OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Tečaj iz područja zaštite na radu

E-mail Ispis

Dana 15.03.2013 u prostorijama Udruženja obrtnika Stubica je održan tečaj iz područja  zaštite na radu. Osposobljavanje radnika za rad na siguran način i osnove zaštite od požara i gašenja početnih požara, organizirano je od strane Udruženja u izvedbi ovlaštene tvrtke Zaštita i kontrola d.o.o. vlasnika Vladimira Žegreca iz Bedekovčine. Tečaju je prisustvovalo 20 polaznika.

 

 

Poduzetnički impuls II. ciklus

E-mail Ispis

Ministar poduzetništva i obrta Gordan Maras predstavnicima Regionalnih razvojnih agencija iz cijele Hrvatske predstavio je  Program poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2013.. Predstavljanju su nazočili i predstavnici medija.

Drugi ciklus natječaja iz Programa poticanja poduzetništva i obrta "Poduzetnički impuls 2013."  objavljen je i dostupan na stranici Ministarstva: http://www.minpo.hr/default.aspx?id=298

Mjera C - Razvoj poduzetničke infrastrukture i poslovnog okruženja

C1 - Poduzetničke zone
C2 - Tehnološki parkovi i poduzetnički inkubatori
C3 - Razvojne agencije i poduzetnički centri

 Mjera D - Obrazovanje za poduzetništvo i obrte te očuvanje tradicijskih i umjetničkih obrta

D1 - Obrazovanje za poduzetništvo
D2 - Obrazovanje za obrte

D3 - Očuvanje tradicijskih i umjetničkih obrta


Pitanja vezana za Program poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls 2013. možete uputiti na besplatni info telefon: 0800/234505 te adresu e-pošte: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

 

POSJET PRIJATELJSKOG UDRUŽENJA IZ BUZETA

E-mail Ispis

Prošlu subotu 19.01.2013.g. članovi Skupštine Udruženja obrtnika Buzet su posjetili Udruženje obrtnika Stubica u sklopu izleta Krapinsko-zagorskoj županiji.
Između dva Udruženja je još 07.10.2010.g. potpisana Povelja prijateljstva i suradnje što je razlog posjeta našem Udruženju.
U Domu obrtnika održan je sastanak Upravnog odbora Udruženja sa gostima. Nakon sastanka druženje se nastavilo u restoranu Rody u Gornjoj Stubici uz večeru i ples.
Veselo druženje je potrajalo do ranih jutarnjih sati što je dokaz iznimno dobroj atmosferi i slaganju između Buzećana i članova Udruženja obrtnika Stubica. Dogovoren je i uzvratni posjet na obostrano zadovoljstvo.

Buzećani su svoj izlet započeli u Krapini gdje ih je dočekao predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec. Posjetili su Muzej krapinskih neandertalaca, prisustvovali su manifestaciji „Vincekovo“ kod Rodyja u Gornjoj Stubici, a u nedjelju su posjetili svetište Majke Božje Bistričke. Obišli su i vinariju obitelji Micak u Mariji Bistrici.

 

Nove EORI brojeve zatražite od 01.02.2013

E-mail Ispis

Carinska uprava Ministarstva financija danom pristupa Republike Hrvatske Europskoj uniji započinje s nacionalnom primjenom sustava elektronske registracije i identifikacije gospodarskih subjekata koji u okviru svojega poslovanja obavljaju djelatnosti obuhvaćene carinskim zakonodavstvom (engl. Economic Operators Registration and Identification System) - tzv. EORI sustava.

Kako bi svi hrvatski poslovni subjekti koji s danom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju imaju namjeru poslovati odnosno obavljati djelatnosti iz nadležnosti carinskog zakonodavstva Europske unije imali dodijeljen EORI broj, nužno je da kod mjesno nadležne carinarnice podnesu zahtjev za dodjelu EORI broja.

U svrhu pravovremenog izdavanja potvrda o EORI broju, zahtjevi za izdavanje potvrda zaprimaju se u mjesno nadležnim carinarnicama od 01.02.2013. godine.

EORI brojevi koje su do sada hrvatski gospodarski subjekti koristili u zemljama Europske (izdavatelj je neka od carinskih administracija Europske unije) danom ulaska Hrvatske u Europsku uniju neće se moći koristiti.

Ako će navedeni gospodarski subjekti obavljati djelatnosti iz domene carinskog zakonodavstva dužni su imati hrvatski EORI broj kojeg će dobili od hrvatske carinske službe na osnovu podnesenog zahtjeva.

Osnova za izdavanje potvrde o EORI broja za hrvatske pravne i fizičke je upis u OIB registar odnosno da imaju osobni identifikacijski broj. Stoga prije podnošenja zahtjeva za dodjelu EORI broja nadležnoj carinarnici uputno je (u svrhu ubrzanja postupka dodjele EORI broja) da u ispostavama Porezne uprave provjere da li su im podaci koje će navesti u zahtjevu za dodjelu EORI broja u skladu s podacima u OIB registru (podaci o nazivu ili imenu osobe, puna adresa i porezni broj).

Nakon što mjesno nadležne carinarnice obrade zahtjev za EORI broj izdaju potvrdu o EORI broju. Obrada zahtjeva i izdavanje potvrda obavljati će se i nakon ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju.

Shodno navedenom, a u cilju da se do ulaska u Europsku uniju obradi glavnina zahtjeva hrvatskih gospodarskih subjekata, te kako bi hrvatski gospodarski subjekti nesmetano obavljali djelatnosti obuhvaćene carinskim zakonodavstvom Europske unije, preporuča se gospodarstvenicima da već od 01.02.2013. započnu s podnošenjem zahtjeva za izdavanje EORI broja.

Detaljnije informacije o postupku dodjele EORI broja, mogu se naći na stranicama Ministarstva financija, Carinske uprave http://www.carina.hr/Pocetna/index2.aspx pod naslovom „E-carina“, izbornik EORI registracija od 01.02.2013., ili direktno na:

http://www.carina.hr/e_carina/EORI.aspx

gdje je priložena sva potrebna poslovna dokumentacija koja sadrži informacije o EORI sustavu a s namjerom da s danom ulaska Republike Hrvatske u Europsku uniju većina hrvatskih privrednih subjekata koji će obavljati djelatnosti obuhvaćene carinskim zakonodavstvom ima dodijeljene EORI brojeve.

 

UGOVOR O POSLOVNOJ SURADNI

E-mail Ispis

HOK i ZABA su potpisale Ugovor o poslovnij suradnji u kreditiranju članova Hrvatske obrtničke komore. Navedenim Ugovorom se omogućuje obrtnicima povoljnije kratkoročno i dugoročno kreditiranje u 2013. godini.

 


Stranica 57 od 59

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner