OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

4. Stubička kotlovinijada

E-mail Ispis

Članovi Udruženja obrtnika Stubica su 22. lipnja 2022. godine sudjelovali na 4. Stubičkoj kotlovinijadi u Donjoj Stubici.
Kotlovinu je, uz pomoć kolega, pripremio naš obrtnik Hrvoje kojemu se i ovim putem zahvaljujemo.
Hvala i ostalim članovima na sudjelovanju. Čestitke ekipama koje su osvojile nagrade!

 

Edukacija prelazak na EURO i Zakon o zaštiti potrošača 28.6. u 17 sati u Donjoj Stubici-besplatno za

E-mail Ispis

Ove godine dolazi nam nekoliko velikih promjena koje će uvelike utjecati na sve poduzetnike koji prodaju bilo usluge ili proizvode a u kontaktu su sa potrošačima. 28.5.2022. je stupio na snagu novi Zakon o zaštiti potrošača, gdje se između ostalog, uvode nova pravila po pitanju provođenja popusta. Izmjene su dosta velike i zahtijevaju velike prilagodbe u poslovanju.

1.1.2023. Hrvatska uvodi euro. Već krajem ljeta će biti potrebno i obavezno napraviti prilagodbe jer će biti obavezno uvesti dvojni prikaz cijena. Uz to, treba osigurati pripreme informacijskog, financijskog i računovodstvenog sustava te opskrbu gotovim novcem.

Ovim putem želimo skrenuti pozornost da se obrtnici informiraju i pripreme na vrijeme jer će ove promjene uvelike utjecati na sve operativne procese unutar poduzeća.

Vezano uz gore nabrojane promjene, dogovorili smo za članove Udruženja edukaciju pod nazivom "PRELAZAK NA EURO I ZAKON O ZAŠTITI POTROŠAČA" gdje se detaljno pojašnjava poduzetnicima bilo da se bave prodajom proizvoda ili usluga:

  • do kojih sve promjena dolazi
  • što trebaju napraviti sa svoje strane kako bi svoje poslovanje na vrijeme pripremili na nadolazeće promjene
  • detalje, kao npr. dvojni prikaz cijena, te nova pravila za provođenje popusta pojašnjavamo na konkretnim primjerim

Predavači na edukaciji će biti: Anita Jurjević i Tanja Jurković.

Edukacija će se održati u Plavoj dvorani (iznad Zagrebačke banke), Toplička ulica 10/2, Donja Stubica dana 28.06.2022.g. (utorak) s početkom u 17 sati.

Detaljnije informacije o cijeloj edukaciji mogu se pronaći u privitku.

Sve zainteresirane molim da se prijave putem e-maila Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript ili telefonom 099/4323-595 najkasnije do petka 24.6.2022.g.

Attachments:
Download this file (EDUKACIJA_EURO.pdf)EDUKACIJA_EURO.pdf[ ]1853 Kb
 

Uspješno održan 2. Humanitarni obrtnički lonec

E-mail Ispis

U subotu 11. lipnja 2022. održan je drugi po redu Humanitarni obrtnički lonec.

U sklopu manifestacije Stubica fest koja je trajala tri dana i ponudila zaista raznolik program za sve generacije, Udruženje obrtnika Stubica humanitarnom akcijom za Sanju iz Donje Stubice prikupljalo je sredstava za kupnju sklopivih invalidskih kolica i ostalih pomagala kako bi joj se olakšao svakodnevni život.
Naše događanje je održano na Trgu Matije Gupca s ciljem promocije obrtništva, suradnje, gastronomske ponude karakteristične za određene regije u Hrvatskoj, obogaćivanja turističke i kulturne ponude Gupčevog kraja te provođenja humanitarne akcije.
Na 2. Humanitarnom obrtničkom loncu, uz domaćine, sudjelovala je 21 ekipa: UO grada Zagreba, UO Sisak, UO Buzet, UO Garešnica, UO grada Karlovca, UO Duga Resa, UO Vrbovsko, UO Vukovar, UO Petrinja, Glina, Topusko, UO grada Krapine i općina Đurmanec, Jesenje, Petrovsko i Radoboj, UO općine Krapinske Toplice, UO grada Zaboka, UO Pakraca i Lipika, UO Zlatar, UO Imotski, UO Sveti Križ Začretje, UO grada Crikvenice i Vinodolske općine, UO Pazin, UO Kaštela, Damir Prar te OK Bjelovarsko-bilogorske županije.
Nudili su se razni specijaliteti: kotlovine, gulaš od divljači, pašticada, grah, čobanac, marinirana krilca, popečci, kobasice, vanjkuši, zagorska juha, namaz sa tartufima, kolači i dr.
Od srca smo zahvalni svima koji su se odazvali i podržali našu akciju.
Humanitarnu akciju donacijama su podržale Hrvatska obrtnička komora, Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije i Krapinsko zagorska županija koje su svojim doprinosom omogućile lakše postizanje našeg cilja na čemu smo im zahvalni.
Zahvaljujemo i Turističkoj zajednici područja Donja Stubica i Gornja Stubica, gradonačelniku Nikoli Gospočiću, načelniku Stubičkih Toplica Josipu Beljaku i Radiju Stubici na njihovoj podršci.
Posebno se zahvaljujemo našim obrtnicama i obrtnicima na donacijama i pomoći svake vrste te njihovim supružnicima i svima ostalima koji su također sudjelovali u organizaciji.
Hvala vam od srca!
 

Članice UO Stubica sudjelovale na konferenciji Žene i poduzetništvo u KZŽ

E-mail Ispis

6. lipnja 2022. godine u Poslovno-tehnološkom inkubatoru Krapinsko-zagorske županije u Krapini održana je 4. Konferencija Žene i poduzetništvo u KZŽ.

Konferenciju je organizirala tvrtka SL Krapina KONZALTING u partnerstvu s Krapinsko-zagorskom županijom.

Ciljevi konferencije Žene i poduzetništvo u Krapinsko-zagorskoj županiji su: poticanje na poduzetništvo žena i umrežavanje poduzetnica; motivacija za pokretanje i razvoj poduzetništva; prezentacija inspirativnih priča i projekata; logistika za promociju i razvoj poduzetničkih aktivnosti žena (naglasak na teme financiranja, edukacije i umrežavanja poduzetnica); razmjena iskustava i kreiranje novih tržišnih suradnji i prilika; provedba kontinuiranih edukacija kao najboljeg ulaganja u poduzetništvo; angažiranje i poticanje na veću poslovnu aktivnost žena na poslovima upravljanja; poticanje konkurentnosti i izvrsnosti među poduzetnicama; smanjenje marginaliziranog položaja žena u poslovnom svijetu.

Na Konferenciji su sudjelovale i članice Udruženja obrtnika Stubica.

 

Stubica fest 10.-12.6.2022.

E-mail Ispis

 


Stranica 8 od 59

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner