OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Želimo vam blagdane ispunjene radošću i ljubavlju

E-mail Ispis

 

Održana 1. sjednica Nadzornog odbora Udruženja obrtnika Stubica

E-mail Ispis

U srijedu 07. prosinca 2022. godine održana je 1. sjednica Nadzornog odbora Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice.

Sjednicu je sazvala i na njoj sudjelovala predsjednica Udruženja Zvjezdana Dekan.

Za predsjednicu Nadzornog odbora u mandatnom razdoblju 2022-2026 izabrana je Jadranka Horvat Kucelj.

Sukladno dnevnom redu verificiran je zapisnik sa 8. sjednice Nadzornog odbora prošlog mandata, razmatrani su nacrti prijedloga Izmjene i dopune Financijskog plana Udruženja za 2022. godinu, prijedlog Financijskog plana za 2023. godinu te prijedlog Programa rada za 2023. godinu. Nakon razmatranja po svim točkama, donijeti su zaključci koji se prosljeđuju Upravnom odboru i Skupštini na usvajanje.

 

Susret obrtnika u Buzetu

E-mail Ispis

U subotu 3. prosinca 2022. godine održan je tradicionalni Susret obrtnika u Buzetu.

Na poziv Udruženja obrtnika Buzet Susretu su prisustvovale predsjednica i tajnica Udruženja obrtnika Stubica. Od 2010. godine kada je između naših udruženja potpisana Povelja prijateljstva i suradnje redovito se međusobno podržavaju događanja na kojima se potiče jačanje profesionalne i prijateljske suradnje članova.
Tom prigodom podijeljena su priznanja članovima Udruženja obrtnika Buzet za 10, 15, 20, 25, 30 i 35 godina neprekidnog rada u obrtništvu. Na svečanosti dodjele nazočili su i gradonačelnik grada Buzeta Damir Kajin, predsjednik Udruženja obrtnika Sisak Darko Klobučar, predsjednik Območno obrtno-podjetniške zborenice Koper Sergej Pinter, član Upravnog odbora Slavko Vižintin i tajnica Andreja Kozlovič.
Ovim putem se zahvaljujemo na pozivu i čestitamo dobitnicima priznanja.
 

Uspješno održan seminar na temu završnih knjiženja s osvrtom na uvođenje eura

E-mail Ispis

U četvrtak 24.11.2022.g. u Plavoj dvorani u Donjoj Stubici s početkom u 16,00 sati Đurđica Mostarčić predsjednica Sekcije računovođa pri Hrvatskoj obrtničkoj komori održala je seminar na temu poreznih aktualnosti i priprema za završni račun s osvrtom na Zakon o uvođenju eura.

Seminar je održan u organizaciji Udruženja obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice i bio je besplatan za obrtnike KZŽ a istome se odazvala grupa od 44 obrtnika.

Neke od  obrađenih tema su:

- što je potrebno napraviti do 31.12.2022.g.
-specifičnosti za paušaliste, dohodaše i dobitaše
-otvaranje novih poslovnih knjiga
-kako do novčanica eura
-blagajnički minimum/maksimum
-specifičnosti u razdoblju od 01.01.-14.01.2023.g.
-kalkulator za povrat eura
-izmjene Pravilnika o porezu na dohodak
- i još mnogo odgovora na pitanja obrtnika i računovođa

Ove iznimno važne teme prezentirane su stručno, razumljivo i zanimljivo. Dobili smo puno korisnih informacija i savjeta.

 

USPJEŠNO REALIZIRANO PUTOVANJE U PRAG, ČEŠKE BUDEJOVICE I ČEŠKI KRUMLOV

E-mail Ispis

U suradnji sa agencijom Galileo travel d.o.o. realizirano je još jedno uspješno putovanje za članove Udruženja obrtnika Stubica.

Putovanje smo započeli 17.11. u večernjim satima vožnjom do Praga u koji smo stigli u petak ujutro. U dva dana obišli smo sve važnije znamenitosti Praga i uživali u njihovoj ljepoti. To je grad u kojem nas je oduševila ne samo njegova predivna arhitektura- mnogobrojne crkve, mostovi i znamenitosti koje kao da su istrgnute iz prošlosti i prebačene u ovo naše, suvremeno doba, nego i njegove skrovite, živopisne uličice prepune pivnica i suvenirnica, iznimno ukusna hrana i najbolje pivo na svijetu. Isprobali smo mnoštvo njihova tradicionalnih jela. Češka kuhinja je nezamisliva bez piva. To je zemlja bogata pivarskom tradicijom. Praške pivnice imaju podjednako staru tradiciju i jedan su od gastronomski najzanimljivijih dijelova Praga.

Na povratku posjetili smo i pivovaru Budweiswr Budvar u Češkim Budejovicama te simpatičan gradić pod zaštitom UNESCO-a Češki Krumlov. Mali srednjovjekovni grad koji je zbog svog mirnog razvoja tijekom pet stoljeća ostao netaknut. Sagrađen je oko dvorca iz 13. stoljeća s gotičkim, renesansnim i baroknim elementima.

U nedjelju navečer vratili smo se svojim kućama zadovoljni i puni prekrasnih dojmova.
Zahvaljujemo se našem strpljivom vodiču Goranu Košćaku na svemu tijekom putovanja te našim obrtnicima na sudjelovanju, lijepom druženju i odličnoj atmosferi.

Hvala Sandri i Mladenu na fotografijama i trudu da svi imamo predivne uspomene i u digitalnom obliku.

 


Stranica 4 od 59

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner