o novim zakonskim aktima, normama, uredbama i sličnim propisima. To će se postići kroz rad cehova, putem web stranica, sms poruka i svakodnevnog obavještavanja elektroničkom poštom. Uz navedeno, nastavit će se i s individualnim savjetodavnim aktivnostima, a organizirat će se i prigodni informativni seminari.

Nastavno na predstavljanje kandidata, članovi Skupštine za predsjednika Udruženja obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj imenovali su Maria Peteka.

Po prijedlogu predsjednika za potpredsjednice Udruženja imenovan je Tomica Jurinjak.

Upravni odbor ima devet članova, a čine ga predsjednici cehova te dva člana po prijedlogu predsjednika. U Upravni odbor imenovani su: Valentina Presečki, Damir Čuček, Nenad Klasić, Milan Frljužec, Mario Kiseljak, Ana Bajsić, Robert Hovat, Tomica Jurinjak i Ivan Vrhovec.

Nadzorni odbor ima tri člana koji su također imenovani na ovoj sjednici, a to su Silvija Sirovec, Božica Mijatović i Nikolina Vugrinec.

Na ovoj sjednici Skupštine izabrana su četiri predstavnika Udruženja obrtnika Krapina u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije; Tomica Jurinjak Mario Kiseljak, Mario Petek i Nenad Klasić.

Na samom kraju sjednice dosadašnji predsjednik Vladimir Vidović koji je predstavljao Udruženje obrtnika Krapina u mandatnom razdoblju 2014-2018 i 2018-2022, zahvalio se svima na protekloj suradnji te je novoizabranom predsjedniku Mariu Peteku zaželio dobru suradnju i konstruktivan rad  sa novoizabranim članovima Skupštine, Upravnog i Nadzornog odbora Udruženja.

Gost sjednice predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Darko Varga  čestitao je novo izabranom predsjedniku Mariu Peteku na novom mandatu, ostalim članovima tijela Udruženja koji su izabrani na svoje dužnosti na sljedeće četiri godine te je pohvalio iznijete smjernice u budućem radu Udruženja. Pohvalio je rad i aktivnosti Udruženja obrtnika Krapina, istaknuo dobru suradnju i organiziranost među članovima te im zaželio sreću u budućem radu.

 

U ponedjeljak, 28. ožujka 2022. godine započeo je novi ciklus predstavljanja deficitarnih zanimanja

E-mail Ispis

Ciklus organiziraju Krapinsko - zagorska županija, Obrtnička komora KZŽ Hrvatska gospodarska komora ŽK Krapina i Hrvatski zavod za zapošljavanje Područni ured Krapina. Prvo predstavljanje održano je u Osnovnoj školi Augusta Cesarca u Krapini, kojem je nazočio i župan Željko Kolar. "Poseban naglasak stavljamo na deficitarna zanimanja kojih je 12, a prošle godine u te su smjerove upisana 133 učenika, što je oko 10%, s time da je potreba na tržištu rada dupla. Županija svim učenicima koji upišu deficitarna zanimanja osigurava stipendiju u iznosu od 500 kuna i prati ih kroz cijelo školovanje. Osim toga, nakon završetka srednje škole na području Krapinsko-zagorske županije zagarantiran im je siguran posao.

Predsjednik HGK ŽK Krapina Josip Grilec istaknuo je važnost održavanja ovakvih prezentacija kako bi mladi ljudi što lakše donijeli odluku o izboru zanimanja koje je potrebno na tržištu rada.

Tajnica Obrtničke komore KZŽ Renata Vranić naglasila je kako im iskustvo govori da učenici koji upišu deficitarna obrtnička zanimanja nakon završetka škole ne čekaju svoje radno mjesto, već ono čeka njih.

Predstojnik Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Područnog ureda Krapina Goran Vukmanić slaže se sa navedenim te je dodao da iako u Krapinsko - zagorskoj županiji nedostaje svih kadrova, u posljednjih dvadesetak godina deficitarna zanimanja su uglavnom obrtnička zbog čega je njihov cilj promovirati ih.

Na prezentaciji je učenicima i roditeljima ponuđeno niz informacija za dobar odabir pravog zanimanja, prikazani su  filmovi za promociju deficitarnih zanimanja: kuhar, konobar, slastičar, keramičar i vodoinstalater.

Učenici i roditelji dobili su informaciju o upisu u Jedinstveni model obrazovanja za trogodišnja zanimanja te im je predstavljen program obrazovanja srednjih škola KZŽ, a na info-pultovima su se mogli detaljnije informirati o željenom zanimanju te dobiti promotivne materijale i letke.

 

Natječaj za prikupljanje ponuda za zakup poslovnog prostora

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, vlasnik stambeno poslovne zgrade, Magistratska 2, 49000 Krapina, objavljuje Natječaj za prikupljanje ponuda za zakup poslovnog prostora na katu zgrade.

Provest će se natječaj za zakup poslovnog prostora površine 111,9 m2  koji se nalazi na prvom katu stambeno poslovne zgrade Udruženja obrtnika Krapina, Magistratska 2, Krapina, upisane u zk. ul. broj 1933 za kat. čest.broj 1689., k.o. Krapina-grad.

Poslovni prostor je uređen kao uredski prostori s pripadajućim WC-om i čajnom kuhinjom.

OPĆI UVJETI:

Rok trajanja zakupa iznosi minimalno 1 godina. Nakon isteka ugovora o zakupu poslovnog prostora moguć je i nastavak zakupa uz revidiranje ugovora u skladu s budućim tržišnim uvjetima.

 • Zakupac je pored najamnine dužan plaćati i režijske troškove.
 • Natjecati se mogu pravne i fizičke osobe.
 • Rok za podnošenje ponuda je do 20.03.2022. godine. Zainteresirani sve informacije o poslovnom prostoru mogu dobiti na broj telefona 049/370-988.
 • Način dostave pismenih ponuda: u zatvorenim i zalijepljenim kuvertama, s naznakom «oglas-zakup poslovnog prostora» poštom preporučeno ili osobnom dostavom na adresu Udruženje obrtnika Krapina, Ulica Frana Galovića 7D, 49000 Krapina, ili kurirskom službom.
 • Pregled poslovnog prostora od strane zainteresiranih zakupaca temeljem dostavljenih ponuda moguć je svaki dan do 20.03.2022. u vremenu od  8,00-14,00 sati.
 • Najpovoljnijeg ponuđača odabire Upravni odbor Udruženja obrtnika Krapina.
 • Prostor nije namijenjen za obavljanje ugostiteljske djelatnosti.
 

Obavijest: Krapinsko-zagorska županija raspisala Natječaje

E-mail Ispis

Obrtnička komora Krapinsko - zagorske županije obavještava svoje članove kako je Krapinsko -zagorska županija raspisala  Natječaj za potporu za uzgoj zagorskog purana na području KZŽ, Natječaj za ulaganje u modernizaciju i povećanje konkurentnosti poljoprivrednika, Natječaj za razvoj poljo. proizvodnje i promociju poljo. proizvoda u 2022. godini i Natječaj za potporu za pripremu projektne dokumentacije u 2022. godini.

Tekst Natječaja dostupan je na web stranici Krapinsko-zagorske županije, www.kzz.hr

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 12

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner