OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Stubica
Stubica

Sudjelovanje na 3. Street food festival i Sajmu obrtnika

E-mail Ispis

U organizaciji Obrtničke komore SMŽ u suradnji sa Sisačko-moslavačkom županijom i Turističkom zajednicom Sisačko-moslavačke županije, 15. travnja u Sisku je održan 3. Street food festival i Sajam obrtnika.

Na Festivalu je predstavljena etno i gastro ponuda iz svih krajeva RH, a spremali su je obrtnici ispred svojih udruženja obrtnika i obrtničkih komora.
Udruženje obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice također je sudjelovalo gastro ponudom, a obrt EKOETNOART obrt za proizvodnju i usluge vlasnice Carmen Kržak iz Oroslavja nastupio je na sajmu.
 

Svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Sisačko-moslavačke županije

E-mail Ispis

Održana je 14. travnja 2023. godine u Sisku. Tom prigodom dodijeljene su Zahvalnice obrtnicima, područnim komorama, udruženjima obrtnika i svim osobama koje su u teškim trenucima nakon katastrofalnog potresa 2020. godine svojim požrtvovnim angažmanom i nesebičnom pomoći pridonijeli ublažavanju i normalizaciji života stanovništva Sisačko-moslavačke županije.

Zahvalnica je dodijeljena i Udruženju obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice te članovima Krunoslavu Rusanu, Mladenu Pozaiću, Nikoli Breberu, Tomislavu Dolencu, Darku Grdenu, Marku Čmarcu, davoru Lisaku, Željku Novaku, Nikoli mezdjiću, Danijelu leškoviću, Juraju Haramusteku, Mariu Franjkoviću, Snježani Franjković, Antoniu Mezdjiću, Kristijanu lešu, Roberu Hršaku, Draganu Dekanu, Dragani Moštak, Nenadu Kučišu, Dubravku Koščeviću, Branku Sigalu i Nenadu Žukini.

Iste večeri ispred Hrvatske obrtničke komore Udruženju obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice dodijeljeno je priznanje za izniman doprinos razvoju obrtništva i unaprjeđivanju rada obrtničkih asocijacija.
„Jedinstvo je moć“, a sve bi bilo nemoguće bez pravog prijateljstva koje je i ovog puta ujedinilo cijelu RH.

 

19. Sportski susreti obrtnika OKKZŽ

E-mail Ispis

Novi ciklus Sportskih susreta obrtnika OKKZŽ započeo je 01.04.2023. godine u OŠ Janka Leskovara u Pregradi. Domaćin ovih 19. po redu susreta bilo je Udruženje obrtnika Pregrada, Hum na Sutli, Desinić.

U cilju povezivanja obrtnika, Obrtnička komora Krapinsko - zagorske županije svake godine organizira sportske susrete obrtnika  Krapinsko - zagorske županije.

Na sportskim terenima sudjelovale su ekipe svih devet Udruženja obrtnika.
Snage su odmjerene u slijedećim disciplinama: nogomet, stolni nogomet, pikado, gađanje zračnom puškom i potezanje užeta.

Tijekom otvorenja, prisutnima su se obratili UO Pregrada, Hum na Sutli, Desinić, Josip Grofelnik gradonačelnik Pregrade Marko Vešligaj, predsjednik OKKZŽ Nenad Kučiš, potpredsjednik Hrvatske obrtničke komore Antun Trojnar i predsjednik Skupštine KZŽ Zlatko Šorša koji je i otvorio igre.

Članovi povijesne postrojbe Keglevićeva straža pucnjem iz pištola označili su početak 19. sportskih susreta obrtnika OKKZŽ.

Rezultati natjecanja:

Stolni nogomet:

3. mjesto – UO Zlatar
2. mjesto – UO Klanjec
1. mjesto – UO Zabok

Streljaštvo zračnom puškom:

3. mjesto – UO Klanjec
2. mjesto – UO Zlatar
1. mjesto – UO Zabok

Pojedinačno , van konkurencije, u streljaštvu zračnom puškom, medalje su osvojili: 3. mjesto – Nikola Ulama; 2. mjesto – Vladimir Kipa; 1. mjesto – Matija Kralj

Pikado:

3. mjesto – UO Krapina
2. mjesto – UO Pregrada
1. mjesto – UO Krapinske Toplice

Potezanje užeta:

3. mjesto – UO Krapinske Toplice
2. mjesto – UO Bedekovčina
1. mjesto – UO Krapina

Nogomet:

3. mjesto – UO Sveti križ Začretje
2. mjesto – UO Krapinske Toplice
1. mjesto – UO Krapina

Najbolji strijelac u nogometu, sa postignutih 9 golova, bio je Leon Levak iz UO Krapina, a pehar za Fair play pripao je UO Stubica.

Prijelazni pehar za Udruženje obrtnika koje je sakupilo najviše bodova pripao je UO Krapina.

Domaćin slijedećih 20. sportskih susreta obrtnika OKKZŽ biti će Udruženje obrtnika Zabok.

 

Posjećen Međunarodni frizerski festival Hairstyle News u Opatiji

E-mail Ispis

Članice Ceha frizera i kozmetičara Udruženja obrtnika Stubica dana 26.03.2023.g. posjetile su Međunarodni frizerski festival Hairstyle News u Opatiji.

Zajedničku posjetu organizirala je Obrtnička komora Krapinsko-zagorske županije.

Hairstyle News je posvećen razvoju frizerske struke na kojem frizeri imaju mogućnost stručne edukacije. Održan je i sajam sa brojnim izlagačima s bogatom ponudom profesionalnih proizvoda, usluga i opreme za frizerske salone.

Bila je to sjajna prilika za unaprijediti svoje vještine novim idejama i savjetima te družiti se s kolegama i kolegicama iz struke i razmijeniti znanja i iskustva.

 

Održana 6. Večer obrtnika Udruženja obrtnika Stubica

E-mail Ispis

U subotu 25. ožujka 2023. godine u hotelu Matija Gubec u Stubičkim Toplicama održana je 6. Večer obrtnika gradova Donja Stubica, Oroslavje i općina Marija Bistrica, Gornja Stubica, Stubičke Toplice.

Svečanosti su uz aktivne i umirovljene članove prisustvovali i uvaženi gosti: Željko Kolar župan Krapinsko-zagorske županije, Nikola Gospočić gradonačelnik Donje Stubice, Josip Beljak načelnik  Stubičkih Toplica, Jasmin Krizmanić načelnik Gornje Stubice, Dalibor Kratohvil predsjednik Hrvatske obrtničke komore i glavna tajnica Violeta Jelić, potpredsjednik Adolf Cvanciger, predsjednici županijskih Obrtničkih komora Dražen Novak – Obrtnička komora Međimurske županije, Zoran Štefanec – Obrtnička komora Vukovarsko-srijemske županije, Igor Šoković – Obrtnička komora Varaždinske županije, Nenad Kučiš predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Dragutin Ulama, predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije te Udruženja obrtnika Sisak, Buzet, Območne-obrtno podjetniške zbornice Koper.

Pozdravne riječi prisutnima je uputila predsjednica Udruženja Zvjezdana Dekan, zahvalila se na vrlo velikom odazivu članova. Naglasila je izazove s kojima su se obrtnici susretali u proteklom razdoblju tijekom pandemije te trenutni problem nedostatka radne snage. Dotaknula se aktivnosti Udruženja obrtnika Stubica u protekle četiri godine od kojih se ističu dvije humanitarne akcije pod nazivom Humanitarni obrtnički lonec gdje su se prikupila znatna sredstva za dvoje mladih ljudi, humanitarne akcije odrađene nakon potresa na Banovini zajedno sa Udruženjem obrtnika Buzet i Območno obrtno-podjetniškom zbornicom Koper prilikom obnove službenih prostorija Udruženja obrtnika Sisak. Sudjelovanja na raznim manifestacijama diljem Republike Hrvatske, organizacije stručnih seminara za članove Udruženja, prezentacije obrtničkih zanimanja po osnovnim školama te radovi na uređenju zgrade Doma obrtnika.
Zahvalila se svim članovima te članovima njihovim obiteljima na pomoći i podršci u radu Udruženja te pozvala prisutne da se u daljnjim aktivnostima pridruže u što većem broju. Naglasila je kako je najvažnije ono što posebno krasi članove Udruženja obrtnika Stubica sloga i spremnost na međusobno pomaganje i potporu svake vrste.

„Svaki dan gledam i slušam kako se naši članovi druže, pomažu si, razmjenjuju iskustva i savjete. To je najveći uspjeh ovog Udruženja i po tome smo poznati: da smo složni, veseli i jedan drugome velika podrška. Primjerom pokazujemo da ništa nije nemoguće“ – rekla je.

Na kraju je čestitala dobitnicima priznanja te posebne čestitke uputila obrtima u nasljeđu naglasivši da su pravi primjer za buduće generacije.

Predsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije Nenad Kučiš započeo je svoje izlaganje naglasivši kako se lijepo osjeća „kod kuće“ među svojim kolegama u Udruženju kojem je bio predsjednik u protekla dva mandata.
Istaknuo je važnost udruženja obrtnika i komora koja se posebno pokazala učinkovitom tijekom pandemije te odličnu suradnju sa Krapinsko-zagorskom županijom. Također se osvrnuo na problem nedostatka kvalitetne radne snage kojem se, kroz prezentacije obrtničkih zanimanja po osnovnim škola, pokušava doskočiti na način da se potiče učenike na upis u deficitarna obrtnička zanimanja.

Unatoč preprekama, broj aktivnih obrta u Krapinsko-zagorskoj županiji raste, nakon 2009. godine prvi puta broji više od 3000 članova.

„Obrtništvo je preživjelo kroz sve ove godine što je dokaz da smo mi najžilaviji dio društva. Biti obrtnik nije lako. Riječ obrtnik predstavlja časnog, vrijednog i poštenog čovjeka koji svojim rukama stvara kako bi pružio bolji život svojoj obitelji i cijelom društvu, a na nama je da to opravdamo svojim primjerom“ -rekao je.

Na kraju je čestitao svim dobitnicima priznanja te poželio da im ta priznanja budu još veći poticaj za bolji i kvalitetniji rad i zalaganje.

Josip Beljak načelnik Stubičkih Toplica pozdravio je okupljene u ime čelnika jedinica lokalnih samouprava. Čestitao je dobitnicima priznanja na obljetnicama te upornosti. Zaželio svima da, unatoč preprekama s kojima se susreću, ostvare svoje želje i planove za budućnost. Pohvalio je rad Udruženja, zaželio predsjednici Zvjezdani Dekan uspjeh u tekućem mandatnom razdoblju kao i da se brojka aktivnih obrta Udruženja popne iznad broja 700.
Također je rekao kako i JLS pomažu u okviru mogućnosti, prvenstveno kroz stipendiranje učenika.

Ispred Hrvatske obrtničke komore i u svoje osobno ime Dalibor Kratohvil je pozdravio sve prisutne. U svom govoru se dotaknuo aktivnosti Udruženja obrtnika Stubica te napomenuo kako je i sam u mnogima sudjelovao i stekao puno prijatelja u ovom kraju. Osvrnuo se na veliki odaziv na Večer obrtnika što predstavlja veliku snagu koju ovo Udruženje ima kroz svoje članove. Pohvalio je županiju i lokalne jedinice što uskaču sa stipendijama za obrtnička zanimanja. Nastavno na nedostatak radne snage na tržištu rada dotaknuo se projekta Hrvatske obrtničke komore, planirane izgradnje Majstorske škole. Tim projektom osigurati će se mogućnost prekvalifikacije zainteresiranih u obrtnička zanimanja.
Čestitao je svima na ustrajnosti te dobitnicima na njihovim priznanjima.

Župan Željko Kolar je pozdravio sve prisutne te goste iz drugih krajeva koji su došli na ovu svečanost. Čestitao je dobitnicima priznanja na dugogodišnjem uspješnom radu te im također čestitao na ustrajnosti svih godina, pogotovo obrtima u nasljeđu. Rekao je kako su se obrtnici pokazali u svim krizama da su brzi, okretni i prilagodljivi svim izazovima. Istaknuo je da prezentacije obrtničkih zanimanja daju rezultata te da se zadnjih godina svake godine upiše 20-30 učenika više u deficitarna zanimanja.
Napomenuo je i rast plaća u Hrvatskom zagorju proteklih godina te da se svi trebamo potruditi zadržati mlade ljude da ostanu ovdje živjeti. Kao čelnik županije najavio je nastavak suradnje sa Obrtničkom komorom Krapinsko-zagorske županije kroz ulaganja u zajedničke programe.

Na večeri su podijeljena priznanja Udruženja obrtnika Stubica za 10 i 15 godina kontinuiranog rada obrta koji su svoje obljetnice obilježili u 2019., 2020., 2021. i 2022. godini kao i Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije za 20 i više kontinuiranog rada obrta.

Ispred Udruženja obrtnika Stubica Zahvalnica za uspješno obnašanje dužnosti tajnice Udruženja dodijeljena je Dragani Moštak.

Nakon dodjele priznanja održano je i svečano potpisivanje Povelje prijateljstva i suradnje sa Območno-obrtno podjetniškom zbornicim Koper.

Vođeni dosadašnjom bogatom i prisnom suradnjom sa Območno - obrtno podjetniškom zbornicom Koper te s ciljem daljnjeg razvoja prijateljskih i gospodarskih odnosa, usvojen je prijedlog o potpisivanju ove Povelje kojom se dionici obvezuju da će zajednički raditi na zaštiti, promicanju, unapređenju i razvoju svekolikih interesa svih svojih članova i oba sustava u cjelini.

Donošenje ovog dokumenta izraz je zajedničke želje, volje i spremnosti Udruženja obrtnika Stubica i Območne obrtno-podjetniške zbornice Koper da učvršćuju dosadašnje veze i njeguju prijateljstvo, izmjenjuju međusobna iskustva uz uzajamno poštovanje te obogaćuju suradnju za svoju i dobrobit svojih članova.

Divne suradnje i zajednička sudjelovanja na raznim projektima proteklih godina ovime su dobila i službenu potvrdu a međusobno prijateljstvo se nastavlja i bit će još jače.
U ime Udruženja i Zbornice Povelju su potpisali predsjednici Zvjezdana Dekan i Sergej Pinter.

Sergej Pinter je naglasio dobru suradnju između Udruženja i Zbornice već dugi niz godina. Osvrnuo se na prepreke s kojima se obrtnici i poduzetnici susreću u Sloveniji i zaključio da su vrlo slične našima. Najavio je nastavak njegovanja dobrih odnosa i suradnje na svim aspektima.

Zvjezdana Dekan složila se sa kolegom Pinterom te posebno naglasila prijateljstva koja su proizašla tijekom godina suradnje.

Udruženje obrtnika Stubica Povelje Prijateljstva i suradnje ima potpisane i sa Udruženjima obrtnika Buzet i Sisak.

Ispred Udruženja obrtnika Stubica zahvala se upućuje Sandri i Mladenu Haban na fotografiranju tijekom večeri i Dominiku Đurđeviću što je omogućio da se pomoću fotografija na monitorima prikaže dio aktivnosti Udruženja u protekle 4 godine.

Za dobru atmosferu pobrinuo se glazbeni sastav Luna bend.

 


Stranica 2 od 59

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner