OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Pregrada
Pregrada

Održana 12. Obrtnička noć UO Pregrada, Hum na Sutli ,Desinić

E-mail Ispis

U subotu, 25. veljače  2023. godine u  restoranu „AS“ u Pregradi,  održana je „12. Obrtnička  noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić.

Na tradicionalnom druženju obrtnika  bilo je   nazočno  140 osoba. Pored obrtnika,  pozivu na svečanost odazvali su se Predsjednik Skupštine KZŽ Zlatko Šorša, Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko -zagorske županije Nenad Kučiš,  Načelnik općine Hum na Sutli  Zvonko Jutriša, Potpredsjednica gradskog vijeća grada Pregrade Davorka Filipčić te predstavnici komorskog sustava.

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio Predsjednik udruženja obrtnika Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili  Potpredsjednica gradskog vijeća grada Pregrade Davorka Filipčić, Predsjednik OKKZŽ  Nenad Kučiš i Predsjednik Skupštine Krapinsko-zagorske županije Zlatko Šorša.

Odlukom Upravnog odbora Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, dodijeljena su priznanja obrtnicima koji  su u 2021. i 2022.  godini navršili  10 i 15 godina rada u obrtu. Priznanja je  uručio predsjednik Udruženja, Josip Grofelnik  a primili su ih slijedeći obrtnici:

Za 15 godina rada u obrtu u 2021. godini: Mladen Čuček, Andreja Šoštar, Tomislava Javorić, Jadranka Lugarić, Nenad Čuček, Roman Lupinski, Ivan Drašković i Miljenko Tepeš.

Za 10 godina u obrtu u 2022. godini: Kristina Kolar, Dunja Pavlić Majerić, Tanja Crnić, Slavek Ban, Dario Cajhen i Marko Jurički

Za 15 godina rada u obrtu u 2022. godini: Nikola Gajšak, Davorka Bedeniković, Jože Mijošek i Anđelko Iivić. „Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju  20,25,30,35 i 50  godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu  a primili su ih:

Za 20 godina: Štefan Ptiček,; za 25 godina: Frido Kolarec, Marija Špiljak, Gordan Javorić i Ivo Barić; za 30 godina: Davorka Hohnjec, Velimir Petrak, Diana Tepeš, Josip Mikša, Dubravko Gorup i obrti u nasljeđu: METRU BROD vl. Tatjana Špiljak Jarnjak i Obrt za proizvodnju, usluge i trgovinu GOLUBIĆ, vl. Dijana Stefanović ;  za 35 godina: Muhamed Alibegović, Darko Žolek, Stanislav Večerić te obrti u nasljeđu: Instalaterstvo Miro, vl. Miroslav Vrhovski i ANTONIĆ strojna obrada metala, vl. Oliver Antonić.

Za 50  godina obrta u nasljeđu priznanje je dodijeljeno ZO za proizvodnju, trgovinu, usluge i ugostiteljstvo GROFELNIK, vl. Josip i Anita Grofelnik.

Za glazbeni dio programa zaslužan je  bio  glazbeni sastav  „OPTIMISITI“ iz Desinića, a poslije službenog dijela svečanosti, u opuštenijoj atmosferi uz pjesmu i ples, ovogodišnje druženje obrtnika potrajalo je, kao i obično,  do ranih jutarnjih sati.

 

Održana 1. konstituirajuća sjednica Skupštine Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić

E-mail Ispis

Josip Grofelnik jednoglasnom odlukom članova Skupštine Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić na prvoj, konstituirajućoj sjednici, u nazočnosti predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije g. Darka Varge, izabran je  za predsjednika Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić u  mandatu do 2022.-2026. godine.

Josip Grofelnik rođen je 16.08.1969. g, po struci je strojarski tehničar. Po završetku škole, 1988. godine, zapošljava se u obrtu, kod oca, gdje stječe znanja iz djelatnosti strojne obrade metala. Očevim odlaskom u mirovinu preuzima vođenje obrta koji proširuje uvođenjem novih tehnologija, 2004. godine ujedinjuje se sa suprugom Anitom koja  tada također ima svoj obrt, te postaju vlasnici zajedničkog obrta  za proizvodnju, usluge i ugostiteljstvo „Grofelnik“. Josip i Anita Grofelnik, zajednički vode obrt koji ima obiteljsku tradiciju dugu 50 godina.

Josip Grofelnik aktivan je član u tijelima Udruženja obrtnika (Upravni odbor i Skupština) od 2002. godine, Predsjednik je Ceha proizvodnih djelatnosti od 2010. g, član je Upravnog odbora Udruženja od 2010. g te je kontinuirano od 2006. godine pa do 6.12.2017. godine, kada je prvi puta  imenovan za predsjednika Udruženja  do provođenja izbora, bio  potpredsjednik Udruženja obrtnika. Dužnost predsjednika Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić obnašao je u mandatu 2018. – 2022. godine.

Novim imenovanjem za predsjednika udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, Josip Grofelnik nastavlja voditi udruženje obrtnika u slijedećem mandatu 2022. – 2026. godine.

Na  prvoj konstituirajućoj sjednici Skupštine Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, održanoj 31. svibnja 2022. g. za Potpredsjednicu Udruženja imenovana je Davorka Hohnjec a  imenovani su i  članovi Upravnog odbora:

Aleksić Siniša – predsjednik ceha ugostitelja ;Bele Mario – predsjednik ceha prijevoznika; Gajšak Nikola – predsjednik ceha uslužnih djelatnosti; Ivanjko Mario – predsjednik ceha građevinara; Klanšek Ivona – predsjednica ceha trgovaca; Podhraški Bojan – predsjednik ceha proizvodnih djelatnosti , a na prijedlog predsjednika još  tri  člana: Hohnjec Davorka, Kučiš Šumiga  Valentina i Podboj Veljko.

Imenovani su i članovi Nadzornog odbora u  sastavu: Krsnik Dario, Šoštar Andreja, Tepeš Diana.

Na kraju sjednice, odabrana su 2 i   predstavnika Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić u Skupštinu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije – Hohnjec Davorka i Grofelnik Anita.

 

Radno vrijeme ureda

E-mail Ispis

Poštovani,
želim vas obavijestiti da radi situacije uzrokovane COVID 19, do daljnjega ne radim u uredu udruženja obrtnika, već od kuće.
Za vas sam dostupna putem e-maila: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript i mobitela: 099 306 - 8602

 

Održana 11. Obrtnička noć UO Pregrada, Hum na Sutli, Desinić

E-mail Ispis

U subotu, 29. veljače  2020. godine u  Vatrogasnom domu u Desiniću, općini koja teritorijalno pripada udruženju obrtnika a u kojoj živi i radi četrdesetak  obrtnika,  održana je „11. Obrtnička  noć“ Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić.

Svečanosti 11. Obrtničke noći“ bilo je   nazočno  110 osoba. Kao i svih prethodnih godina, sa nama su bili nama uvijek dragi gosti, Župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar,, Saborski zastupnik i gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, Predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec, Podpredsjednik Hrvatske obrtničke komore i  Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Davor Pleško, Načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin  te predstavnici komorskog sustava.

Na početku svečanosti prisutne je pozdravio Predsjednik udruženja obrtnika Josip Grofelnik, a potom su pozdravne riječi uputili načelnik općine Desinić Zvonko Škreblin Predsjednik OKKZŽ  Davor Pleško,  Predsjednik HOK-e D. Ranogajec i župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar.

Odlukom Upravnog odbora Udruženja obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, po prvi puta ove godine, dodijeljena su priznanja obrtnicima koji u 2020. godini navršavaju 10 i 15 godina rada u obrtu. Priznanja su uručili predsjednik Udruženja, Josip Grofelnik i Predsjednik OKKZŽ Davor Pleško, a primili su ih slijedeći obrtnici:

Za 10 godina: Mirjana Ivanjko, Dragutin Bračun, Josip Ilić, Oliver Merkaš, Nikolina Turnšek i Gabrijel Šoštar.

Za 15 godina: Anica Pavlinec, Zdravko Makar, Dario Vukmanić, Josip Grilec i Tomislav Lugarić.

„Obrtnička noć“ prigoda je da se na posebno svečani način uruče priznanja OKKZŽ obrtnicima koji obilježavaju  20,25,30,35 i 40  godina rada u obrtu kao i obrtima u nasljeđu  a primili su ih:

Za 20 godina: Juraj Krivec; za 25 godina: Vesna Golubić, Tomislav Grilec, Krunoslav Martinko, Stjepan Golubić, Franjo Flegar, Stjepan Kobilar, Milan Korbar, Gordana Špiljak i Tomislav Večerić , vl. obrta u nasljeđu AUTO TOM; za 30 godina: Jadranka Šorša, Tomislav Krušec, Vlado i Tomislav Svečak, Ivan Vrhovski, Veljko Podboj, Branko Balen, Ignac Završki i obrtima u nasljeđu: „Vučja gorica“ i „Stolarija Škrablin“;  za 35 godina: Željko Turčić; te za 40 godina obrta u nasljeđu:

Danijela Čuček vl. obrta Građevinarstvo Vnuk, Ivica Juričan vl. obrta „Ti lipe“ Mario Tepeš vl. obrta „Bravarija Tepeš“ i Zlatko Špiljak vl. obrta „Opći mehanički radovi"

Za glazbeni dio programa zaslužan je  bio  glazbeni sastav  „Kraljevi zagorja“ iz Pregrade, a poslije službenog dijela svečanosti, u opuštenijoj atmosferi uz pjesmu i ples, ovogodišnje druženje obrtnika potrajalo je, kao i obično,  do ranih jutarnjih sati.

Svi sudionici „11. obrtničke noći“ u znak sjećanja, na poklon su dobili magnete sa likom djevojke u pregradskoj narodnoj nošnji koje je osmislila i izradila naša mlada obrtnica Dragica Kantoci iz Pregrade

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 3

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner