OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Naslovna Cehovi Ceh tekstilaca
Ceh tekstilaca

Ceh tekstilaca

E-mail Ispis

Predsjednica: Tatjana Vidović, UO Krapina

Ostali članovi:

  • Martina Kulfa, potpredsjednica UO Zlatar
  • Jasna Bogović Pavlina, UO Stubica
  • Mirjana Hanžek, UO Sveti Križ Začretje
  • Jasmina Gorički Očić, UO Zabok
  • Igor Jambrešić MUO Klanjec


 

Održana 1. konstituirajuća sjednica Ceha tekstilaca OKKZŽ

E-mail Ispis

Dana 03. ožujka 2023. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije, Ceh tekstilaca OKKZŽ održao je svoju 1. konstituirajuću sjednicu u mandatnom razdoblju 2022. - 2026. godine, na čelu s predsjednicom Tatjanom Vidović – UO Krapina i ostalim članovima Ceha Jasna Bogović Pavlina - UO StubicaJasmina Gorički Očić – UO Zabok i Mirjana Hanžek – UO Sveti Križ Začretje. Za potpredsjednicu Ceha  u mandatnom razdoblju 2022.-2026. godine izabrana Jasna Bogović Pavlina iz UO Stubica.

Na sjednici je raspravljan slijedeći Dnevni red: Verifikacija zapisnika sa 3. elektroničke sjednice Ceha tekstilaca  OKKZŽ u mandatnom razdoblju 2018. - 2022., Aktivnosti OKKZŽ u 2022. godini; Izbor potpredsjednice Ceha tekstilaca OKKZŽ mandatno razdoblje 2022. - 2026., Program rada Ceha tekstilaca  OKKZŽ za 2023. godinu i Pitanja i prijedlozi.

 

Održana 2. sjednica Ceha tekstilaca OKKZŽ

E-mail Ispis

Dana 21. studenog 2019. godine u prostorijama Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije održana je 2. sjednica Ceha tekstilaca Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije. Predsjednica Ceha tekstilaca OKKZŽ  Tatjana Vidović UO Krapina i ostali članovi  potpredsjednica Martina Kulfa UO Zlatar, Jasna Bogović Pavlina UO Stubica  i Mirjana Hanžek UO Sveti Križ Začretje raspravljale su o sljedećem DNEVNOM REDU: Verifikacija zapisnika sa 1. sjednice Ceha tekstilaca OKKZŽ; Aktivnsoti OKKZŽ u 2019. godini; Prijedlog Programa rada Ceha tekstilaca OKKZŽ za 2020. godinu i pitanja i prijedlozi.

 

Svečano potpisivanje Ugovora HOK ZNA : OKKZŽ i Partneri

E-mail Ispis

OBRTNIČKA KOMORA KZŽ u sklopu događanja na 25. ZAGORSKOM GOSPODARSKOM ZBORU KRAPINA 2017., temeljem projekta Zajedničke nabave HOK-ZNA pristupila je svečanom potpisivanju Sporazuma Hrvatske obrtničke komore i Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije sa slijedećim obrtima:

Krojački obrt „Jasna“ Zelengajska 17, Oroslavje, vlasnice Jasne Bogović Pavlina i Krojački salon „BENI“, Ulici K.Š. Đalskog 19, Veliko Trgovišće, vlasnika Damira Oborovečkog.

Krojački obrt „Jasna“ vlasnice Jasne Bogović Pavlina osnovan je 2012. godine. Sjedište obrta je u Oroslavju, Zelengajska 17. U obrtničkoj radionici možete dogovoriti šivanje po mjeri odijela, svečane odjeće, narodnih nošnji ili bilo kojeg odijevnog predmeta iz vlastitog materijala kao i prepravak istih uz stručan savjet vlasnice obrta. Svaki odjevni predmet se izrađuje isključivo ručno i po mjeri. Iz tog razloga kao i tradicijske izrade narodnih nošnji, obrt je uvršten u Katalog tradicijskih i umjetničkih obrta Krapinsko-zagorske županije.

Za članove Hrvatske obrtničke komore, u Krojačkom obrtu „Jasna“ odobrava se 10% popusta na sve usluge i gotov proizvod.

Krojački salon „BENI“ vlasnika Damira Oborovečkog sa sjedištem u Ulici K.Š. Đalskog 19 u Velikom Trgovišću posluje kao obrt od 01.10.1998. godine. U svom asortimanu nude: svečani program za vjenčanja, poslovni program koji uključuje izradu poslovnih odijela, ženskih kompleta, košulja, konobarskog programa i slično. Zatim je tu casual program sa izradom sakoa, hlača, suknji, svećenički program, odjeća za bendove, lovačka odijela po mjeri, svečane uniforme za vatrogasce, mažuretkinje i ostale. Pruža i uslugu štikanja na  majice, kape, šalove i izradu gotovih grbova. Bave se izradom odjeće po mjeri, muških odijela, ženskih kostima, te dječjih odijela od materijala visoke kvalitete krojenih po želji kupaca.

Za članove Hrvatske obrtničke komore, u Krojačkom obrtu „Jasna“ odobrava se 10% popusta na sve usluge i na gotov proizvod.

Sporazum je ispred HOK-a i OKKZŽ potpisao predsjednik  OKKZŽ  Davor Pleško  i vlasnici obrta: Jasna Bogović Pavlina i Damir Oborovečki

Temeljem potpisanih Sporazuma članovima HOK-a na području Krapinsko-zagorske županije, odnosno cijele Hrvatske, kao i svim djelatnicima i pravnim osobama unutar komorskog sustava HOK-a omogućava se ostvarivanje popusta po posebnim uvjetima.

Ovime HOK i OKKZŽ uspješno nastavljaju ovaj hvalevrijedan projekt na dobrobit članstva Hrvatske obrtničke komore tj OKKZŽ.

 

Održana 2. sjednica Ceha tekstilaca

E-mail Ispis

Na 2. sjednici Ceha tekstilaca Obrtničke komore Krapinsko-zagorske županije, održanoj 9. studenoga, prihvaćen je Prijedlog programa rada Ceha tekstilaca OKKZŽ za 2017. godinu.

Članovi Ceha upoznati su s aktivnostima OKKZŽ kao i s projektom Hrvatske obrtničke komore Zajednička nabava HOK ZNA, uz poseban osvrt na potpisan sporazum s dva gospodarska subjekta koji pružaju pogodnosti, a koji posluju na području Krapinsko-zagorske županije - Auto kuća KOZINA d.o.o. iz  Mokrica i poduzeće OPTANA d.o.o. iz Zaboka.

Članovi su istaknuli osobito zadovoljstvo ovim Projektom te su iskazali interes da se i sami uključe u isti, potpisivanjem Sporazuma sa OKKZŽ.

Sukladno odličnoj poslovnoj suradnji predsjednika Ceha Damira Oborovečkog s najuspješnijim tekstilnim poduzećem naše županije KOTKOM d.d. iz Krapine, jednoglasno je prihvaćeno da im se uputi prijedlog o potpisivanju Sporazuma i uključivanju u projekt Zajedničke nabave HOK ZNA.

Temeljem rasprave detektiran je još jedan krucijalni problem za obrtnike koji se bave šivanjem po mjeri, a to je nezainteresiranost učenika za upis za zanimanje krojač te nepostojanje stručnog kadra na tržištu rada.

U daljnjoj raspravi članovi su se osvrnuli i na mnogobrojne probleme s kojima se susreću u svakodnevnom poslovanju.

Sjednica je zaključena konstatacijom kako je neophodno hitno definiranje konkretnih subvencija koje će omogućiti razvoj konkurentnosti deficitarnih obrta, njihov razvoj, opstanak te bi se samim time pridonijelo očuvanju i prepoznatljivosti obilježja gospodarske i kulturne baštine RH.

 Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner