OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Poduzetnički impuls 2014.

E-mail Ispis

 

Ministarstvo poduzetništva i obrta objavilo je javne pozive u sklopu Programa poticanja poduzetništva i obrta - Poduzetnički impuls za 2014. godinu usvojenog na sjednici Vlade Republike Hrvatske 6. veljače 2014. Ministarstvo poduzetništva i obrta provodi Mjere A2 i A3 unutar Prioriteta 1 te mjere unutar Prioriteta 2 i 3. HAMAG INVEST provodi Mjere A1, B1 i B2 unutar Prioriteta 1.

 

Prioritet 1: Jačanje konkurentnosti malog gospodarstva

•Mjera A1 - Mikro poduzetništvo i obrt
•Mjera A2 - Zadružno poduzetništvo
•Mjera A3 - Poduzetništvo klastera
•Mjera B1 - Malo i srednje poduzetništvo i obrt
•Mjera B2 - Inovacije u poduzetništvu

Prioritet 2: Unapređenje poduzetničkog okruženja

•Mjera C2 -Tehnološki parkovi, poslovni inkubatori i poduzetnički akceleratori
•Mjera C3A -Razvojne agencije, poduzetnički centri i centri kompetencije
•Mjera C3B - Internacionalizacija poslovanja

Prioritet 3: Promocija i učenje za poduzetništvo i obrt

•Mjera D1 - Obrazovanje za poduzetništvo
•Mjera D2 - Obrazovanje za obrt

Pozivi se objavljuju u dnevnim novinama i na mrežnim stranicama Ministarstva poduzetništva i obrta (www.minpo.hr) i HAMAG INVEST-a (www.hamaginvest.hr), a prijave se zaprimaju isključivo od 31.03.2014. (osim na Mjerama D2.2 te D2.3 na kojima se prijave zaprimaju od 1. 8.2014.).

Javni pozivi bit će otvoreni do iskorištenja sredstava, ali ne dulje od 31.10.2014. (osim za Mjeru B2 na kojoj će se prijave zaprimati do 30.05.2014.)

 

Potvrde Suda časti HOK-a o dobrom ugledu

E-mail Ispis

Sud časti Hrvatske obrtničke komore vodi Registar mjera izrečenih pravomoćnim presudama Suda.

Na pisani zahtjev člana Komore Sud časti HOK-a izdat će uvjerenje/potvrdu o neizricanju mjera, sukladno podacima iz Registra (čl. 29 Pravilnika Suda časti HOK-a).

Sud časti HOK-a izdaje potvrde o dobrom ugledu, većinom kao prilog ponudbenoj dokumentaciji, s ciljem sklapanja poslovnih ugovora, kao i potvrde koje se prilažu zahtjevu za izdavanje licencije za obavljanje djelatnosti javnog domaćeg i/ili međunarodnog cestovnog prijevoza robe i/ili putnika.

Zahtjev se može dostaviti osobno ili poštom na adresu Suda časti HOK-a, Ilica 49/II, Zagreb kao i faxom na broj 01/48-46-610.

 Kako bi našim članovima olakšali pribavljanje navedenih potvrda, ponuđena su dva obrasca zahtjeva za izdavanje potvrda koji se nalaze u prilogu.

 

Predstavljanje Poduzetničkog impulsa 2014. u Krapini

E-mail Ispis

Obavještavamo članove da Krapinsko-zagorska županija, Zagorska razvojna agencija d.o.o., Hrvatska gospodarska komora Županijska komora Krapina i Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije u suradnji s Ministarstvom poduzetništva i obrta, organiziraju prezentaciju Programa poticanja poduzetništva i obrta za 2014. godinu pod nazivom  „PODUZETNIČKI IMPULS“.

 Predstavljanje će se održati 26. veljače 2014. godine s početkom u 12:00 sati u Krapini u Festivalskoj dvorani Pučkog otvorenog učilišta, Šetalište hrvatskog narodnog preporoda 13.

Informativna radionica bit će podijeljena u dva dijela. U prvom dijelu biti će prezentirani dostupni natječaji unutar poduzetničkog impulsa, a u drugom dijelu poduzetnici će moći postavljati pitanja predstavnicima Ministarstva.

Za sudjelovanje na informativnoj radionici potrebno je popuniti Prijavni obrazac koji se nalazi u prilogu  najkasnije do 24. veljače 2014. godine i poslati ga fax-om na broj 049/301-290 ili mailom na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript .

 

„Napišite kvalitetan projekt za Poduzetnički impuls!“

E-mail Ispis

Obrt EU projekti, partner Hrvatske obrtničke komore u programu Obrtnik&partner organizira jednodnevni praktični trening pod nazivom Napišite kvalitetan projekt za Poduzetnički impuls! 

Trening će se održati 26. veljače u prostorijama Veleučilišta VERN, Iblerov trg 10 u Zagrebu, s početkom u 9:30 sati (2. kat Importanne Galerije).

Cilj treninga je pomoći svima koji će se prijaviti na natječaj u svim ciklusima Poduzetničkog impulsa da pravilno ispune projektne obrasce i povećaju svoje šanse na natječajima, kako bi ostvarili najveći mogući broj bodova, a sve kroz praktičan rad, korištenje prijavnih obrazaca i davanje preciznih uputa na što treba staviti naglasak prilikom pripreme.

Trening je namijenjen poduzetnicima početnicima, mladima i ženama poduzetnicama, obrtima, trgovačkim društvima, zadrugama, klasterima, potpornim poduzetničkim institucijama (komorama, razvojnim agencijama, savezima, poduzetničkim centrima i inkubatorima, jedinicama lokalne i područne samouprave, fizičkim osobama, obrazovnim institucijama i drugim zainteresiranim organizacijama.

Trening će biti podijeljen u dvije faze. U prvoj fazi, polaznici će dostaviti svoje projektne ideje i dobiti osnovne upute kako se dalje pripremati, a u drugoj fazi koja će se implementirati, putem treninga raditi na njihovoj pripremi za natječaj, uz stručno vodstvo. Po završetku treninga, polaznici će imati završen nacrt projekta i moći će samostalno nastaviti s prijavom.

Cijena treninga iznosi 1.380,00 Kn + PDV po osobi plativo temeljem računa za predujam izdanog od strane obrta EU PROJEKTI.

U cijenu su uključeni dostava i analiza projektnih obrazaca, održavanje edukacije i predavanja uz pripadajuće pauze za kavu i ručak, materijali u pisanoj i elektronskoj formi, materijali za praktične vježbe i stručno individualno savjetovanje tijekom edukacije te 15% popusta na druge edukacije u organizaciji tvrtke EU PROJEKTI.

Polaznicima iz iste organizacije i redovitim klijentima odobrava se dodatnih 15% popusta.

Za prijavu je potrebno ispuniti prijavnicu (u prilogu) i poslati ju na e-mail adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript . Nakon primljenog računa za predujam, a najkasnije do 21. veljače 2014., potrebno je uplatiti iznos kotizacije na račun broj: HR8323400091160281307 kod PBZ d.d. uz oznaku plaćanja “Za trening” i poziv na broj predračuna.

 

HZZ – mjere za poticanje zapošljavanja

E-mail Ispis

Obavještavamo članove da je Hrvatski zavod za zapošljavanje objavio  Mjere za poticanje zapošljavanja  u 2014. Godini.
 Predmet Javnog poziva je korištenje sredstava za poticanje zapošljavanja putem mjera aktivne politike zapošljavanja iz nadležnosti Hrvatskog zavoda za zapošljavanje (primjena do 31. prosinca 2014. godine).

Mjere koje će se provoditi u 2014. godini su:

-          paket mjera za mlade „Mladi i kreativni“

-          paket mjera za posebne skupine „I posebnost je prednost“

-          paket mjera za osobe s invaliditetom „Uključeni“

-          paket mjera za starije osobe „Važno je iskustvo“

-          paket mjera za dugotrajno nezaposlene „I mi smo za novi posao i učenje“

-          paket mjera za nezaposlene osobe romske nacionalne manjine

-          paket mjera za poslodavce u teškoćama „Važno je očuvati radno mjesto“

-          paket mjera za žene

-          olakšice

Zahtjevi za dodjelu sredstava po mjerama zaprimaju se do 31.12.2014. godine.
Sve informacije dostupne su na stranici Zavoda  http://www.hzz.hr/default.aspx?id=10023  

 


Stranica 59 od 69

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner