OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Krapinske Toplice
Krapinske Toplice

webinar za obrtnike na temu završnog obračuna i drugih novosti od 1.1.

E-mail Ispis

Sekcija računovođa Hrvatske obrtničke komore na čelu s predsjednicom Sekcije Đurđicom Mostarčić održat će online edukaciju za obrtnike na temu potrebnih priprema za izradu završnog obračuna te najvažnijih novosti važnih za poslovanje obrtnika, a koje su na snazi od prvog dana nove godine.

Webinar će se održati u ponedjeljak, 18. prosinca 2023., u 15:00 sati na online komunikacijskim kanalima Komore – Facebook stranici (poveznica) i Youtube kanalu (poveznica), a svi sudionici će moći postavljati pitanja i dobiti odgovore na ista tijekom edukacije.

Teme koje će se obrađivati na webinaru:

 • Priprema za ispunjavanje obrasca PO-SD
 • Priprema za ispunjavanje obrasca DOH
 • Novi iznosi poreza na dohodak za paušaliste od 1. siječnja 2024.
 • Najava novih iznosa doprinosa od 1. siječnja 2024.
 • Napojnice u praksi od 1. siječnja 2024.
 • Nove obveze vezano uz obračun plaća
 • Odgovori na pitanja iz prakse sudionika webinara

Uključite se i budite spremni na promjene koje su pred nama!

 

Održana Obrtnička noć UOO Krapinske Toplice

E-mail Ispis

U subotu 09. prosinca održana je 6. po redu Obrtnička noć Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice u DVD-u Selno, na kojoj su se okupili članovi Udruženja, dobitnici priznanja te brojni gosti.

U uvodnom govoru istaknuto je da je Udruženje obrtnika Općine Krapinske Toplice osnovano 1993. godine, te ove godine obilježava 30 obljetnicu poslovanja.  Za prvog predsjednika udruženja izabran je Darko Vnuk.  Od 1998. funkciju predsjednika udruženja obavlja g. Stjepan Fučkar. U toku 2002. g. Udruženje kupuje vlastiti prostor gdje se i danas obavljaju sve aktivnosti udruženja.
Od 2006. g. do 2014. dužnost predsjednika obnaša Zdravko Krušec.
U mandatnom razdoblju 2014.-2018.g. i 2018.- 2022.g dužnost predsjednika UOO Krapinske Toplice obnaša Mirko Blažićević, a dužnost potpredsjednika Dario Filipaj.
2022. godine na izbornoj Skupštini za mandatno razdoblje 2022.-2024. za predsjednika je imenovan Mirko Blažičević, a za potpredsjednika Darko Matkun.

Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice trenutačno broji 139 članova i jedno je od manjih udruženja na području Krapinsko-zagorske županije, ali zahvaljujući aktivnim članovima uspješno provodi razne aktivnosti te sudjeluje u aktivnostima Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije i HOK-a. Također se članovi  Udruženja  odazivaju na sve humanitarne akcije širom cijele Hrvatske.

Na samom početku prisutnima se je obratio predsjednik Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice g. Mirko Blažičević pozdravio prisutne i zaželio im dobrodošlicu. Osvrnuo se na proteklo razdoblje te aktivnosti koje je provelo Udruženje. Istaknuta je suradnja s Općinom Krapinske Toplice, Turističkom zajednicom i Društvom Naša Djeca, s kojima je i ove godine u sklopu BadlFesta organiziran humanitarni Gastro BadlFest, na koji se odazvalo velik broj Udruženja obrtnika iz cijele Hrvatske. Prikupljena sredstva donirana su Društvu Naša Djeca za najpotrebitije. Predsjednik je spomenuo i sudjelovanje Udruženja obrtnika Krapinske Toplice na raznim humanitarnim Gastro manifestacijama diljem cijele Hrvatske.

Svečanosti je prisustvovao i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije g. Nenad Kučiš, koji je istaknuo izazove s kojima se obrtnici susreću, te istaknuo nedostatak radne snage i čestitao dobitnicima priznanja.

Načelnica općine Krapinske Toplice gđa. Gordana Jureković, istaknula je dobru suradnju između Općine i Udruženja te zahvalila na promociji Krapinskih Toplica diljem Hrvatske i ovom prilikom dodijelila Zahvalnicu Udruženju.

Zamjenica župana gđa. Jasna Petek, čestitala je obrtnicima na svemu onome što rade, zahvalila Udruženju na promociji Krapinskih Toplica i Krapinsko -zagorske županije diljem Hrvatske, te istaknula suradnju na predstavljanju srednjoškolskih programa u osnovnim školama i naglasila da su popunjeni svi strukovni srednjoškolski programi, te da županija dodjeljuje stipendije za strukovne programe.

Svečanosti su prisustvovali i predsjednici i predstavnici Udruženja naše županije kao i gosti iz prijateljskog Udruženja Siska i predsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije gđa. Ivanka Čačić.

U nastavku su dodijeljena priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije  obrtnicima s dugogodišnjim radom u obrtništvu.

Ove godine deset godina rada obilježava Dario Besednik, vlasnik obrta za prijevoz i trgovinu MD PLIN i Miljenko Miklošić, vlasnik obrta za prijevoz tereta BRUNO PRIJEVOZ

Za 20. godina u obrtništvu priznanje primaju: Andrea Ciprić i Željka Melić vlasnice obrta Frizerski salon TESA, Vjekoslav Filipaj – vlasnik obrta za komunalne radove, trgovinu i transport KRT, Marcel Hršak- vlasnik obrta AUTO- SERVIS , Branko Jureša - vlasnik obrta Bravarija Jureša i Tanja Rožić Posilović- vlasnica obrta u nasljeđu HORNA knjigovodstvo i popravak puhačkih instrumenata

Za 30 godina priznanja primaju: Sanja Horvat -vlasnica obrta u nasljeđu Tekstil Centar, Mišela Beloša- vlasnica Frizerskog salona Mirjana, Dario Filipaj- vlasnik obrt za niskogradnju, transport, trgovinu i usluge GTM, Zlatko Hršak- vlasnik obrta JURISTA COLOR, Juraj Jagić-vlasnik Građevinarstva Jagić, Mladen Šturman -vlasnik obrta TRANSPORT MLADEN i Sonja Krušec- vlasnica obrta u nasljeđu PANDA trgovina i usluge

Zahvalnicu Hrvatske obrtničke komore ove godine primio je  g. Željko Mlakar, vlasnik obrta za  autoservis Mlakar.

Priznanje Hrvatske obrtničke komore ove godine primio je g. Marjan Vdović, vlasnik obrta Stolarija Tomislav.

Povelju Hrvatske obrtničke komore primilo je Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice, za 30 godina postojanja.

I ove godine Udruženje obrtnika općine Krapinske Toplice dodijelilo je priznanje Jakob Badl koje se dodjeljuje kolegi obrtniku koji se posebno ističe ili se isticao svojim radom i postignućima, promociji obrtništva te sudjelovanju i pomoći u radu matičnog udruženja.

Ove godine Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice navedeno priznanje uručilo je posthumno g. Zdravku Krušecu, koji se za svog aktivnog  rada u obrtništvu posebno isticao kvalitetnim i prepoznatljivim radom svog obrta PANDA trgovina i usluge koji posluje od 1993. godine, kojeg danas vodi njegova kći, te je bio i jedan od predsjednika Udruženja kao i vrlo aktivan član tijela Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice.
Priznanje je preuzela supruga gđa. Jasenka.

Predsjednica Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije gđu. Ivanka Čačić  dodijelila je članovima Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice Zahvalnice za čovječnost pruženu stradalima u potresu 29. prosinca 2020. g. Zahvalnice su primili : Božica Blažičević, Mirko Blažičević, Željka Kerep, Igor Kerep, Mladen Šoštarko, Božica Šoštarko­­, Damir Tumpa , Darko Matkun, Davor Halapir , Martina Tuđa, Goran Vinković i Michel Špoljar.

 

Poziv na konferenciju "Zelena energija

E-mail Ispis

Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja

Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja organizira konferenciju „Zelena energija – Put prema hrvatskoj energetskoj samodostatnosti“, koja će se održati u srijedu 6. prosinca 2023. godine u 10 sati u Hotelu Sheraton, Ul. Kneza Borne 2, u Zagrebu.

Riječ je o prvoj u nizu od 5 konferencija koje će se održati ove godine u organizaciji Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja na temu promocije poduzetništva i informiranja o Nacionalnom planu industrijskog razvoja i promocije poduzetništva do 2027. godine. Konferencije se provode u sklopu EU sufinanciranog projekta „Promocija poduzetništva“, a partneri Ministarstvu u provedbi su Hrvatska gospodarska komora, Hrvatska udruga poslodavaca i Hrvatska obrtnička komora. Ovim projektom Ministarstvo želi poboljšati percepciju poduzetništva u Republici Hrvatskoj i time omogućiti stvaranje povoljnijeg poslovnog okruženja kao temelja za osnivanje, rast i razvoj poduzeća.

Prijave su moguće isključivo preko prijavnog obrasca.

 

Upozorenje Sekcije računovođa HOK-a

E-mail Ispis

U novim izmjenama i dopunama Pravilnika o doprinosima i Pravilnika o porezu na dohodak prihvaćeni su prijedlozi Sekcije računovođa Hrvatske obrtničke komore, čime se djelomično pojednostavio postupak obračuna plaća od prvog prosinca ove godine.

„Zahvaljujemo Središnjem uredu Porezne uprave na prihvaćenim prijedlozima, što je značajno doprinijelo pojednostavljenju obračuna plaća, iako i dalje velik dio administrativnog opterećenja ostaje na računovođama, ali i na poduzetnicima koji toga još nisu niti svjesni. Sekcija računovođa HOK-a napravila je shemu prikaza prikupljanja podataka kako bi se plaća mogla ispravno obračunati, u kojoj velikim djelom sudjeluju sami poduzetnici“, istaknula je predsjednica Sekcije Đurđica Mostarčić.

Kako bi se plaće ispravno obračunale za sve osobe koji rade kod dva ili više poslodavca, svaki poslodavac mora prikupiti odgovarajuće izjave radnika, da bi računovodstvo moglo ispravno obračunati plaće. Također, ukoliko zapošljavate novog radnika ili ako radnik u tijeku mjeseca prelazi kod drugog poslodavca, obračun plaće neće biti moguć bez odgovarajućih izjava koje poslodavac mora prikupiti.

„HOK kontinuirano radi na rasterećenju svih naših obrtnika, a svjesni smo važnosti računovođa za svakog poduzetnika. Povećanje obima poslovanja radi zakonskih promjena, vjerujem da se svi možemo složiti, nikada nije dobrodošlo te se ovime još jednom pokazalo izuzetno bitnim uključiti predstavnike struka u pripremu zakonskih akata prije nego isti budu doneseni“zaključio je predsjednik Hrvatske obrtničke komore Kratohvil.

Ove i sve druge računovodstvene teme obradit će se na 1. Susretu računovođa HOK-a koji će se održati 16. prosinca u Tuhelju.

Shemu prikaza prikupljanja podataka za obračun plaća možete preuzeti na poveznici

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 17

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner