OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Zabok
Zabok
 

Oglas za zasnivanje radnog odnosa

E-mail Ispis

Na temelju odluke sa 7. sjednice Upravnog odbora (mandat 2022-2026), Udruženje obrtnika grada Zaboka objavljuje

 

OGLAS

Za dostavu prijava za zasnivanje radnog odnosa na radnom mjestu:

Tajnik ( m/ž)

Broj izvršitelja: 1

Mjesto rada: Zabok

Radni odnos će se zasnovati na neodređeno vrijeme, puno radno vrijeme.

Predviđen je probni rok od dva (2) mjeseca.

Kandidati/kinje koji se prijavljuju trebaju ispuniti sljedeće uvjete:

-       SSS ili VŠS ili VSS,

-       imati organizacijske sposobnosti,

-       biti samostalni korisnik računalnog sustava (Word, Excel, Internet, Office),

-       poznavati osnove knjigovodstva.

Opis poslova: poslovi tajnika/ice udruženja:

-          izvršavanje zadataka komorskog sustava propisanih Zakonom o obrtu, Statutom HOK-a, statutom područne obrtničke komore i statutom udruženja obrtnika,

-          organizacija rada u udruženju obrtnika,

-          stalna komunikacija unutar jedinstvenog komorskog sustava prvenstveno s područnom obrtničkom komorom i udruženjima obrtnika, po potrebi s HOK-om te izvan sustava s tijelima lokalne samouprave i poduzetničkom infrastrukturom,

-          odgovornost za materijalno-financijsko poslovanje sukladno posebnom pravilniku,

-          odgovornost za rad tijela udruženja i provođenje odluka Upravnog odbora,

-          vođenje evidencija, komunikacija s članovima, organizacija aktivnosti, obavljanje općih, administrativno- analitičkih poslova, vođenje knjigovodstva.

Kandidati prilažu sljedeću dokumentaciju:

-          prijavu za posao,

-          životopis s kontakt podacima (adresa, mail)

-          dokaz o stupnju i vrsti stečene stručne spreme

-          uvjerenje da se protiv osobe ne vodi kazneni postupak

Prijava s navedenim dokumentacijom dostavlja se  u zatvorenoj kuverti putem pošte ili osobno u ured Udruženja na adresi Zabok, Matije Gupca 81 ili putem maila na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript do 17.11.2023. godine

Nepotpune i nepravodobne prijave neće se razmatrati.

O rezultatima oglasa svi kandidati/kinje biti će obavješteni 3 dana po Izboru komisije.

Udruženje obrtnika grada Zaboka

Matije Gupca 81

49210 Zabok

Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

Tel: 049 223 793

 

Primopredaja donacije podiznih stolova

E-mail Ispis

 

Prigodnim posjetom obilježena je jedna lijepa suradnja između Srednje škole za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka i našeg Udruženja obrtnika grada Zaboka kojeg su ovom prilikom predstavljali predsjednik Miro Čaržavec i potpredsjednik Mario Očić.

Da se prisjetimo, u prosincu 2022. godine na Trgu K.Š. Đaskog u Zaboku održano je adventsko druženje u organizaciji Udruženja prilikom kojeg su se sakupljale donacije za nabavku podiznih stolova za potrebe učenika  na stručnim predmetima na nastavi crtanja, slikanja i  tehničkog crtanja. Kao rezultat akcije Udruženje je uputilo školi donaciju za nabavu sedam stolova.

Stolovi su stigli i koriste se u kabinetu Odjela za likovnu umjetnost i dizajn, koji vodi profesorica Anuška Alfirević.

Naš domaćin ravnateljica škole, gospođa Božica Šarić,  zahvalila na ideji i akciji te namjeri da kao Udruženje promoviramo obrtništvo i sva zanimanja koja su potencijalno usmjerena na otvaranje umjetničkih i ostalih obrta te poduzetničkih aktivnosti kod mladih.

Kao dobar domaćin provela nas je po školi čija je vizija da postane  vodeća umjetničko-strukovna škola u regiji koja razvija kreativnost i umjetničke potencijale, poduzetništvo i digitalne kompetencije, te da pruža učenicima kvalitetno i moderno obrazovanje, usmjereno na razvoj kreativnih i talentiranih pojedinaca.

Mi im želimo da se to i ostvari i nadamo se budućim suradnjama.

 

14. VEČER OBRTNIKA UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA ZABOKA

E-mail Ispis

U  subotu 26. studenog 2022. godine u Velikom Trgovišću, u prostorima Hotel & restoran SE-MI, održana je 14. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka na kojoj su se okupili brojni članovi Udruženja i pozvani gosti.

Večer je započela pozdravnim govorom predsjednika Udruženja Mire Čaržavca koji se osvrnuo na rad Udruženja osvrnuvši se na protekle godine u kojima se zbog epidemije nismo okupljali i u kojima smo se orijentirali na uređenje poslovnog prostora u našem Domu obrtnika u Zaboku.

U suradnji s jedinicama lokalne uprave i donacijskim sredstvima Općine Veliko Trgovišće i Grada Zaboka krajem 2020. godine započeli smo sa sanacijom poslovnog prostora u potkrovlju objekta.

Početkom 2021. godine saniran je prostor dvorane i hodnika u potkrovlju objekta, izvršene su radnje na sanaciji stropa, parketa, elektro instalacija, ugradnji novih rasvjetnih tijela, bojanje zidova, te izmjeni stolarije u svim poslovnim prostorima u vlasništvu Udruženja. Krajem godine nastavlja se sanacija sanitarnog čvora i prostora kancelarija u potkrovlju objekta koja je završena u 2022. godini. U 2022. godini vratili smo se u normalu, prisustvovali sportskim i humanitarnim događanjima, realizirali edukacijsko putovanje za članove, pozivali članove na sajmove i edukacije o uvođenju eura, informirali  o javnim pozivima, te proveli izbore za tijela Udruženja u mandatu 2022. – 2026.

Udruženje bilježi kontinuirani porast broja članova. Trenutno u Udruženju je registrirano 386 obrta i 8 dobrovoljnih članova,  274 obrta s područja grada Zaboka i 112 obrta s područja općine Veliko Trgovišće, što je 40 obrta više no 2019. godine.

U svečanom dijelu večere dodijeljena su priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije prisutnim obrtnicima s dugogodišnjim radom u obrtništvu.

Za dvadeset godina rada priznanje je primila Ljubica Tršinski, vlasnica obrta IGLA obrt za popravke i prepravke odjeće iz Zaboka.

Za dvadeset pet godina rada priznanje su primili Jasmina Očić Gorički vlasnica obrta Modni studio NINA IZ Zaboka, Darko Antolković vlasnik obrta Vodolim "ANDA" iz Velike Erpenje i  Željko Poštek vlasnik obrta  Automehaničarska radionica "BR&ŽE" iz Martinišća;

Za trideset godina rada priznanje su primili Miro Čaržavec vlasnik obrta ČARŽAVEC obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu iz Dubrovčana, Rudolf Ivetić vlasnik  obrta "JEZERO-METAL" izrada predmeta od metala iz Jezera Klanječkog i Vlado Vrček vlasnik obrta Ugostiteljstvo I vinogradarstvo "LUG“ iz Luga Zabočkog.

Za trideset  i pet godina rada priznanje je uručeno Tomislavu Miheliću vlasniku obrta "ZABOK-MONTAŽA" instalacijsko-završni radovi iz Zaboka.

Veliko zadovoljstvo nam je da je Hrvatska obrtnička komora usvojila prijedlog Udruženja obrtnika grada Zaboka, te Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka dodijelila Zahvalnicu za izniman doprinos u poticanju i unapređenju rada obrtničkih asocijacija. Zahvalnica je uručena  ravnateljici škole, gospođi Božici Šarić.

I na kraju u znak  zahvalnosti za izniman doprinos i osobite zasluge u razvoju obrtništva i na unapređenju komorskog sustava priznanje je uručeno Davoru Plešku.

1987. godine Davor Pleško se uključuje u rad Udruženja, tadašnjeg Udruženja samostalnih privrednika općine Zabok, te kontinuirano kroz sve ove godine posvećuje dio svog vremena aktivnom radu u našem komorskom sustavu. Od 2002. do 2011. godine obnaša dužnost predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka, te u njegovom mandatu se rješava pitanje vlasništva nad dijelovima nekretnine Doma obrtnika u Zaboku, što omogućuje našem Udruženju da postane financijski stabilno i da nekretnina koju su gradili obrtnici  ostane u vlasništvu obrtnika. U 2011. godini izabran je za predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, te na toj funkciji ostaje do 2021. godine. Entuzijazam, te iznimna i plodna suradnja s uredom naše Krapinsko - zagorske županije omogućila je pokretanje i realiziranje kupnje i opremanja novog poslovnog prostora za potrebe naše Komore. U svom djelovanju veliku pažnju posvetio je unapređenju strukovnog obrazovanja, razvoju obrtništva i prisutnosti obrtnika u gospodarskom razvoju naše županije. Od 2014. godine izabran je za potpredsjednika Hrvatske obrtničke komore, te obnaša dužnost člana predsjedništva HOK-e, dužnost zamjenika predsjednika Suda časti HOK-e i brojne druge funkcije.

Svečani skup svojim prisustvom uveličali su ispred Ureda župana Krapinsko-zagorske županije, Sonja Mihovilić, pročelnica Upravnog odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i kom. Infrastrukturu, Ivan Hanžek, gradonačelnik grada Zaboka, Robert Greblički, načelnik općine Veliko Trgovišće, Davor Pismarović i Mario Jakuš ispred Obrtničke komore Zagreb, Dragutin Ulama, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Petar Vrančić, pročelnik Porezne uprave, Područni ured Krapina, gospodin Tomislav Kuna predstavnik Udruženja obrtnika grada Zagreba, te predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije.

Više...
 

Istra, gastri i eno tura

E-mail Ispis

U subotu 5.studenog 2022. članovi Udruženja krenuli su na organizirano dvodnevno putovanje u Istru sa ciljem da se upozna njena unutrašnjost i turistička ponuda. Prvi dan posjetili smo srednjovjekovni gradić Hum kojeg krasi laskava titula “najmanjeg grada na svijetu“. U nastavku dana kod obitelji Karlić u malom mjestu Paladini saznali smo sve o tartufima, degustirali raznovrsne proizvode koji se sljubljuju s tom cijenjenom namjernicom, te prisustvovali  „lovu na tartufe“. U popodnevnim satima stigli smo u Buzet, te navečer posjetili konobu Jadruhi u vlasništvu obitelji Šimonović, sa dugogodišnjom tradicijom obiteljskog gospodarstva i ugostiteljske djelatnosti. Konoba se nalazi u naselju Jadruhi kraj Vižinade.

Drugi dan našeg putovanja, u nedjelju, razgledali smo Motovun, te srednjovjekovni gradić Grožnjan danas gradić umjetnika i glazbe, te se uputili u posjet vinariji Deklić gdje već četvrta generacija se bavi uzgojem i preradom vinove loze. Nedjeljni ručak zakazali na seoskom gospodarstvu Tikel u selu Špinovci. S prekrasnim pogledom na Motovun uživali smo u  ozračju tradicionalnog istarskog seoskog gospodarstva.

Fotografije možete pronaći na našoj Facebook stranici:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100080223308885

 

 

 

 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 13

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner