OKKZZ.HR

  • Povećaj slova
  • Resetiraj
  • Smanji slova
Sajmovi

Plan sajmova HOK-a za 2019. godini

E-mail Ispis

Plan sajmova Hrvatske obrtničke komore za 2019. godinu.

 

Izlagači OKKZŽ na ovogodišnjem 21. Obrtničkom i gospodarskom sajmu Koprivničko-križevačke županije

E-mail Ispis

Ovogodišnji 21. Obrtnički i gospodarski sajam Koprivničko-križevačke županije održan je od 09. do 11. studenoga 2018. godine u prostorima Sportske dvorane Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima. Sajam je ove godine okupio oko 230 izlagača iz cijele Hrvatske koji su na ukupno 1.700 m² unutarnjeg i 2.500 m² vanjskog izlagačkog prostora brojnim posjetiteljima predstavili svoje proizvode i usluge. Zahvaljujući financijskoj potpori Krapinsko-zagorske županije, ispred OKKZŽ na ovogodišnjem sajmu izlagali su tradicijski i umjetnički obrti; Lončarija Androić, vl. Božek Androić , Peršaves 12E, Mače i PAN, obrt za izradu tradicijskih drvenih igrački vl. Ivica Mesar, Tugonica 148 c, Marija Bistrica.

 

Otvoren 7. Interslast

E-mail Ispis

U utorak, 16. listopada 2018. godine u Termama Tuhelj otvoren je  7. Interslast, međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva. Prijavilo se 70 ekipa (s ukupno 120 raznih slastičarskih, natjecateljskih uradaka) iz Francuske, Velike Britanije, Italije, Paname, Slovenije, Njemačke, Turske i Hrvatske.

S velikim zanimanjem očekuje se i natjecanje u spravljanju izvornih, hrvatskih savijača u pet kategorija, među kojima su i zagorski štrukli. U sklopu kongresa bit će održano i natjecanje slastičara Pastry CUP of Croatia te natjecanje srednjih slastičarskih škola s područja Alpe Jadran i zemalja bivše Jugoslavije. Pobjednička juniorska ekipa odlazi na svjetsko natjecanje SIGEP u Italiju 2019. Ovogodišnji Interslast na neki način je u znaku zagorskih štrukli, pa će sudionice tradicionalne manifestacije Krapinsko – zagorske županije Babični kolači imati radionicu i degustaciju ove izvorne delicije. Posebno će biti zanimljivo kušati izvorne slastice inozemnih slastičara, pa će primjerice panamski sudionici predstaviti cocadas i golleriu, britanski sudionici engleske kolače iz 18. stoljeća, lemon drizzle cake, a gosti će moći kušati i francuske eklere te  brojne druge slastice. Interslast je otvorio župan Željko Kolar, a otvorenju je nazočio i predsjednik Obrtničke komore Krapinsko - zagorske županije Davor Pleško i župan Koprivničko - križevačke županije Darko Koren.

 

Održan 10. sajam tradicijskih i umjetničkih obrta

E-mail Ispis

U sklopu „Dana kajkavskih riječi Zlatar 2018.“ i ove godine u organizaciji Udruženja obrtnika Zlatar, održana  je u petak 28. 09. 2018. manifestacija pod nazivom Predstavljanje proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava i izložba tradicijskih i umjetničkih obrta, a u subotu  29. 09. 2018. deseti  puta po redu Sajam tradicijskih i umjetničkih zanata i predstavljanje proizvoda obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Na sajmu predstavljeni su proizvodi izrađeni na tradicionalni  način, koji slijede folklorne obrasce našega kraja, a postupak i izrada nekih proizvoda, kao i  alati nisu je  mijenjali stoljećima,  kao što su proizvodi od gline rađene na lončarskom kolu na nožni pogon, proizvodi od kovanog željeza, ručno rađenje drvene igračke i tamburice, pletene košare, ručno rađeni unikatni nakit, unikatni suveniri rađeni od drvenih strugotina, u različitim bojama koja ovisi o vrsti drva.  i  sl.

Obiteljska poljoprivredna gospodarstva ponudili su svoje proizvode od aronije, zimnice, bućino ulje, sokove, džemove, voćne rakije, kupinovo vino, pčelinje proizvode i sl.

U petak,  tradicionalno pridružile su se i udruge iz Zlatara, tako da je  Gljivarsko društvo „Medenka“ iz Zlatara pripremilo  gljivarski kotlić u kojem su se našle preko  dvadesetak vrsta gljiva,  Športsko ribolovno društvo „Pastrva“ iz Zlatara  pripremilo  je  fiš paprikaš,  a  Udruga vinara i vinogradara Krapinsko zagorske županije „Pajdaš“ iz Zlatara predstavili i su vina  svojih članova.

Prvi puta ove godine.  u petak, na štandu je predstavljen rad korisnika Doma za odrasle osobe Lobor-grad, a kao i prošle godine, pridružila se  i Udruga osoba s invaliditetom Krapinsko-zagorske  županije koja je  predstavila  rad svojih članova u Udruzi.

 

 


Stranica 8 od 22

Važni linkovi

Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner
Baner

Videozapisi - prezentacije obrtničkih zanimanja i tradicijski obrti i vještine

KATALOZI

Baner
Baner
Baner