OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Zabok
Zabok
 

14. VEČER OBRTNIKA UDRUŽENJA OBRTNIKA GRADA ZABOKA

E-mail Ispis

U  subotu 26. studenog 2022. godine u Velikom Trgovišću, u prostorima Hotel & restoran SE-MI, održana je 14. Večer obrtnika Udruženja obrtnika grada Zaboka na kojoj su se okupili brojni članovi Udruženja i pozvani gosti.

Večer je započela pozdravnim govorom predsjednika Udruženja Mire Čaržavca koji se osvrnuo na rad Udruženja osvrnuvši se na protekle godine u kojima se zbog epidemije nismo okupljali i u kojima smo se orijentirali na uređenje poslovnog prostora u našem Domu obrtnika u Zaboku.

U suradnji s jedinicama lokalne uprave i donacijskim sredstvima Općine Veliko Trgovišće i Grada Zaboka krajem 2020. godine započeli smo sa sanacijom poslovnog prostora u potkrovlju objekta.

Početkom 2021. godine saniran je prostor dvorane i hodnika u potkrovlju objekta, izvršene su radnje na sanaciji stropa, parketa, elektro instalacija, ugradnji novih rasvjetnih tijela, bojanje zidova, te izmjeni stolarije u svim poslovnim prostorima u vlasništvu Udruženja. Krajem godine nastavlja se sanacija sanitarnog čvora i prostora kancelarija u potkrovlju objekta koja je završena u 2022. godini. U 2022. godini vratili smo se u normalu, prisustvovali sportskim i humanitarnim događanjima, realizirali edukacijsko putovanje za članove, pozivali članove na sajmove i edukacije o uvođenju eura, informirali  o javnim pozivima, te proveli izbore za tijela Udruženja u mandatu 2022. – 2026.

Udruženje bilježi kontinuirani porast broja članova. Trenutno u Udruženju je registrirano 386 obrta i 8 dobrovoljnih članova,  274 obrta s područja grada Zaboka i 112 obrta s područja općine Veliko Trgovišće, što je 40 obrta više no 2019. godine.

U svečanom dijelu večere dodijeljena su priznanja Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije prisutnim obrtnicima s dugogodišnjim radom u obrtništvu.

Za dvadeset godina rada priznanje je primila Ljubica Tršinski, vlasnica obrta IGLA obrt za popravke i prepravke odjeće iz Zaboka.

Za dvadeset pet godina rada priznanje su primili Jasmina Očić Gorički vlasnica obrta Modni studio NINA IZ Zaboka, Darko Antolković vlasnik obrta Vodolim "ANDA" iz Velike Erpenje i  Željko Poštek vlasnik obrta  Automehaničarska radionica "BR&ŽE" iz Martinišća;

Za trideset godina rada priznanje su primili Miro Čaržavec vlasnik obrta ČARŽAVEC obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu iz Dubrovčana, Rudolf Ivetić vlasnik  obrta "JEZERO-METAL" izrada predmeta od metala iz Jezera Klanječkog i Vlado Vrček vlasnik obrta Ugostiteljstvo I vinogradarstvo "LUG“ iz Luga Zabočkog.

Za trideset  i pet godina rada priznanje je uručeno Tomislavu Miheliću vlasniku obrta "ZABOK-MONTAŽA" instalacijsko-završni radovi iz Zaboka.

Veliko zadovoljstvo nam je da je Hrvatska obrtnička komora usvojila prijedlog Udruženja obrtnika grada Zaboka, te Školi za umjetnost, dizajn, grafiku i odjeću iz Zaboka dodijelila Zahvalnicu za izniman doprinos u poticanju i unapređenju rada obrtničkih asocijacija. Zahvalnica je uručena  ravnateljici škole, gospođi Božici Šarić.

I na kraju u znak  zahvalnosti za izniman doprinos i osobite zasluge u razvoju obrtništva i na unapređenju komorskog sustava priznanje je uručeno Davoru Plešku.

1987. godine Davor Pleško se uključuje u rad Udruženja, tadašnjeg Udruženja samostalnih privrednika općine Zabok, te kontinuirano kroz sve ove godine posvećuje dio svog vremena aktivnom radu u našem komorskom sustavu. Od 2002. do 2011. godine obnaša dužnost predsjednika Udruženja obrtnika grada Zaboka, te u njegovom mandatu se rješava pitanje vlasništva nad dijelovima nekretnine Doma obrtnika u Zaboku, što omogućuje našem Udruženju da postane financijski stabilno i da nekretnina koju su gradili obrtnici  ostane u vlasništvu obrtnika. U 2011. godini izabran je za predsjednika Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, te na toj funkciji ostaje do 2021. godine. Entuzijazam, te iznimna i plodna suradnja s uredom naše Krapinsko - zagorske županije omogućila je pokretanje i realiziranje kupnje i opremanja novog poslovnog prostora za potrebe naše Komore. U svom djelovanju veliku pažnju posvetio je unapređenju strukovnog obrazovanja, razvoju obrtništva i prisutnosti obrtnika u gospodarskom razvoju naše županije. Od 2014. godine izabran je za potpredsjednika Hrvatske obrtničke komore, te obnaša dužnost člana predsjedništva HOK-e, dužnost zamjenika predsjednika Suda časti HOK-e i brojne druge funkcije.

Svečani skup svojim prisustvom uveličali su ispred Ureda župana Krapinsko-zagorske županije, Sonja Mihovilić, pročelnica Upravnog odjel za gospodarstvo, poljoprivredu, turizam, promet i kom. Infrastrukturu, Ivan Hanžek, gradonačelnik grada Zaboka, Robert Greblički, načelnik općine Veliko Trgovišće, Davor Pismarović i Mario Jakuš ispred Obrtničke komore Zagreb, Dragutin Ulama, potpredsjednik Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, Petar Vrančić, pročelnik Porezne uprave, Područni ured Krapina, gospodin Tomislav Kuna predstavnik Udruženja obrtnika grada Zagreba, te predsjednici i predstavnici udruženja obrtnika naše županije.

Više...
 

Istra, gastri i eno tura

E-mail Ispis

U subotu 5.studenog 2022. članovi Udruženja krenuli su na organizirano dvodnevno putovanje u Istru sa ciljem da se upozna njena unutrašnjost i turistička ponuda. Prvi dan posjetili smo srednjovjekovni gradić Hum kojeg krasi laskava titula “najmanjeg grada na svijetu“. U nastavku dana kod obitelji Karlić u malom mjestu Paladini saznali smo sve o tartufima, degustirali raznovrsne proizvode koji se sljubljuju s tom cijenjenom namjernicom, te prisustvovali  „lovu na tartufe“. U popodnevnim satima stigli smo u Buzet, te navečer posjetili konobu Jadruhi u vlasništvu obitelji Šimonović, sa dugogodišnjom tradicijom obiteljskog gospodarstva i ugostiteljske djelatnosti. Konoba se nalazi u naselju Jadruhi kraj Vižinade.

Drugi dan našeg putovanja, u nedjelju, razgledali smo Motovun, te srednjovjekovni gradić Grožnjan danas gradić umjetnika i glazbe, te se uputili u posjet vinariji Deklić gdje već četvrta generacija se bavi uzgojem i preradom vinove loze. Nedjeljni ručak zakazali na seoskom gospodarstvu Tikel u selu Špinovci. S prekrasnim pogledom na Motovun uživali smo u  ozračju tradicionalnog istarskog seoskog gospodarstva.

Fotografije možete pronaći na našoj Facebook stranici:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100080223308885

 

 

 

 

Svečana sjednica Skupštine Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije povodom Dana Komore 4. stude

E-mail Ispis

U petak 4. studenoga 2022. godine održana je u Krapini  2. svečana sjednica Skupštine OKKZŽ-e, mandat 2022. - 2026., na kojoj je povodom 28 godina postojanja obilježen Dan komore 4. studeni.

Na sjednici su uručene Zahvalnice OKKZŽ-e za donacije i osobno učešće pri uređenju novih poslovnih prostora naše Komore u Krapini, Ulica Frana Galovića 7d.

Između ostalih Davor Pleško primio je Zahvalnicu za osobno učešće dužnosnika OKKZŽ-e pri uređenju novog poslovnog prostora Komore.

Udruženje obrtnika grada Zaboka sudjelovalo je s ostalim Udruženjima i poslovnim subjektima u davanju donacije za opremanje novog prostora, Zahvalnicu je preuzeo potpredsjednik Udruženja grada Zaboka Mario Očić.

Nakon uručivanja Zahvalnica uslijedio je nastavak održavanja 2. svečane sjednice Skupštine OKKZŽ u restoranu „Ugostiteljstvo Čuček“  u Đurmancu gdje su dodijeljene su Zahvalnice i Priznanja OKKZŽ-e za 2022. godinu.

Iz Udruženja obrtnika grada Zaboka Brončanu plaketu OKKZŽ-e primio je Damir Bekina, vl. obrta LIMARSKO-OBLAGAČKI OBRT „ ZAGORJE“ iz Gubaševa.

Svečanostima su uz Skupštinare, članove Upravnog i Nadzornog odbora nazočili: potpredsjednici HOK-a Damir Židanić i Davor Pleško, župan Krapinsko-zagorske županije Željko Kolar, gradonačelnik grada Krapine Zoran Gregurović, predsjednik POK-a Zagreb Antun Trojnar, predsjednik POK-a Karlovačke županije Mladen Puškarić, predsjednica Sisačko-moslavačke županije Ivanka Čačić, potpredsjednik POK-a Zagreb Davor Pismarović, predsjednik UO grada Zagreba Ivica Zanetti, predsjednik UO Sisak Darko Klobučar, pročelnica KZŽ Sanja Mihovilić, predsjednik HGK-ŽK Krapina Josip Grilec, predstojnik HZZ-Područni ured Krapina, Goran Vukmanić ravnatelj društva Crvenog križa Davor Šimunović, predstavnik Poduzetničkog centra KZŽ Denis Ranogajec, predstavnica Zagrebačke banke Zagorka Mintas, poslovna tajnica HGK-ŽK Krapina Janja Kantolić, predstavnica HAMAG-BICRO Ispostava KZŽ Ivana Kovačić te predstavnici Medija KZŽ

 

Izlet – Istra, gastro i eno tura -2 dana, 5.-6.11.2022.

E-mail Ispis

Udruženje obrtnika grada Zaboka u suradnji s putničkom agencijom  PRO PUTUJ d.o.o. organizira za svoje članove izlet u Istru u terminu 5.-6.11.2022.

Ukoliko ste zainteresirani molimo Vas da se prijavite do ponedjeljka 3.10.2022 na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spam robota, nije vidljiva ako ste isključili JavaScript

U nastavku ovog dopisa detaljan je opis navedenog izleta.

1.dan ZAGREB – HUM– TRAŽENJE TARTUFA  -  MOTOVUN

Polazak iz Zaboka (parkiralište kod Gimnazije) u 07:00 sati. Vožnja autocestom kroz Gorski kotar uz kraće zaustavljanje do Istre, našeg najvećeg hrvatskog poluotoka. Putovanje započinjemo dolaskom u srednjovjekovni gradić Hum kojeg krasi laskava titula “najmanjeg grada na svijetu“. Čuti ćemo legendu o nastanku grada te kako je dobio laskavu titulu “Grad biske” koju moramo naravno i degustirati kako bi doživljaj bio potpun. Nastavak putovanja slijedi do malog mjesta Paladini kod Buzeta, gdje započinje avantura traženja tartufa. Avantura započinje na vanjskoj terasi obitelji Karlić uz piće dobrodošlice. Dok uživate u istarskim rakijama sa tartufom čuti ćete interesantne informacije o tartufima i obitelji.  Program se nastavlja u novootvorenoj sali sa čarobnim pogledom na šumu u kojoj se već stoljećima traži istarsko blago – tartuf. Meni započinje sa hladnom platom koja sadrži tri vrste sira, kobasice, razne namaze, med, ulje i  ocat. Naravno sve sa tartufima. Nakon ukusnog predjela slijedi glavno jelo koje svima mami osmijeh na lice. Domaća jaja, svježi tartufi, sir i maslac  sljubljuju se u tavi ispred gostiju. U svega nekoliko minuta miris tartufa prevlada prostorijom i tradicionalna fritaja sa tartufima je gotova! Taman kada pomislite da je iznenađenjima došao kraj dolazi desert. Mekane fritule punjene truffellom- neodoljivom čokoladnom kremom od tartufa i šampanjca. Uz sve to na stolu se stalno nalazi malvazija i teran te mineralna i obična voda. Nakon hrane i priče odlazi se u šumu sa vodičem i dva psa tartufata. To je iskustvo koje se ne može prepričati već se treba doživjeti... Nakon ove avanture dolazimo u Motovun gdje se smještamo u Boutique Hotel Kaštel 3*, koji se nalazi na samom gradskom Trgu! Predlažemo uz doplatu odlazak na večeru u konobu Jadruhi (14 km od Motovuna). Povratak u hotel. Noćenje.

2.  dan MOTOVUN – GROŽNJAN – VINARIJA DEKLIĆ - POREČ -  ZAGREB

Nakon doručka slijedi razgled Motovuna. Odjava iz hotela te vožnja prema obližnjem Grožnjanu - srednjovjekovnom gradiću umjetnika i glazbe. Grad Grožnjan se nalazi na brežuljku i okružen je terasama, maslinicima i vinogradima  s kojeg se pruža pogled na okolna sela i zaseoke, dolinu Mirne pa sve do obale. Gradić karakterizira tipična istarska arhitektura kamenih kućica te srednjovjekovni kaštel koji svjedoči o njegovoj burnoj prošlosti i povijesnom značaju. Grad ljeti postaje kolonija umjetnika i glazbenika te svaki posjetitelj može uživati u zvucima klavira, saksofona i predivnim radovima u jednoj od 20-ak umjetničkih galerija. Nakon pauze za upijanje atmosfere posjet vinariji Deklić. Nakon vođene ture slijedi degustacija vina. Nastavak vožnje do konobe Farini na ručak. Poslije ručka slijedi nastavak vožnje do Poreča. Poreč se, u brojnim zapisima i literaturi, naziva gradom mozaikom zahvaljujući kulturi utemeljenoj s Eufrazijanom, čiju je vrijednost prepoznao i UNESCO uzevši je pod svoje okrilje. Najveća povijesna atrakcija Poreča je Eufrazijeva bazilika iz 6 st.

smještena u starom gradu. Unutrašnjost bazilike svakodnevno je otvorena za posjetitelje, a popnete li se na zvonik bazilike uživat ćete u spektakularnom pogledu na Poreč i okolicu. Glavne ulice u starom gradu Poreču još uvijek čuvaju svoj drevni oblik i raspored starorimskog castruma, a od znamenitosti možete još posjetiti Trg Marafor s ostacima Neptunovog hrama i Romaničkom kućom te Peterokutnu kulu i Okruglu kulu.  Povratak u Zagreb planiran je u večernjim satima.

Cijena aranžmana po osobi u dvokrevetnoj sobi

1.145,00 kn

Cijena aranžmana uključuje:

 • smještaj u hotelu Kaštel 3* u Motovunu ili Fontana 3* u Buzetu na bazi 1 noćenja sa doručkom
 • lov na tartufe uz prezentaciju , edukaciju , degustaciju ( light lunch)  proizvoda od tartufa te malvaziju i teran
 • večeru u konobi Jadruhi – 280 kn po osobi (s uključenih 1/2l vina po osobi i zabavni dio – svirka uz gitaristu)
 • pratitelja putovanja
 • razglede prema programu
 • degustaciju vina u vinariji Deklić
 • jamčevno osiguranje, troškove organizacije aranžmana

Cijena ne uključuje:

 • prijevoz autobusom -  podmiruje Udruženje
 • doplatu za jednokrevetnu sobu - 300 kn
 • doplatu za ručak , konoba Farini ili sl. – 180 kn po osobi – podmiruje Udruženje
 • ulaznice za kulturno-povijesne spomenike i muzeje
 • dodatne sadržaje i troškove koji nisu predviđeni programom, troškove osobne prirode (piće, dodatni obroci)
 • osiguranje u slučaju otkazivanja putovanja

* U slučaju da je hotel Kaštel u Motovunu popunjen, smještaj bi bio organiziran u hotelu Fontana u Buzetu.

Minimalan broj putnika za putovanje je 40. U slučaju promjene elemenata izračuna, odnosno tečaja valute, Pro putuj d.o.o., putnička agencija, zadržava pravo izmjene cijene. Agencija zadržava pravo otkazati putovanje najkasnije 7 (sedam) dana prije predviđenog polaska, ukoliko se na putovanje ne prijavi potreban, u programu ili ugovoru o putovanju naveden, broj ljudi. Završno pismo šaljemo 7 dana prije početka putovanja.

Odgovorni organizator: PRO PUTUJ d.o.o., putnička agencija.

Attachments:
Download this file (Izlet Istra .pdf)Izlet Istra .pdf[ ]189 Kb
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  4 
 •  5 
 •  6 
 •  7 
 •  8 
 •  9 
 •  10 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 12

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner