OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Cehovi Ceh trgovine
Ceh trgovine

CEH TRGOVINE

E-mail Ispis

Predsjednik: Zlatko Horvat, UOO Krapinske Toplice

Ostali članovi:

 • Dejan Slovenec - MUO Klanjec
 • Zdenka Meštrović, UO Bedekovčina
 • Darko Mišak, UO Sveti Križ Začretje
 • Ivona Klanšek, UO Pregrada
 • Marijo Micak, UO Stubica
 • Mario Mak, UO Zabok
 • Darko Mišak, UO Sveti Križ Začretje
 • Smiljana Krajnik, UO Zlatar

 


 

Odluka Ustavnog suda ne pomaže opstanku malih obiteljskih trgovina

E-mail Ispis

Odluka Ustavnog suda o odbacivanju podnesenih tužbi vezanih uz ograničenja rada nedjeljom dodatno otežava opstanak i poslovanje malih obiteljskih trgovina koje su najranjivije te su bile najpogođenije ograničenjem rada nedjeljom, a koje unazađuje i niz drugih otegotnih okolnosti uslijed kojih broj malih trgovina pada.

Više...
 

Održana 2. sjednica Ceha trgovine OKKZŽ

E-mail Ispis

Dana 20. studenog 2019. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije održana je 2. sjednica  Ceha trgovine OKKZŽ na kojoj su prisustvovali predsjednica Ceha Sanja Horvat UO Krapinske Toplice, potpredsjednik Robert Horvat UO Krapina, Marijo Micak UO Stubica, Mladen Županić MUO Klanjec, Davorka Hohnjec UO Pregrada, Zdenka Meštrović UO Bedekovčina, Mario Mak UO Zabok i Smiljana Krajnik UO Zlatar. Na sjednici je verificiran Zapisnik sa 1. sjednice Ceha trgovine te je prihvaćen jednoglasno Program rada Ceha za trgovinu OKKZŽ za 2020. godinu. Bila je ovo prigoda da se raspravi mnogobrojna problematika malih trgovaca u Krapinsko-zagorskoj županiji okruženih  velikim trgovačkim kućama te da se u konstruktivnoj raspravi vezanoj za Program rada Ceha trgovine OKKZŽ definiraju i neke konkretne aktivnosti vezane za trgovačku djelatnost. Nastavno navedenom, članovi Ceha trgovine predložili su početkom 2020. godine održavanje Seminara na temu „ZAŠTITA NA RADU I ZBRINJAVANJE OTPADA U OBRTNIŠTVU“. Osobito je pozdravljena organizacija od stane OKKZŽ,  besplatnog seminara za članstvo koji je održan sa Đurđicom Mostarčić dana 8. veljače 2019. u Zaboku  na temu " Financijski segmenti u obrtništvu " te je predloženo da OKKZŽ ponovi ovaj seminar s aktualnom tematikom i u 2020. godini.

Više...
 

Održana 1. sjednica Ceha trgovine OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022.

E-mail Ispis

Dana 21.11.2018. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije održana je 1. konstituirajuća  sjednica Ceha trgovine OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina. Na dužnost predsjednice Ceha trgovine OKKZŽ mandatno razdoblje 2018. - 2022. godina imenovana je Sanja Horvat iz Udruženja obrtnika općine Krapinske Toplice, a na samoj sjednici izabran je i potpredsjednik Ceha Robert Horvat iz Udruženja obrtnika Krapina

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Izbor potpredsjednika Ceha trgovine OKKZŽ; Prijedlog Programa rada Ceha trgovine OKKZŽ za 2019. godinu i Pitanja i prijedlozi.

 

Održana 2. sjednica Ceha trgovine OKKZŽ

E-mail Ispis

Dana, 13. listopada 2016. godine u 12,00 sati održana je 2. sjednica Ceha trgovine Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije na kojoj je verificiran zapisnik sa 1. konstituirajuće sjednice te je jednoglasno prihvaćen Prijedlog programa rada za 2017. godinu. Članovi Ceha trgovine OKKZŽ su također upoznati sa novim projektom Hrvatske obrtničke komore Zajednička nabava HOK ZNA koji nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje, poticajno poduzetničko okruženje osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana. Isto tako, članovi Ceha trgovine upoznati su sa svim aktivnostima OKKZŽ od početka 2016. godine s posebnim osvrtom na aktivnosti Ceha trgovine HOK-a. Utvrđeni su krucijalni problemi neravnopravnog položaja malih trgovaca u odnosu na velike trgovačke lance. Predsjednik Ceha trgovine g. Ivan Bajsić iznio je najvažnije zaključke sa održanog 10. susreta trgovaca Hrvatske obrtničke komore, a to su:

1. Vratiti dignitet trgovini kao struci, na način da se zvanje „trgovac“ vrati u obrazovni sustav i u normativne akte;

2. Da se poduzmu sve potrebne radnje kako bi trgovina bila ravnopravna djelatnost s ostalim djelatnostima u Nacionalnoj klasifikaciji djelatnost (NKD) za koju se dodjeljuju sredstva potpore;

3. Kroz zakonsku regulativu i učinkoviti inspekcijski nadzor, treba onemogućiti formiranje damping cijena za sve proizvode i usluge, te onemogućiti korištenje bonova kao sredstva plaćanja;

4. Ceh trgovine Hrvatske obrtničke komore smatra da je pokretna trgovina potrebna i nužna, naročito u ruralnim i slabije naseljenim područjima, te za opskrbu starije populacije, ali tražimo da jedinice lokalne samouprave (JLS) provode zakonske odredbe vezane uz obavljanje pokretne trgovine, a inspekcijske službe da provode učinkoviti inspekcijski nadzor;

5. Ceh trgovine Hrvatske obrtničke komore podržava polaganje ispita za higijenski minimum, ali tražimo da se ispit polaže samo jednom, a ne svake četiri godine kao što je dosadašnja praksa;

6. Treba nastaviti razgovore s bankama i kartičarskim kućama vezano uz realizaciju povoljnijih uvjeta korištenja kartica u trgovačkoj praksi.

Članovi Ceha trgovine OKKZŽ upoznati su sa negativnim trendom u maloj trgovini u kojoj je na području KZŽ u proteklih 10 godina zatvoreno 168 obrta trgovačkih djelatnosti.

Sjednica Ceha trgovine OKKZŽ zaključena je s konstatacijom kako je zaradi opstanka male trgovine, od krucijalne važnosti, prema resornom ministarstvu i dalje inzistirati na rješavanju definirane problematike trgovačke struke.

 

10. Susret trgovaca: Potrebno je vratiti dignitet trgovačkoj struci

E-mail Ispis

U Hrvatskoj obrtničkoj komori 28. rujna održan je 10. Susret trgovaca. U proteklih pet godina u Hrvatskoj je zatvoreno četiri tisuće trgovačkih obrta i ugašeno 11 tisuća radnih mjesta u maloj trgovini, a ti se negativni trendovi nastavljaju. U pet godina nestao je grad veličine Pazina, kazao je predsjednik HOK-a Dragutin Ranogajec. -Jeste li negdje pročitali da je bila zabrinuta Vlada, da je reagiralo koje ministarstvo i da se nešto poduzelo?, upitao je. Ponovio je kako su problem nelojalne konkurencije, preslabog financiranja i nemogućnosti financiranja, inspekcijski nadzor koji doseže gornje granice izdržljivosti učinili to da se dnevno zatvaraju male obiteljske trgovine. Predsjednik Ceha trgovine HOK-a Mladen Malta kazao je kako nije vjerovao u prognoze da će udio male trgovine u ukupnoj trgovini koji je 2004. iznosio 70 posto, u 2007. godini pasti na 30 posto, no kako su se, na žalost, te prognoze pokazale točnima.

Više...
 
 • «
 •  Početak 
 •  « 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  » 
 •  Kraj 
 • »


Stranica 1 od 3

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner