OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica
E-mail Ispis

UDRUŽENJE OBRTNIKA STUBICA

Matenačka cesta 6, 49240 Donja Stubica
Telefon: 049/286-088
Mob: 099/4323-595

Radno vrijeme ureda: ponedjeljak, utorak, srijeda, petak: 8,00-16,00h
četvrtak: 12,00-20,00h

e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

Više...
 

Posjet 9. Zagrebačkom obrtničkom sajmu

E-mail Ispis

Na poziv Obrtničke komore Zagreb posjetili smo 9. Sajam obrtničkih zanimanja.

Sajam se održava na Zagrebačkom velesajmu 24. i 25.1. kojemu je cilj promovirati obrtnička zanimanja učenicima završnih razreda osnovnih škola.

Projekt uspješno organizira Obrtnička komora Zagreb sa partnerima.

Prilika je to učenicima osnovnih škola upoznati se sa svim obrtničkim srednjoškolskim programima koje nude srednje škole Zagrebačke županije. Na sajmu imaju mogućnost praktično isprobati razne alate i okušati se u jednostavnijim radovima pojedinog zanimanja. Ove godine svoje programe prezentiraju 22 srednje strukovne škole, a očekuje se da će dvodnevni sajam posjetiti više od 5.500 djece završnih razreda osnovnih škola.

U sklopu sajma predstavljen je i Regionalni centar kompetentnosti koji je izgrađen na tri lokacije: Velikoj Gorici, Dugom Selu i Samoboru.

U našoj županiji prezentacija obrtničkih zanimanja odvija se u suradnji Krapinsko-zagorske županije, Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, HGK-županijske komore Krapina, Hrvatskog zavoda za zapošljavanje i Srednjih škola KZŽ na način da predstavnici navedenih institucija zajednički posjećuju osnovne škole gdje se učenicima i roditeljima predstavljaju važne informacije vezane za upis u srednjoškolske programe.

 

Susret obrtnika u Buzetu

E-mail Ispis

Tradicionalni Susret obrtnika Udruženja obrtnika Buzet održan je 9. prosinca u Konobi Volte.

Tom prigodom podijeljena su priznanja za navršene jubilarne godine neprekidnog rada u obrtništvu zaslužnim obrtnicima.

Na poziv Udruženja obrtnika Buzet Susretu je prisustvovao član Nadzornog odbora Udruženja obrtnika Stubica. Od 2010. godine kada je između naših udruženja potpisana Povelja prijateljstva i suradnje redovito se međusobno podržavaju događanja na kojima se potiče jačanje profesionalne i prijateljske suradnje članova. Istu suradnju njeguju i sa Območno obrtno-podjetničkom zbornicom Koper te Udruženjem obrtnika Sisak čiji predstavnici su također nazočili događaju.

 

 

 

Svim dobitnicima priznanja čestitamo na radu i trudu proteklih godina te im želimo uspješno poslovanje u narednom razdoblju.

 

35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a

E-mail Ispis

Od 26.-28. studenog 2023. godine u Hotelu Well u Tuheljskim Toplicama održava se 35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a.

Kongres je održan pod pokroviteljstvom Ministarstva turizma i sporta te Krapinsko-zagorske županije uz partnere Hrvatsku turističku zajednicu, Metro Hrvatska i HDS ZAMP u domaćinstvu Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije.

35. Kongres ugostitelja i turističkih djelatnika, okupio je u protekla dva dana u Tuhelju više od 300 ugostitelja i turističkih djelatnika, ali i niz stručnjaka i predstavnika tijela državne uprave i jedinica lokalne i regionalne samouprave u raspravama o prilikama i prijetnjama te aktualnostima u ugostiteljstvu i turizmu. Ministar gospodarstva i održivog razvoja Davor Filipović otvorio je Kongres, a ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac kao izaslanica predsjednika Vlade RH i pokrovitelj događanja dodijelila je zajedno s predsjednikom Hrvatske obrtničke komore Kratohvilom i županom krapinsko-zagorskim Željkom Kolarom  nagrade 17 vrsnih ugostitelja iz svih hrvatskih županija za njihov doprinos razvoju struke i angažmanu u komorskom sustavu.

Iz Krapinsko-zagorske županije priznanje je dobio gospodin Ivica Hršak vlasnik obrta Caffe-bar iz Krapine koji uspješno posluje od 1997. godine.

Održane su panel rasprave na temu: „Radna snaga, izazovi i kako se nositi s njima-kvalitetni djelatnik“ i „Kontinentalna Hrvatska-turistički potencijal koji nudi sadržaj 365“.

Zahtjeve Ceha ugostitelja i turističkih djelatnika HOK-a, koji se već tradicionalno formuliraju i upućuju povodom Kongresa, predstavio je predsjednik Ceha Franz Letica:

1.             Tražimo izjednačavanje stope PDV-a u iznosu od 13% u cijelom sektoru i to za

djelatnosti koje su registrirane za ugostiteljstvo NKD 55. i 56., na način kako je bilo i prije.

2.             U suradnji s Ministarstvom turizma i sporta potrebno je nastaviti provedbu

programa Konkurentnost turističkog gospodarstva u sklopu programa bespovratnih sredstava ''Jačanje održivosti te poticanje zelene i digitalne tranzicije poduzetnika u sektoru turizma'' s naglaskom na male i mikro poduzetnike. Program je nužno prilagoditi na način da vrijedi za sve vrste i tipove ugostiteljskih objekata.

3.             Zalažemo se da se kroz novi kvalifikacijski okvir nastavi raditi na izradi programa obrazovanja za ugostiteljska zanimanja (kuhar, konobar, slastičar, i sl. nova zanimanja) u skladu s novim tehnologijama i kompetencijama koje su potrebne za rad u realnom sektoru. Isto tako neophodno je propisati provođenje praktične nastave u odnosu na teorijsku u omjeru tjedan za tjedan.

4.             Radi ulaganja u radnu snagu u ugostiteljstvu, a time veće zaposlenosti i prihoda u državni i lokalni proračun kroz promjene odgovarajućih propisa, tražimo ukidanje poreza na potrošnju koji je predviđen samo za ugostiteljstvo. Isto tako tražimo da se troškovi reprezentacije priznaju u stopostotnom iznosu.

5.             Potrebno je nastaviti suradnju s Ministarstvom rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike na prilagodbi radnog i poreznog zakonodavstva, kako bi se omogućilo fleksibilnije zapošljavanje radne snage u frekventnim razdobljima poslovanja (npr. rad vikendom, svadbe, karmine i sl.), po uzoru na rješenja iz drugih sektora.

6.             Tražimo prilagođavanje i modernizaciju osnovnog i proširenog programa tečaja za stjecanje osnovnog znanja o zdravstvenoj ispravnosti namirnica i osobnoj higijeni osoba koje rade u proizvodnji i prometu namirnica te izmjenu važećeg Pravilnika, tako da se isti provodi na način da se imenuju odgovorne osobe unutar subjekta te obavezno educiraju svi zaposlenici od strane odgovorne osobe.

Za vrijeme trajanja Kongresa, ispred kongresne dvorane organizirano je predstavljanje lokalne ugostiteljske i turističke ponude. Iz Udruženja obrtnika Stubica nastupili su: Darko Grden vlasnik obrta Ugostiteljstvo-turizam -vinogradarstvo - voćarstvo "Grden" sa ponudom domaćih rakija i likera, Mladen Cesarec vlasnik obrta O.P.G. Cesarec, obrt za poljoprivredu i trgovinu sa ponudom bučinog ulja te raznih proizvoda od buče, Ivica Mesar vlasnik obrta PAN, obrt za izradu tradicijskih drvenih igračaka sa širokim spektrom tradicijski proizvedenih drvenih igračaka.

Za prigodan poklon, licitarsko srce, za svakog posjetitelja pobrinula se Vlasta Hubicki vlasnica obrta Medićarsko svjećarska radnja, "Zozolly"-utemeljeno 1882. godine.

 

11. Noćni friz u Osijeku

E-mail Ispis

U organizaciji Udruženja obrtnika Osijek u Riverside Ballroomu Hotela ZOO 11. put za redom održan je Noćni friz, tradicionalan modni događaj.

Manifestacija je to gdje frizeri, kozmetičari, krojači, kozmetičari, barberi ali i drugi obrtnici uključeni u svijet ljepote pokažu dokle seže njihova mašta i kreativnost kada su u pitanju razne kreacije, a posjetiteljima su predstavljeni i najnoviji trendovi uz zanimljiv i bogat program.

Udruženju obrtnika Osijek zahvaljujemo na pozivu i čestitamo na odlično odrađenoj manifestaciji.

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 65

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner