OKKZZ.HR

 • Povećaj slova
 • Resetiraj
 • Smanji slova
Naslovna Cehovi Ceh uslužnih obrta
Ceh uslužnih obrta

CEH USLUŽNOG OBRTA

E-mail Ispis

Predsjednik: Slavko Petrinec, MUO Klanjec

Ostali članovi:

 • Milan Frljužec, UO Krapina
 • Dragutin Jurčec, UO Bedekovćina
 • Slavko Petrinec, MUO Klanjec
 • Darko Matkun, UO Krapinske Toplice
 • Nikola Gajšak, UO Pregrada
 • Mario Posavec, UO Zabok
 • Martina Kotolenko, UO Zlatar
 • Nenad Veček, UO Sveti Križ Začretje
 • Stanko Čičko, UO Stubica

 

Održana 1. konstituirajuća sjednica Ceha uslužnog obrta OKKZŽ

E-mail Ispis

Utorak, 07 Ožujak 2023 11:17
E-mailIspisPDF

Dana 7. ožujka 2023. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije, Ceh uslužnog obrta OKKZŽ održao je svoju 1. konstituirajuću sjednicu u mandatnom razdoblju 2022. - 2026. godine, na čelu s predsjednikom Slavkom Petrincem – MUO Klanjec i ostalim članovima Stanko Čičko - UO Stubica, Milan Frljužec – UO Krapina, Darko Matkun – UO Krapinske Toplice, Dragutin Jurčec – UO Bedekovčina, Nikola Gajšak – UO Pregrada i Mario Posavec – UO Zabok. Za potpredsjednika Ceha  u mandatnom razdoblju 2022.-2026. godine izabran je Milan Frljužec iz UO Krapina.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Verifikacija zapisnika sa 2. sjednice elektroničke sjednice Ceha uslužnog obrta  OKKZŽ u mandatnom razdoblju 2018. - 2026., Aktivnosti OKKZŽ u 2022. godini; Izbor potpredsjednika  Ceha uslužnog obrta OKKZŽ mandatno razdoblje 2022. - 2026., Program rada Ceha uslužnog obrta  OKKZŽ za 2023. godinu i Pitanja i prijedlozi.

 

Održana 1. konstituirajuća sjednica Ceha uslužnog obrta OKKZŽ

E-mail Ispis

Dana 7. ožujka 2023. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije, Ceh uslužnog obrta OKKZŽ održao je svoju 1. konstituirajuću sjednicu u mandatnom razdoblju 2022. - 2026. godine, na čelu s predsjednikom Slavkom Petrincem – MUO Klanjec i ostalim članovima Stanko Čičko - UO Stubica, Milan Frljužec – UO Krapina, Darko Matkun – UO Krapinske Toplice, Dragutin Jurčec – UO Bedekovčina, Nikola Gajšak – UO Pregrada i Mario Posavec – UO Zabok. Za potpredsjednika Ceha  u mandatnom razdoblju 2022.-2026. godine izabran je Milan Frljužec iz UO Krapina.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Verifikacija zapisnika sa 2. elektroničke sjednice Ceha uslužnog obrta  OKKZŽ u mandatnom razdoblju 2018. - 2022., Aktivnosti OKKZŽ u 2022. godini; Izbor potpredsjednika  Ceha uslužnog obrta OKKZŽ mandatno razdoblje 2022. - 2026., Program rada Ceha uslužnog obrta  OKKZŽ za 2023. godinu i Pitanja i prijedlozi.

 

Odbor za društvene djelatnosti OKKZŽ održao svoju 3. sjednicu

E-mail Ispis

Dana 19. studenoga 2019. u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, predsjednik Odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ Mario Petek i ostali članovi Odbora, potpredsjednik Ivan Štahan UO Zlatar, Vjekoslav Filipaj UOO Krapinske Toplice, Davorka Hohnjec UO Pregrada i Sanja Lež UO Stubica  održali su svoju 3. sjednicu.  Na sjednici je verificiran Zapisnik s 2 sjednice Odbora, prihvaćen je jednoglasno Programa rada Odbora za društvene djelatnosti OKKZŽ za 2020. godinu te se vodila konstruktivna rasprava svih prisutnih u svezi potrebnih priprema za SPORTSKE SUSRETE OBRTNIKA KZŽ kao i za OBRTNIČKE SPORTSKE IGRE HOK-a u narednoj 2020. godini. Bila je ovo prigoda da se istakne zahvala Udruženju obrtnika Bedekovčina na odličnom domaćinstvu ovogodišnjih 17. Sportskih susreta obrtnika KZŽ, te su s posebnom pozornošću istaknuti odlični sportski  ukupni rezultati kao i rezultati po sportskim disciplinama OKKZŽ postignuti na ovogodišnjim OSI-ima.  Zaključno predsjednik Odbora za društvene djelatnosti Mario Petek uputio je zahvalu ovogodišnjim sponzorima OSI: 1. OBRT " JOSIP PLEŠKO " obrada metala i trgovina, VL. DAVOR PLEŠKO, Gubaševo 2 a, Zabok, 2. OBRT Zajednička zanatska radnja " DUNI " ljevaonica obojenih metala, VL. DRAGUTIN I NIKOLA ULAMA, Josipa Broza 50, Kumrovec, 3. ČARŽAVEC obrt za završne radove, proizvodnju i trgovinu, VL. MIRO ČARŽAVEC, Dubrovčan 177 B, Veliko Trgovišće i 4. OBRT ZA AUTOPRIJEVOZ, VL. ŽELJKO HANŽEK, Selnica 165, Marija Bistrica.

 

Ukida se predstojeća obveza licenciranja računovodstvenih servisa

E-mail Ispis

Ministarstvo financija zauzelo je konačni stav i donijelo odluku o ukidanju odredbe iz čl. 7. st. 4. Zakona o računovodstvu čime se napokon ukida predstojeća obveza licenciranja računovodstvenih servisa

Time je napokon skinuto veliko breme s leđa računovođa koji su odavno izrazili svoje nezadovoljstvo uvođenjem ovakvog dodatnog opterećenja u ionako već opterećenu struku. Đurđica Mostarčić, predsjednica sekcije računovođa HOK-a bila je i članica radne skupine koju je osnovalo Ministarstvo financija po pitanju licenciranja računovođa i snažno se zalagala da se usvoji stajalište Hrvatske obrtničke komore.

Dana 12. listopada 2018. godine na sastanku radne skupine Mostarčić je predstavnicima Ministarstva financija i Porezne uprave dodatno naglasila da su računovođe bitna karika gospodarstva no ujedno i jedna od najopterećenijih struka, konstantno pod pritiskom novih izmjena zakona i dodatnih obveza koje se ne tiču računovodstvene struke. "Zakoni se prečesto mijenjaju, upute su nejasne za provedbu, a rok za prilagodbu gotovo da i ne postoji", napomenula je Mostarčić dodavši da je sekcija računovođa HOK-a voljna i spremna više učestvovati u zakonskim izmjenama.

Sekcija računovođa HOK-a najmlađa je sekcija pri Hrvatskoj obrtničkoj komori, osnovana krajem 2017. godine. U samo nekoliko mjeseci djelovanja Sekcija računovođa bila je vrlo aktivna u promicanju svoje struke i rješavanju problema s kojima se u praksi susreću. Izradili su Kodeks računovođa – koji ima za cilj zaštititi i unaprijediti struku. Ministarstvu financija podnijeli su opsežne prijedloge za unaprjeđenje postojećih propisa i tražili ukidanje obveze licenciranja - sve kako bi se računovođama olakšao rad. Sekcija je organizirala i prvi Okrugli stol računovođa u Zagrebu u travnju ove godine, a kroz rujan i listopad okrugli stolovi već su održani u Osijeku i Zadru. Pozivamo sve da idući tjedan posjete Okrugli stol računovođa u Rijeci.

 

Održana 2. sjednica Ceha uslužnog obrta OKKZŽ

E-mail Ispis

Dana, 25. listopada 2016. godine u 11,00 sati održana je 2. sjednica Ceha uslužnog obrta Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije na kojoj je verificiran zapisnik sa 1. konstituirajuće sjednice te je jednoglasno prihvaćen Prijedlog programa rada Ceha uslužnog obrta OKKZŽ za 2017. godinu.Članovi Ceha uslužnog obrta OKKZŽ upoznati su također sa novim projektom Hrvatske obrtničke komore Zajednička nabava HOK ZNA koji nastoji svojim članovima omogućiti kvalitetnije i povoljnije poslovanje, poticajno poduzetničko okruženje osiguravanjem pogodnosti kod dobavljača roba i usluga iz raznih gospodarskih grana. Pritom je skrenuta pažnja na benifite koje ostvaruju pored navedenih poslovnih subjekata koji su sklopili ovaj sporazum na dva gospodarska subjekta koji pružaju pogodnosti a koji posluju na području Krapinsko-zagorske županije a to su Auto kuća KOZINA d.o.o. iz  Mokrica  kao i poduzeće OPTANA d.o.o. iz Zaboka.Nastavno raspravi, kao sudionik prezentacije svojeg obrtničkog zanimanja u osnovnim školama na području UO Stubica u 2016. godini, član Ceha Stanko Čičko potvrdio je konstataciju kako se uistinu strukovne kvalifikacije u našem društvu doživljavaju manje vrijednima od ostalih kvalifikacija. Nastavno navedenom, članovi Ceha su se složili sa konstatacijom kako bi bilo poželjno da se osmisli politika temeljem koje će se motivirati učenike da se više opredijele za  trogodišnje strukovno obrazovanje.U nastavku sjednice članovi Ceha uslužnog obrta su skrenuli pažnju i na uvijek aktivnu problematiku "rada na crno". Zaključno, sjednica je završila konstatacijom kako je zabrinjavajući velik pad broja uslužnih djelatnosti njih 263 u periodu od 2006. do 2016. godine te je od krucijalne važnosti da resorno ministarstvo poduzme ciljane aktivnosti i mjere koje će zaustaviti ovako drastičan pad kako uslužnih tako i svih ostalih djelatnosti na području Krapinsko - zagorske županije tj. RH.

 Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner